Trek's nieuwe 2020 Rail en Powerfly e-MTB's

Met een kleinere, lichtere Bosch motor en een geactualiseerde geometrie neemt de Trek Rail en Powerfly een leidende positie in onder de e-MTB's.

Trek Rail
Trek Rail 7

Trek kondigt een uitbreiding aan van zijn collectie elektrische mountainbikes met de introductie van de gloednieuwe Rail, een long-travel e-MTB voor fanatieke trailrijders. Daarnaast is ook de volledig Powerfly hardtail-modellen vernieuwd die bedoeld zijn voor avontuurlijk ingestelde off-road rijders die meer van de wereld willen ontdekken. Er is een nieuw tijdperk voor e-MTB’s aangebroken en de nieuwste modellen zijn veelzijdiger, krachtiger en leuker dan ooit.

De nieuwe Rail en Powerfly hardtails zijn uitgerust met de gloednieuwe generatie 4 Bosch Performance Line CX-motor die aanzienlijk kleiner en lichter is dan zijn voorganger. Bovendien heeft hij minder trapweerstand als je harder rijdt dan de maximale snelheid die de trapondersteuning biedt.

Bosch

Fonkelnieuwe Rail: Net zo lekker klimmen als dalen

De Rail is een uiterst capabele e-MTB waarmee je even hard kunt scheuren als zijn niet-elektrische broertje de Slash, maar hij geeft je de kracht om probleemloos bergen te beklimmen zonder een liftkaartje te kopen.

Omhoog of omlaag, hij scheurt als een echte trailbike. Alle modellen zijn uitgerust met 160 mm voor- en 150 mm achtervering waarbij bepaalde versies een RE:aktiv met Thru Shaft-achterdemper hebben waardoor je nog meer mogelijkheden hebt op ruw terrein.

Betere, forsere vering
Betere, forsere vering

De Rail-modellen zijn afgemonteerd met onderdelen die speciaal bedoeld zijn voor E-MTB-gebruik. Alle vorken hebben dikkere vorkpoten en vorkkronen, zodat ze bij zwaar gebruik niet doorbuigen.

Remmen

Elk model heeft daarnaast extra krachtige hydraulische schijfremmen met vier remzuigers en een 12-speed Eagle aandrijving voor een soepele en constante krachtoverdracht. De Rail is voorzien van beproefde Trek trail-technologie, zoals Active Braking Pivot (ABP), Mino Link aanpasbare geometrie en een Straight Shot onderbuis met Knock Block.

RIB - Removable Integrated Battery met 625 Wh

Hij is verder voorzien van de exclusieve Trek Removable Integrated Battery (RIB) waarbij de accu goed beschermd in het frame is geïntegreerd en zonder gereedschap zijwaarts uit het frame kan worden genomen. De meeste modellen worden geleverd met de grotere 625 Wh accu die meer bereik geeft en minder vaak hoeft te worden opgeladen. Uitzondering is de Rail 9.7 en Rail 5 die een 500 Wh accu hebben.

Slimmere toegang tot de accu
Slimmere toegang tot de accu

De Rail is verkrijgbaar met een OCLV Mountain Carbon of een Alpha Aluminium frame en de meeste modellen zijn vanaf nu te bestellen via het wereldwijde netwerk van Trek-dealers.

Powerfly Hardtail: Je speeltuin is ineens groter geworden

Als jij een offroad-rijder bent die vaker onbekende gebieden wil gaan verkennen, dan bieden de gloednieuwe Powerfly Hardtail-modellen nog meer mogelijkheden en rijplezier. Ze hebben dezelfde compacte en lichte Bosch Performance CX motor als de nieuwe Rail. Bovendien is het hardtail frame uitgerust met de gebruiksvriendelijke Removable Integrated Battery (RIB).

Bij dit systeem is een Bosch PowerTube accu volledig in het frame geïntegreerd en opgeborgen achter een afdekplaat die aan de accu is bevestigd. Bepaalde modellen uit de vernieuwde Powerfly hardtail-serie zijn nu verkrijgbaar met de krachtiger 625 Wh accu.

Alle modellen uit de nieuwe Powerfly hardtail-familie hebben een voorvork met 120 mm veerweg en Smart Wheel Size voor de beste pasvorm. De damesmodellen hebben een  Women's Specific Design-zadels en een iets lagere standover-hoogte op de XS, S en M-frames. De Powerfly hardtail-modellen worden geleverd in zeer uiteenlopende kleuren waarbij de verkrijgbaarheid van modellen per land kan variëren.

https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/rail/
https://www.trekbikes.com/be/nl_BE/rail/

LEES DIT HIERNA

Polar Grit X review: Smartwatch voor serieuze avonturiers

De Grit X is de meest geavanceerde smartwatch die Polar tot nu toe heeft uitgebracht. Gericht op…

LEES VERDER

Anne Terpstra: Bekijk het verhaal achter de nummer 1 UCI-ranking XC Women Elite 2019

Ze won als eerste Nederlandse vrouw een wereldbekerwedstrijd in Andorra met een voorsprong van ruim…

LEES VERDER

Op pad met de Garmin Edge 830 MTB Bundle

Wel met de MTB Bundle variant. Deze bevat naast de Edge 830 een losse snelheidsmeter, rubberen…

LEES VERDER