Fox Racing introduceert geheel nieuwe trail helm

Sinds 1974 is Fox geobsedeerd door stijl, design en innovatie; van de manier waarop hun producten worden ontwikkeld tot de rijders en atleten die deel uitmaken van de Fox familie.

Speedframe
Speedframe is een open vizierhelm

Dit voorjaar heeft die voortdurende obsessie zich gemanifesteerd in hun nieuwe Speedframe trail helm, de meest comfortabele, best passende en coolste trail helm die we ooit hebben gemaakt, aldus Fox Racing.

De Speedframe is in drie jaar tijd ontworpen en ontwikkeld met directe input van het team van atleten. Gebouwd om de evoluerende eisen van de agressieve trailrijders te overtreffen en het vertrouwen te wekken met een reeks baanbrekende prestatie-eigenschappen.

Speedframe

"Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe helm. . . kan niet wachten om hem te dragen. De vorm en de bescherming zijn genoeg voor mij, precies waar ik om vroeg. Het wordt mijn helm voor dagelijks gebruik, ik hou ervan!" - Loris Vergier, Fox Global DH Athlete

"Onze beproefde Varizorb™ dual-density liner combineert het MIPS® impact protection systeem om een betrouwbaardere dekking te bieden op zelfs de zwaarste trails. Je blijft de hele dag koel op het parcours met 19 grote boorgaten die frisse lucht door onze gekanaliseerde EPS-liners voeren. Het 360° fit systeem voorkomt drukpunten door je hoofd volledig te omhullen voor een niveau van comfort dat maar weinig MTB-helmen kunnen evenaren. Deze functies en meer zijn gehuld in een design dat druipt met ons kampioenschaps DNA voor een look and feel die alleen Fox kan creëren."

"De focus van het Speedframe project was het creëren van een helm die specifiek ontworpen is om te voldoen aan de behoeften van de moderne trailrijder. Met de voortdurende verbetering van de prestaties in trail bikes is de eis voor pasvorm, comfort en bescherming in open-face helmen nog nooit zo hoog geweest", aldus John Pepper, Fox MTB Product Line Manager. "We hebben hard gewerkt aan het definiëren van een feature-set die elke uitdaging voor agressieve trailrijders tijdens het rijden oplost. Of ze nu meedoen aan lokale enduro-races, de hele dag door op e-bike-avonturen gaan of net beginnen aan hun mountainbike-obsessie, we zijn ervan overtuigd dat het Speedframe hen in staat zal stellen om vol vertrouwen op het hoogste niveau te rijden en er geweldig uit te zien tijdens de rit".

Labels

LEES DIT HIERNA

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER