Trek onthult de nieuwe Procaliber Alloy: Een budgetvriendelijke hardtail

Trek Bicycles heeft onlangs een nieuwe telg in hun mountainbike assortiment geïntroduceerd: de Procaliber Alloy. Een snelle en wendbare XC-hardtail met een robuust aluminium frame.

Trek Procaliber 8
Beeld: Trek Procaliber 8

De opvolger van de X-Caliber

De Procaliber Alloy komt in de plaats van de populaire X-Caliber en brengt een aantal belangrijke updates en verbeteringen met zich mee. De mtb beschikt over een modernere crosscountry geometrie, met een grotere reach en een vlakkere balhoofdhoek, wat resulteert in een betere besturing en meer stabiliteit, vooral op hoge snelheden en tijdens steile afdalingen. De achterzijde van de fiets is voorzien van een 148x12mm steekas voor een snellere acceleratie, terwijl de voorvork een upgrade heeft gekregen naar 120 mm veerweg, wat zorgt voor meer comfort en controle op ruw terrein.

Een stille en gestroomlijnde rit

Trek heeft niet alleen de prestaties van de Procaliber Alloy aangepakt, maar ook het uiterlijk en het rijcomfort. De interne kabelgeleiding zorgt voor een strak en opgeruimd uiterlijk, terwijl de vernieuwde chainstay guard bijdraagt aan een stille rit, zelfs op de meer ruige afdalingen. Daarnaast is de fiets uitgerust met grotere standaard 2,4" banden, wat zorgt voor extra grip en stabiliteit.

Trek Procaliber

Trek Procaliber

Trek Procaliber

Trek Procaliber

Trek Procaliber

De Procaliber Alloy familie bestaat uit twee modellen, de Procaliber 6 en Procaliber 8, geprijsd op respectievelijk € 1.299,00 en € 1.499,00. Beide modellen zijn per direct verkrijgbaar bij geselecteerde Trek-dealers en online via de officiële Trek website.

Met de lancering van de Procaliber Alloy heeft Trek een krachtig signaal afgegeven aan de mountainbike wereld. Deze fiets combineert een moderne geometrie met hoogwaardige onderdelen en een stijlvol design, en dat alles voor een budgetvriendelijke prijs. Of je nu een ervaren XC-rijder bent of net begint met mountainbiken, de Procaliber Alloy is zeker het overwegen waard

trekbikes.com

Labels

LEES DIT HIERNA

De nieuwe Fiido AIR Carbon, een Ebike van slecht 13,75 kg

De vraag van deze gebruiker diende als katalysator voor de ontwikkeling van Fiido Air. Deze…

LEES VERDER

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER