Bas Veen winnaar Holland MTB CUP 2009, 75 minutenklassement

Geplaatst op 21 sep 2009.

‘Driemaal scheepsrecht voor Bas!’
Afgelopen zondag stond de belangrijke finale om de prestieuze Holland MTB Cup op het programma. Plaats van ‘afspraak’ was het Gelderse Rozendaal er was een schitterend parcours aangelegd op het historische Landgoed ‘Rosendael’.

Afbeelding verwijderd.

Het parcours ging door de bossen op de uitlopers van de Posbank. Eigenlijk was het nergens vlak, per ronde moesten ongeveer 145 hoogtemeters overwonnen worden. Lastige boomwortels en smalle singletracks maakten de wedstrijd compleet. Het MTB-Crossride-team was hier met bijna de complete selectie aanwezig de inzet was hoog deze dag. Kopman Bas Veen bezette de leiderspositie in het 75 minutenklassement en ook Alex Kuiper had uitzicht op het erepodium. De overige renners stond allemaal ruim binnen de top 50 en hadden nog de mogelijkheden te stijgen.
De kop van het peloton trok bij de start hard aan, het was Bas Veen die meteen mee kon. In het sterke deelnemersveld plaatste Jordy Luisman de ene na de andere aanval in de kopgroep. Bas wist constant de aanvallen te pareren en het tempo hoog te houden. Op dit selectieve parcours wist Bas een prachtige 2e plaats te behalen en had hiermee zijn leiderspositie behouden. Tijdens de huldiging bleek ook dat Bas die de snelste ronde had gerealiseerd en ook voor dit feit mocht hij een verdiende envelop voor in ontvangst nemen.
Alex Kuiper trok de gehele race alles uit de kast om voor het podium in aanmerking te komen. Alex had echter te maken met zeer sterke tegenstanders en kwam als 12e over de meet. Met dit mooie resultaat viel hij echter in het totaal klassement net buiten de boot (4e ).
Robin Veenstra trakteerde het team ook weer op een sterke en constante race. Hij kwam echter op een zandafdaling even zeer hard in contact met de ondergrond. Robin eindigde op een prima 30e klassering.
 

LEES DIT HIERNA

New Bike Day bij het Canyon Factory Service Centre

De New Bike Day service is een leuke extra van Canyon voor nieuwe, maar ook terugkerende kopers van…

LEES VERDER

Vernieuwde Mountainbikeroute De Twee Valleien in Vlaanderen (BE)

Beschrijving van de route Deze pittige route slingert door het heuvelachtige landschap van de…

LEES VERDER

Magura presenteert de MT7 HC3 Special Edition voor een speciale prijs

De MT7 staat bekend om zijn maximale remkracht en stabiliteit op raceniveau. Al is het al jaren de…

LEES VERDER