Trotseer de trappen van het Deense Møn!

Møn is een waar paradijs als het gaat om mountainbiken. Ontdek de belangrijkste natuurlijke elementen op enkele onvergetelijke paden door het bos van Klinteskoven en langs de klif.

UNESCO heeft het Deense eiland Møn samen met de omliggende eilanden Bogø, Farø en Nyord aangewezen als eerste biosfeerreservaat in Denemarken.

Vriendschap en liefde voor het eiland resulteren in een sportreis naar Denemarken

Al enige jaren bezoeken ze, al dan niet werk gerelateerd, één van de mooiste eilanden van Denemarken: Møn. Martijn Rondel (filmer) en Irmgard Nieuwenhuis (conceptdenker) kennen er de weg en weten de mooiste plekken te vinden. Tijdens een filmproject ontstond ter plekke het idee om dit geweldige eiland met meerdere mensen te delen door een sportieve reis te organiseren.

Mom

Wanneer je richting de kliffen van Møn rijdt waan je je langzamerhand duizenden kilometers van huis. In werkelijkheid is de afstand tot Møn gemiddeld niet meer dan 700 km. Met een kristalheldere groenblauwe zee, het frisse groen van de bossen en de helderwitte krijtrotsen zou je denken dat je je op een tropische locatie bevindt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eilanders maar al te graag spreken over Cool Caribbean. En met dat Cool valt het dan zeker wel mee… het eiland kent immers prachtige zomers met heel wat zon-uren!

Mom

Mom

Naast een enorm natuurschoon is het gebied rondom de beroemde kliffen een walhalla voor de sportieve mens. Er zijn vele MTB-trajecten, trailrun parcoursen en watersport activiteiten. Daarbij is één van de grotere uitdagingen het nemen van de trappen, gelegen bij het interessante Geo-Centre. Met bijna 500 treden is dit de langste trap van Denemarken en een kuitenbijter voor een ieder die naar boven of beneden gaat. De beloning is zowel boven als beneden te vinden. Boven loopt het mooiste wandelpad van Denemarken met tientallen uitzichtpunten, beneden loop je direct langs de zee en kun je op zoek naar fossielen in steen die daar nog overal te vinden zijn. Dat de trappen een inspiratiebron zijn voor deze sportieve reis is dan ook geen verrassing.

Aankomende juni staat er een 4-daagse, niet-commerciële (!) reis op de planning. Iedereen die een goede basis conditie heeft kan hieraan meedoen. Voor de 30 deelnemers staan clinics, MTB-tourtochten, trailruns, een beach-challenge en een hoge fun-factor op de agenda! Bovendien verken je onder begeleiding van een ervaren trainer dit mooie eiland en word je uitgedaagd om jouw sportieve grenzen op te zoeken.

Voor meer informatie en boekingen: Trotseer de trappen van Møn
Donderdag 11 t/m zondag 14 juni 2020
Informatie en boekingen: www.trotseerdetrappen.nl

(c) beelden: https://moensklint.dk/

Labels

LEES DIT HIERNA

Je hoofd beschermen met de BBB Maestro helm

Nu ja, niet helemaal natuurlijk. We hebben de helm op diverse fronten bekeken en getest maar zijn…

LEES VERDER

Ultra-marathon Drenthe 200. Editie 2020

Vraag het uiterste van jezelf Deze marathon is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je fysiek…

LEES VERDER

Alpentocht NL Editie als alternatief voor de Franse Alpen

Iedereen kan meedoen De uitdaging is simpel: maak tussen 29 augustus en 5 september zoveel mogelijk…

LEES VERDER