Fatbiken door de sneeuw in de Franse skiplaats Les Menuires

Met een fatbike kun je tijdens de wintersportvakantie in Les Menuires de prachtig geprepareerde pistes trotseren en suis je tussen de besneeuwde toppen naar beneden. Zo’n spectaculaire afdaling is voor echte dare-devils.

Ook mountainbiken op de sneeuw behoort tot de mogelijkheden

Fietsen op de sneeuw

Alternatieve sneeuwactiviteiten worden steeds populairder. Ook fervente skiërs leggen af en toe de latten opzij om nieuwe dingen te proberen. Fatbiken is één van deze activiteiten waarvan de populariteit gestaag toeneemt, zo ook in de Franse wintersportparel Les Menuires. Op de Roc’n Bob baan, die voorheen voornamelijk voor het sleeën werd ingezet, kan men nu ook rollend afdalen.

Fatbike

Durf jij het aan?

Veel wintersporters zijn wel eens sleeënd van een piste naar beneden gegaan, en weten welke snelheden daar al gauw bereikt worden. Het kan in het begin dan ook wat onwennig voelen om datzelfde te doen, maar dan op wielen. Gelukkig krijgt iedere deelnemer vooraf een uitgebreide instructie en tips om de bergen veilig te kunnen bedwingen. 

Fatbike

Bionische biciclette

De stevige full-face schokbestendige helm en bodyprotector zorgen niet alleen voor een stoere look, maar ook voor bescherming van armen, rug- en borstbeen tijdens een eventuele val. De speciale fietsen zijn voorzien van extra brede banden met een grof profiel (vandaar de naam) die voor extra grip in de sneeuw zorgen. Fatbikers moeten minimaal 12 jaar oud zijn en uiteraard kunnen fietsen. Van begin januari t/m begin april ligt er voldoende sneeuw om van het fatbike parcours gebruik te maken.

Details
Kosten € 35,- per persoon voor 2 afdalingen van 4 km lang.
Woensdag, donderdag en vrijdag om 08.30 uur;
Het adres is: La Croisette – 73440 Les Menuires.

Voor informatie over Les Menuires zie: nl.lesmenuires.com.

LEES DIT HIERNA

Trails Rijden met de YT Izzo Pro Race

Vooral niet als zo’n marathon zich in het zuiden van Frankrijk afspeelt. Een gebied waar de YT Izzo…

LEES VERDER

Trails rijden met de Fulcrum Red Metal 5 29 wielset

Een bekende uitspraak van Keith Bontrager is:"Light, strong, cheap. Pick two." En wie de text op de…

LEES VERDER

Koele armen en torso met de Megmeister Ultrafris Pro Cool

En misschien ook in de nazomer want een ding is zeker, er is niets zo veranderlijk als het weer.…

LEES VERDER