Canyon Lux Trail, de 2022 “Downcountry” bike

Licht, snel & capabel. Die drie woorden zeggen alles. De nieuwe Lux Trail neemt alles wat geweldig is aan de Lux: het ultralichte carbon chassis, de onwerkelijke snelheid en ongeëvenaarde trapefficiëntie maar voegt hier een slackere balhoofdhoek en 120 mm veerweg aan de voorkant toe.

lux

Met daarbij een serieuze dosis extra mogelijkheden met dank aan zijn downhill-vriendelijke geometrie, langere veerweg (120 mm) voorvork, dropper post, breder stuur en bredere banden.

Waarom een nieuwe, extra versie van Lux? 
Omdat Crosscountry rijden is geëvolueerd. Er is nog steeds veel vraag naar World Cup fietsen met korte veerwegen en waar ieder onnodig grammetje wordt weg geschaafd, maar veel rijders willen KOM's scoren of gewoon keihard rijden in de bossen, ver weg van conventionele wedstrijdparcoursen. Voor die rijders past de Lux Trail perfect in het plaatje: hij brengt XC-snelheid en trailbike-capaciteiten samen in één bad-ass bike.lux

De Lux Trail heeft een nieuwe geometrie en voordriehoek, met (onder andere) een slackere balhoofdhoek van 67,5 graden (2,5 graden slacker dan de Lux) en de reach die ongeveer 20 mm per framemaat toeneemt. Dus ja, deze nieuwe variant van de Lux is langer en slacker, maar weet toch opmerkelijk licht te blijven (1.905 gram voor een Medium frame). De Lux Trail heeft ook stevigere Fox 34 Stepcast of RockShox SID 35 vorken, iets meer veerweg (120 mm voor en 110 mm achter), 125 mm dropper posts op de meeste modellen, 760 mm riser bars en korte (60 mm) stuurpennen.lux

Niet te stoppen in de klim:
De Lux Trail erft dezelfde kern kinematica en anti-squat waarden welke van de Lux een wereld wereldbeker dominerende, klim verslindende, raketwerper van een fiets maakte. De Lux Trail bezit de perfecte balans van tractieverhogende vering en anti-squat.
Rijders willen zo ver en zo snel zo snel mogelijk te rijden. De ongelooflijk efficiënte Lux Trail past perfect in het plaatje.lux

Een beest bergaf:
Wat omhoog gaat, moet ook naar beneden komen. De Lux Trail brengt je niet alleen de top van de klim, maar ook het brengt je ook naar de bodem van de berg berg voordat iedereen er is. De geometrie van de fiets speelt hierin een grote rol waardoor je op steile en snelle afdalingen meer een bent met je bike. Een slacke 67.5-graden balhoofdhoek geeft de fiets een rustig gevoel wanneer je steile trails rijdt en de combinatie van een lange reach (480 mm op een maat Large), korte stuurpen en breed stuur helpen je om zoveel mogelijk uit de bike te halen.

lux
De Lux Trail bezit de perfecte balans tussen tractieverhogende vering en pogo-cancelling anti-squat. Bikers willen zo ver en zo snel mogelijk rijden. De Lux Trail past perfect in dat plaatje.

Plaats voor twee bidonhouders:
Grote ritten vereisen grote hoeveelheden water nodig. En toch hebben veel XC fietsen nauwelijks ruimte voor zelfs maar een bidon in het frame. De Lux Trail geeft je alle de ruimte die je nodig hebt binnen het frame om twee grote bidons mee te nemen op elke rit.lux

De Canyon Lux Trail komt in de volgende (vier) modellen:
Lux Trail CF 6
Lux Trail CF 7
Lux Trail CF 8
Lux Trail CF 9 Emily Batty Edition

De adviesprijs begint bij € 3299,-

Maar waarom nu kiezen voor de Lux Trail en niet de Neuron?
Op papier, zien deze modellen er gelijkaardig uit maar klim op de fiets en je voelt onmiddellijk het verschil. Wanneer je op de Lux Trail stapt, is de lichtgewicht en meer agressieve rijders positie een uitnodiging om flink de trails in te knallen. Het is een fiets die inspireert tot snelheid boven al het andere. Je kunt ook dagenlang in het zadel van de Neuron zitten welke een meer afgerond gevoel en een rechtere rijders positie heeft welke goed geschikt is voor avontuur, trails en verkenning.

lux
Canyon's Triple Phase vering is soepel op kleine hobbels, biedt een stabiele middenslag voor maximale krachtafgifte en versnelt aan het einde van de slag om je te helpen controle te houden op grote klappen.


Laten we het zo zeggen, je stapt op een Neuron en je voelt je niet meteen gedwongen om Strava-records te breken. Dit terwijl de Lux Trail je aanspoort om snel te gaan. Iedere keer dat je er op rijdt.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.canyon.com/nl-nl/mountain-bikes/cross-country-bikes/lux/lux-trail/

 

lux
What goes up, must come down. De Lux Trail is niet alleen het eerste boven op een klim maar brengt je ook nog eens razendsnel naar beneden.
lux
Een lichtgewicht fiets maken is één ding. Het is veel moeilijker om een lichtgewicht fiets te maken die betrouwbaar is. Maar dat is precies wat we met de Lux Trail hebben gedaan.

 

LEES DIT HIERNA

PNW Special: Loam Dropper, Grips and Pedals

Loam Dropper post: PNW Components, dat gevestigd is in Seattle USA heeft al een groot scala aan…

LEES VERDER

De Sram Eagle Powertrain, alles in één systeem

Afgelopen jaren zijn er al heel wat veranderingen geweest bij Sram. Van het uitbrengen van een…

LEES VERDER

Canyon's nieuwe service locatie in Eindhoven

Als direct-to-consumer merk heeft Canyon Bicycles altijd een sterke en persoonlijke relatie met…

LEES VERDER