Strijd om nationale titels tijdens 5e Bart Brentjens Challenge

Geplaatst op 21 sep 2009.
Dit jaar vindt voor de vijfde keer de Bart Brentjens Challenge plaats.

Op zondag 11 oktober zullen weer diverse toppers aan de start staan van deze mountainbike marathon, die bekend staat als een van de zwaarste en grootste van de Benelux. Echter deelname staat open voor iedereen die over een mountainbike beschikt, want naast de marathonwedstrijd zijn er ook drie verschillende toertochten uitgestippeld.
Nationaal kampioenschapDe marathonwedstrijd is dit jaar tevens het decor van de Nederlandse en Belgische kampioenschappen marathon mountainbike. In diverse categorieën wordt er gestreden om de nationale titels. Ook in 2007 was de Challenge het decor voor deze kampioenschappen. Destijds was het de eerste keer dat beide bonden een gecombineerd kampioenschap organiseerden. Net als vorig jaar wordt eerst de Belgische Voerstreek aangedaan. Daarna wordt er het Limburgse heuvellandschap ingetrokken. De ongetwijfeld boeiende finale loopt via Eckelrade en Sint Geertruid weer terug naar Eijsden en is gescheiden van de overige tochten, waardoor er een zuivere finale gereden kan worden.
De start en finish van de Bart Brentjens Challenge zijn wederom in het Nederlandse Eijsden. De wedstrijd zal om 10.00uur starten en wel in de Kerkstraat, ter hoogte van de Vroenhof. De finish van de elite wordt verwacht rond 13.30uur. Op de Vroenhof zal de hele dag voor de nodige sfeer gezorgd worden door een dj, diverse eetkraampjes en een drankbuffet.
ToertochtenVoor de mountainbike liefhebber, die niet over een licentie beschikt, zijn er een drietal toertochten uitgestippeld van respectievelijk 55, 75 en 100km. Net zoals de wedstrijdrijders, rijden de deelnemers aan de toertochten grotendeels over onverharde wegen door de Zuid-Limburgse heuvels en bossen. Bij het bepalen van de routes is er onder andere gesproken met gemeentes en natuurinstanties, maar ook met andere evenementen die op dezelfde datum plaatsvinden. Elke deelnemer krijgt bij de start een bikechip overhandigd, waarmee onder andere zijn tijden worden geregistreerd en sms’jes kunnen worden verstuurd naar familie en vrienden. Voor meer informatie over de Bart Brentjens Challenge en voor inschrijvingen kun je terecht op www.bartbrentjenschallenge.com
 

LEES DIT HIERNA

Eet smakelijk, eet een Chimpanzee en rij verder

Sindsdien hebben de oprichters van Chimpanzee Nutrition hun sympathiek-idealistische concept…

LEES VERDER

MTB Merken 2021

Trends Door de coronamaatregelen kiezen we massaal voor buitensporten. De gehele fietsmarkt steeg…

LEES VERDER

Trek lanceert nieuwe Session downhill-bike

De afgelopen tien jaar heeft de Session 's werelds beste rijders aan overwinningen geholpen in…

LEES VERDER