MTB Awards 2013 ★ Dit zijn de winnaars!

Sittard - Vandaag zijn bij Fitland XL in Sittard de Mountainbike Awards 2013 uitgereikt aan de beste Nederlandse Mountainbikers van 2013. De mountainbikers van het jaar zijn:

Joost Wichman (Rose Vaujany Gravity MTB Team) mag zich de beste mountainbiker noemen in de categorie Gravity. Joost sloot zijn carrière dit jaar zeer mooi af door Wereldkampioen Four-cross te worden. Ook staat hij 4e op de UCI Ranking en werd hij 3e tijdens de 4X Pro Tour in Jablonec nad Nisou.

Bij de Elite Dames ging de prijs naar Marianne Vos (Giant Pro XC Team). Marianne reed dit jaar voor het eerst sinds lange tijd weer enkele mountainbikewedstrijden. Ze werd onder andere 11e tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Albstadt en won de stagerace op Cyprus. Ook won ze de Sea Otter Classic Short Track Race en Cross Country Race.

Michiel van der Heijden (Giant Pro XC Team) won de prijs bij de Elite Heren. Michiel werd dit seizoen 3e tijdens het WK voor Beloften, 4e op het EK voor Beloften, 3e in de eindstand van de Wereldbeker voor beloften en won het Nederlands Kampioenschap bij de Elite.

Annemarie Worst (Giant Dealerteam) won in de categorie Talent Dames. Annemarie werd onder ander 7e tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Val di Sole, 11e tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Albstad, 8e op het EK en 1e in Topcompetitie eindstand.

Kjell van den Boogert (Cube-Nutswerk Team) heeft gewonnen in de categorie Talent Heren. Kjell werd onder andere 9e tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Albstadt, 13e op het WK, 4e op het NK en 2e in de Topcompetitite eindstand.

De Mountainbike Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan Nederlands beste mountainbikers. Dit initiatief is destijds in het leven geroepen door de ‘Club van 5’, een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland. De organisatie van de Mountainbike Awards is dit jaar geadopteerd én overgenomen door de in 2013 opgerichte ‘Stichting Mountainbike Platform’. Deze stichting is voortgekomen uit de ‘Club van 5’ en heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van de Nederlands mountainbikesport. In deze Stichting zitten onder andere de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit Bart Brentjens, Leo van Zeeland, voormalig KNWU bondscoach en momenteel coach van het Giant Pro XC Team en ex-internationaal mountainbiker Jan Weevers. 

Om de de prestaties van Nederlands beste mountainbikers onder de aandacht te brengen van mountainbike- en sportminnend Nederland is dit jaar voor het eerste gewerkt met een online-poll. 5.757 mountainbikeliefhebbers, -beoefenaars, volgers en sportliefhebbers hebben gestemd op hun favoriete mountainbikers. De uitslag van de poll bepaalde samen met de stem van de jury de uiteindelijke winnaars.

(C) Foto met dank aan Irmo Keizer

 

Labels

LEES DIT HIERNA

Tim Smeenge wint NK Mountainbike Marathon in Gasselte

Ploeggenote Karen Brouwer verloor helaas de sprint om de titel en eindigde als tweede achter Tessa…

LEES VERDER

Merida's nieuwe enduro's: ONE-SIXTY en ONE-FORTY

“Na het langste en meest rigoureuze ontwikkelings- en testprogramma dat een MERIDA model ooit…

LEES VERDER

WTB Vulpine Gravel raceband uitgebreid met nieuwe 700c x 40mm

De Vulpine 40 is de band bij uitstek voor racers die een snelle, lichtgewicht band nodig hebben die…

LEES VERDER