Amsterdams Pon voegt Cannondale aan stal toe

Het Nederlandse Pon.Bike neemt Dorel Sports (het grootste fietsconcern van Amerika) over en wordt daarmee eigenaar van onder meer Cannondale en het iconische Schwinn. Eerder kocht het reeds Gazelle, Kalkhoff, Focus, Cervélo, Santa Cruz, Urban Arrow en BBB Cycling. Gezamenlijk nu goed voor een jaarlijkse omzet van 2,5 miljard euro.

Door de aankoop van Dorel Sports zet Pon.Bike niet alleen de stap naar een wereldwijd leidende positie, het vervolmaakt haar brede portfolio van fietsmerken. Bovendien betekent het een doorbraak in de Verenigde Staten, met miljoenen klanten en een rijk aanbod van fietsen in alle segmenten (Urban, Trekking, MTB, Road).  

Pon.Bike is marktleider in e-bike verkoop en introduceerde ook nieuwe concepten voor huur, lease en retail in de Europese fietsenmarkt met merken als Swapfiets en Lease a Bike. De rol van het onafhankelijke fiets dealerkanaal in de verkoop en het onderhoud van kwaliteitsmerken is en blijft hierbij belangrijk.

World Map Pon

Janus Smalbraak, CEO van Pon Holdings zegt: “De aankondiging vandaag is een mijlpaal in onze strategie om een wereldmarktleider in de fietsenindustrie te bouwen, met een grote variëteit aan kwaliteitsmerken en diensten. Wij zijn gestart met de acquisitie van Gazelle in 2012 en stap voor stap uitgegroeid naar een fietsbedrijf met ruim een miljard euro omzet, met de beste comfort en performance fietsen, waarvan inmiddels 70 procent elektrisch. Die strategie resulteert nu in een hoogtepunt met de aankoop van Dorel Sports. Zij hebben een fantastische historie met iconische fietsmerken die elk een rijke geschiedenis kennen. Schwinn is een begrip voor jong en oud in de VS. Caloi is de trots van Brazilië. En Cannondale is een topmerk dat over de hele wereld te verkrijgen is. Dorel Sports is echt complementair aan Pon.Bike en mede daarom is dit zo’n logische stap. Samen kunnen we voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag naar kwaliteits- en elektrische fietsen, of het nu gaat om stadsgebruik, vrije tijd of sport. Fietsen is niet alleen gezond, maar speelt ook een cruciale rol in het tegengaan van het dichtslibben van binnensteden en is een van de meest duurzame vormen van vervoer. Wij zijn vastbesloten fietsen nog nadrukkelijker onderdeel te laten zijn van mobiliteit.

Wij kijken uit naar de samenwerking met alle medewerkers van Dorel Sports over de hele wereld en verwelkomen ze van harte bij de Pon familie.”

Groeiende vraag naar e-bikes

Gelet op de almaar groeiende behoefte aan e-bikes, in alle marktsegmenten, is Pon Holdings ervan overtuigd dat er ruimte is voor een echte marktleider in de wereld met een compleet aanbod aan premium merken voor dagelijks gebruik, voor woon-werk, vrije tijd en sport. De acquisitie van Dorel Sports sluit naadloos aan bij deze visie. Alle merken kunnen profiteren van innovatie, ontwerp, kennis en creativiteit die beschikbaar zijn in de hele Pon.Bike groep. Zo kunnen de merken van Dorel Sports gebruik maken van de ervaring die Pon.Bike heeft met elektrische fietsen, die een enorme groeipotentie in de VS-markt biedt. Aan de andere kant is de eCommerce ervaring van Dorel Sports weer van grote waarde in de Europese markten van Pon.Bike. Reeds twintig procent van de Dorel Sports omzet gaat via online kanalen.

Die enorme schat aan kennis en vernieuwingsdrang komt ten goede aan alle fietsliefhebbers in de wereld. Zeker in een tijd waarin fietsen, fietsendealers en de fietsbedrijven een tastbare bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen van deze tijd voor consumenten, bedrijven en overheden: mobiliteit, gezondheid en duurzaamheid.

De familie van fietsmerken

Zowel Pon.Bike als Dorel Sport beschikt over een breed scala aan fietsmerken. Beide portfolio’s op een rij:

  • Dorel Sports: Cannondale, Schwinn, Mongoose, GT, Charge, Caloi, KidTrax
  • Pon.Bike: Gazelle, Kalkhoff, Focus, Santa Cruz, Cervélo, Swapfiets, Urban Arrow, BBB Cycling, Lease a Bike, Union, Reserve Wheels, Juliana
     
LEES DIT HIERNA

Tim Smeenge wint NK Mountainbike Marathon in Gasselte

Ploeggenote Karen Brouwer verloor helaas de sprint om de titel en eindigde als tweede achter Tessa…

LEES VERDER

Merida's nieuwe enduro's: ONE-SIXTY en ONE-FORTY

“Na het langste en meest rigoureuze ontwikkelings- en testprogramma dat een MERIDA model ooit…

LEES VERDER

WTB Vulpine Gravel raceband uitgebreid met nieuwe 700c x 40mm

De Vulpine 40 is de band bij uitstek voor racers die een snelle, lichtgewicht band nodig hebben die…

LEES VERDER