SIXPACK Racing presenteert nieuwe MILLENIUM-stuurpen

Met een vooruitstrevend design en een freeride-georiënteerde functionaliteit weerhoudt niets je ervan om de trails van deze wereld te veroveren.

SIXPACK MILLENIUM-stuurpen
De nieuwe SIXPACK MILLENIUM-stuurpen

De geheel nieuwe MILLENIUM-stuurpen van SIXPACK Racing maakt de downhill- en freeride-georiënteerde MILLENIUM-serie van het Zuid-Duitse componentmerk af. Samen met de SIXPACK-atleten ontwikkeld, valt de stuurpen op door zijn CNC-afwerking en racegericht ontwerp. De door freeride bewezen stijfheid garandeert nauwkeurige controle voor racewinnende prestaties op de meest uitdagende trails van deze wereld en gewoon puur plezier tijdens het rippen van lijnen.

SIXPACK MILLENIUM-stuurpen

Ontwikkeld in samenwerking met de SIXPACK-atleten, valt de stuurpen op met zijn CNC-finish en race-georiënteerd ontwerp. De beproefde freeride-stijfheid garandeert een nauwkeurige controle voor de winstgevende prestaties op de meest uitdagende trails van deze wereld en gewoonweg veel plezier tijdens het rijden.

SIXPACK MILLENIUM-stuurpen

De CNC-bewerkte stuurpen is gemaakt van 6061-T6 aluminium, is verkrijgbaar in twee lengtes - 35mm en 45mm - en met een freeridevriendelijke hellingsgraad van 0°. De stuurpen biedt een 230° verhoogd stuurklemoppervlak wat zorgt voor maximale stabiliteit en veiligheid, terwijl de klemdiameter van 31,8mm en 35mm het stuur compatibel maakt met alle gangbare aluminium- en carbonsturen. Dankzij de slimme constructie met gefreesde groeven weegt de MILLENIUM-stuurpen 128 gram (in de 35 mm lange versie met een klemdiameter van 35 mm), waardoor het een van de lichtste gewichtgeoriënteerde stuurpennen op de markt is. De nieuwe MILLENIUM-stuurpen is nu verkrijgbaar voor €109,50 in geselecteerde fietswinkels en online op sixpack-racing.com. Naast deze nieuwe versie biedt SIXPACK ook een Direct Mount-versie van de MILLENIUM-stuurpen aan voor dual-crown bikes.

SIXPACK MILLENIUM-stuurpen

De nieuwe stuurpen past uitstekend in SIXPACK's MILLENIUM serie dankzij de zwarte geanodiseerde body en de progressieve race grijze geanodiseerde eendelige hoofdplaat en onderscheidt zich als blikvanger op elke setup. Een mooie bijkomstigheid is SIXPACK's liefde voor details, die wordt weerspiegeld in de lasergeëtste logo's en subtiele informatie op de stuurpen, waardoor de montage van de stuurkolom onfeilbaar wordt en elke rijder zijn of haar individuele afstelling kan vinden.

SIXPACK MILLENIUM-stuurpen

Markus Zander, CEO van SIXPACK Racing:

"Product performance betekent onberispelijke kwaliteit en functionaliteit in combinatie met een aantrekkelijk design. Compromisloze productprestaties met stijl betekent plezier op de trails en succes tussen de linten. Wereldbeker atleet of rijders zoals jij en ik - iedereen kiest componenten die het oog strelen. Als het productontwerp voldoet aan de persoonlijke eisen voor kwaliteit en functionaliteit, ontstaat er een perfecte set-up en kan je je concentreren op de flow die we allemaal nastreven op de trails".

SIXPACK test zijn componenten in samenwerking met EFBE-Prüftechnik. Dit betekent dat de componenten worden getest op de modernste machines en in overeenstemming met de nieuwste en strengste normen van de industrie. De producten zijn onderverdeeld in 5 productcategorieën, waarbij het MILLENIUM-stuur uitblinkt in categorie 5 of "Onderdelen voor extreme rijomstandigheden". Deze categorie is de hoogste klasse die een fietsonderdeel kan bereiken en vertaalt zich naar beoogde toepassingen zoals downhill trails, fietsparken, jumps en drops hoger dan 122cm (48") - normale fiets of E-bike.

Samenwerking met internationale atleten uit verschillende mountainbike disciplines zoals Slopestyle-Superstar Emil Johansson (SWE), World Cup-rijder Phil Atwill (GBR), trials-ace en downhill-racer Gabriel Wibmer (AUT) en het Italiaanse gravitytalent Carola Favoino, een engagement als hoofdsponsor van het PROPAIN Factory Racing Team in de Mercedes Benz UCI Downhill Mountain Bike World Cup en producten, daar kunnen we trots op zijn - zo nadert SIXPACK het seizoen 2020. Het huidige SIXPACK-productportfolio bestaat uit mountainbikecomponenten "Engineered in Germany", variërend van Enduro en Downhill tot Freeride. Met de nieuwe MILLENIUM-stuurpen heeft SIXPACK een sterke referentie op de internationale mountainbike component markt.

SIXPACK componenten zijn verkrijgbaar in geselecteerde fietswinkels en online op sixpack-racing.com.

Labels

LEES DIT HIERNA

Maakt Megmeister de meest comfortabele bibshort?

Ongemak op het zadel zou wel eens tot het verleden kunnen behoren met de introductie van Megmeister…

LEES VERDER

Magura Raceline remmen terug in beperkte oplage

Magura Raceline-editie remmen zullen opnieuw in beperkte oplage beschikbaar worden gesteld, nadat…

LEES VERDER

Eet smakelijk, eet een Chimpanzee en rij verder

Sindsdien hebben de oprichters van Chimpanzee Nutrition hun sympathiek-idealistische concept…

LEES VERDER