Leatt onthult zijn nieuwe MTB-collectie

Het nieuwe assortiment van Leatt voor 2023 omvat een breed scala aan gloednieuwe helmen en schoenen, evenals nieuwe uitrusting voor zonnige dagen en een productlijn voor slecht weer. Plus een lijn speciaal voor vrouwen.

Leatt

Na een sneak preview van de nieuwe lijn in Whistler eerder deze zomer, is het duidelijk dat het Zuid-Afrikaanse bedrijf niet overdrijft. Alle artikelen zijn goed doordacht en bevatten vaak innovatieve en intelligente functies, waaronder een paar 'waarom heeft niemand daar aan gedacht'-artikelen.

Leatt

Leatt

Gloednieuw slecht weer uitrusting: Leatt introduceert Hydradri

Ontworpen door het Leatt Lab, HydraDri is een uniek membraan dat alleen in Leatt producten te vinden is. HydraDri is beschikbaar in drie niveaus om aan je behoeften te voldoen bij slecht weer.

  • HydraDri MAX 30.000mm waterdicht / 30.000gr Ademend
  • HydraDri EVO 20.000mm waterdicht / 20.000gr Ademend
  • HydraDri 10.000mm waterdichte schaal / 10.000gr Ademend

Leatt

Een nieuw product voor 2023 is het Mono Suit dat verkrijgbaar is in twee niveaus, HydraDri MAX en HydraDri, en in junior maten. Ze bevatten enkele van Leatt's unieke slecht weer functies, zoals de magnetische Ride Adaptive Hood en Climbvent. De Mono Suit 5.0 kost € 399,99. De 3.0 Mono Suit kost €319.  Je kunt Hydradri ook vinden in het assortiment jassen en broeken van Leatt.

De volgende generatie schoenen

Leatt kwam een paar seizoenen geleden op de schoenenmarkt en brengt nu de tweede generatie schoenen uit met belangrijke veranderingen in de rubbersamenstelling, grip, gewicht, ventilatie en algemene pasvorm. RideGrip PRO is de nieuwe rubbersamenstelling. Het is ongeveer 20% soepeler en stroever dan het originele duurzame RideGrip compound. Het combineren van de RideGrip PRO compound met Leatts nieuwe WaffleGrip PRO zoolpatroon levert ongelooflijke grip en fietsgevoel op. Deze omgekeerde WaffleGrip PRO zool is op maat gemaakt voor rijders die op zoek zijn naar meer grip op kortere passen of in meer uitdagende omstandigheden. De nieuwe compound en zool zijn te vinden op bijna al hun nieuwe platte schoenen, inclusief de nieuwe waterdichte 7.0 HydraDri. Er is ook een complete remake van het bovenwerk van de schoenen, waardoor het gewicht aanzienlijk is verminderd en de ventilatie is verbeterd. Deze updates zijn opgenomen in alle platte trapschoenen, evenals de 4.0 Clip PRO. De schoenen van Leatt variëren van € 99,00 tot € 209,00.

Leatt

Leatt

Nieuwe Airflex kniebeschermers

Bekend als het beschermingsmerk, vult Leatt zijn assortiment kniebeschermers aan met twee nieuwe Airflex kniebeschermers in 2023. De Airflex Ultralite is een premium superlichte en flexibele kniebeschermer voor trail en XC rijden, en de Airflex Hybrid PRO is een stevigere kniebeschermer voor enduro rijders. Deze kniebeschermers zijn minimalistisch en ontworpen voor maximale efficiëntie en comfort. De verlengde beensok biedt uitstekende ondersteuning op de dij en ontlast de kuit. De Airflex Ultra Lite kost € 99,99, terwijl de Airflex Hybrid PRO € 139,99 kost.

Leatt

Gloednieuwe helmen

In het All MTN segment weegt de nieuwe All MTN 3.0 open helm vanaf 375gram (0,83 lbs.) en heeft een powerbridge constructie voor een grotere sterkte van de schaal en een betere verdeling van de belasting. Dit maximaliseert de ventilatie met 20 ventilatieopeningen die zelfs bij lage snelheden effectief zijn. Natuurlijk is de 3.0 All MTN helm ook voorzien van Leatt's innovatieve 360° Turbine Technology om krachten die gepaard gaan met een hersenschudding te verminderen. De 3.0 All-MTN helm kost € 109,00. Als je op zoek bent naar een betaalbare optie, de nieuwe 2.0 All MTN helm heeft veel van dezelfde kenmerken, maar kost slechts € 109,00.

Leatt

Na het grote succes van de 1.0 Gravity integraalhelm introduceert Leatt een 2.0 Gravity helm met meer uitgesproken graphics en een meer comfortabele voering. De 2.0 Gravity helm weegt 960 gram en is verkrijgbaar in XS-XXL. Hij wordt verkocht voor € 149,99.

Leatt

Nieuwe damesproducten

De toevoegingen aan de dameslijn omvatten nu nieuwe hoofd-tot-teen All MTN producten. De nieuwe 2.0 All MTN Helm wordt geleverd in kleuren die passen bij de nieuwe 2.0 All MTN Damestruien en Tanktops (T-shirt zonder mouwen, maar met smalle bandjes aan de schouders). De truien en T-shirts zijn high-performance kleding voor vrouwen om er goed uit te zien en zich goed te voelen op de trail. Ze zijn gemaakt van Tencel, een in Oostenrijk gerecyclede houtpulp met fantastische prestatie-eigenschappen, omdat het helpt de lichaamstemperatuur te regelen in verschillende omstandigheden. De All-MTN 2.0 Jersey wordt verkocht voor € 73,99, terwijl de tanktop wordt verkocht voor € 52,99. De nieuwe 2.0 All-MTN Shorts zijn op maat gemaakt voor vrouwen in alle vormen en maten. Deze op yoga geïnspireerde shorts zijn waarschijnlijk de meest comfortabele shorts die je kunt krijgen, geoptimaliseerd voor het rijden met kniebeschermers. De 2.0 All-MTN Shorts kosten € 99,99.

Leatt

Gravity assortiment

De Leatt Gravity serie is ontworpen om duurzame producten te leveren voor zware rijstijlen. De materialen in deze serie zijn getest om meerdere schaafwonden te weerstaan, en geselecteerde items zijn versterkt met beschermkappen en ultrasterke stiksels.

Leatt

Voor 2023 introduceert Leatt een rijbroek! Met de 3.0 Gravity Pants voel je je comfortabel en losjes terwijl je shreddert. De 3.0 broek is gemaakt van een duurzame polyester lichtgewicht denim weving met 360° stretch materiaal, verkrijgbaar in XS-3XL voor een geweldige prijs van € 129,00.

Junior assortiment

Voor 2023 kunnen Junior bikkels rekenen op nieuwe beschermingsproducten. Een 3.5 body protector, 3.5 borst protector en Leatt's Nr.1 Knee Guard - de Dual Axis. Evenals een geweldig Mono Suit om kinderen aan het lachen te houden tijdens het rijden in de modder en zand.

Labels

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER