Rapha Explore schoen voor de avontuurlijke fietser

Van schets naar schoenendoos, na twee jaar ontwikkeling brengt Rapha een nieuw Explore schoenmodel uit voor de avontuurlijke fietser. De schoenen zijn volledig in-house ontwikkeld en ontworpen om de meest comfortable fietsschoen aan te kunnen bieden. 

Van schets naar schoenendoos; na twee jaar ontwikkeling brengt Rapha een nieuw Explore en Classic schoenmodel uit voor de avontuurlijke en wegfietser. Getest op meer dan tienduizendkilometer, in ritten van trans-Europees bikepacking tot club ritten en natuurlijk door professionele Tourrijders zoals Lachan Morton van Team EF Education First Pro Cycling.

De schoenen zijn volledig in-house ontwikkeld en ontworpen om de meest comfortabele fietsschoen aan te kunnen bieden. De ontwikkeling van de schoen markeert een belangrijke stap bij Rapha.

De Classic schoen komt met een anti-slip thermoplastic buitenzool, en heeft in de volle lengte een carbon zool wat de schoen bestendig en stijf maakt. De Explore schoen heeft een ingekorte carbon zool die omstreeks ¾ van de lengte bedekt. De Explore schoen heeft een rubber buitenzool, deze combinatie maakt de schoen perfect voor wandelcomfort en een efficiënte power transfer.

Beide modellen hebben een uniek dubbel vetersysteem voor een exceptionele fit aan de middenvoet. Ook kun je je voetwreef ondersteunen met een verstelbaar systeem, waardoor de tenen meer ruimte hebben om te ademen. Zelfs nog na urenlang in het zadel.

Na experimenten met een elastieken treksystem, besloot lead designer Joel Salamin om de traditionele vetersystemen verder te verkennen. Op het eerste gezicht misschien traditioneel, maar door deze samen te smelten met het unieke dubbele wandsysteem juist extreem vooruitstrevend.

De Classic schoen voor wegwielrennen komt in vijf kleuren: Wit, Zwart, Zwarte Parel, Knalroze en een RCC versie, in de maten 36-48, inclusief halve maten voor 215 euro.

De Explore schoen voor avontuurlijk fietsen komt in vijf kleuren: Zwart, Zwarte Parel, Donker Groen en Knalroze, in de maten 36-48, inclusief halve maten voor 260euro.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.rapha.cc/nl/en/

 

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER