MTB-routes in Ede, Otterlo en Lunteren vernieuwd

Gemeente Ede heeft in de afgelopen periode in samenwerking met MTB Zuid Veluwe de MTB-routes in Ede, Otterlo en Lunteren vernieuwd. Dat moment wordt gemarkeerd met de bekendmaking van 4 officiële MTB startlocaties. De routes zijn afzonderlijk te rijden maar ook aan elkaar te koppelen, waardoor langere ritten mogelijk zijn.

De Edese MTB-routes gaan door afwisselende landschappen en bieden volop variatie. In de natuurgebieden rondom Ede vind je ruim 80 kilometer aan uitdagende mountainbikeroutes bij Ede, Otterlo en Lunteren. Prachtige routes voor liefhebbers van steile klimmen, mul zand, pittige afdalingen en single tracks met kombochten op smalle bospaadjes. Er is zelfs een speciale kinderroute. 

Praktische startlocaties

Alle MTB-routes starten op praktische locaties waar vaak een watertap-, gereedschaps- of afspuitplek aanwezig is. Ook zijn hier door Ede Marketing ontwikkelde routeborden te vinden met de routes in gemeente Ede.

Dit zijn de startlocaties:

  • Ede: De Fietser
  • Otterlo: Otterlo Events
  • Lunteren: MTB-Centrum Veluwe & 50|50 Hotel Belmont

Gemeente Ede nr.3 in ongeorganiseerde sport

In november werd bekend dat gemeente Ede sportief hoog scoort op ongeorganiseerd sporten. Landelijk gezien staat Ede op de derde plaats volgens de ‘Atlas voor gemeenten’. Burgemeester Verhulst: “Ik ben eigenlijk niet verrast dat wij met name eruit springen door onze goede buitenruimtes. Ede is natuurlijk uitermate geschikt om alleen of met vrienden de natuur in de gaan om te gaan hardlopen, fietsen of mountainbiken. Volgens mij hebben we een verdiende derde plaats”.

Officiële opening

Op 24 november zijn alle officiële startlocaties gereed en opent burgemeester René Verhulst samen met Thorwald Veneberg, voorzitter Koninklijke Nederlandse Wielerunie, de routes officieel. Meer informatie over MTB-routes in Ede is te vinden op bezoek-ede.nl/mtb en mtbzuidveluwe.nl.

LEES DIT HIERNA

Een blik in de keuken van Reysport

In het Zeelandse dorpje Wolphaartsdijk (nabij Goes) worden we welkom geheten door Kees Reijnhout…

LEES VERDER

Op pad met de Garmin Edge Explore

En dat is waar het in ons geval om gaat, het grotere scherm. We rijden namelijk aardig wat GPX…

LEES VERDER

VIDEO: MTB Awards voor Terpstra, Vader, Pieterse en Van Dijke

MTB Award Elite-mannen De Award voor Mountainbiker van het Jaar gaat voor 2020 naar Milan Vader (…

LEES VERDER