Nieuws

Subscribe to Mountainbike.nl Nieuws

Rapha Explore schoen voor de avontuurlijke fietser

Door: Patrick Maas
21 maart 2019

Van schets naar schoenendoos, na twee jaar ontwikkeling brengt Rapha een nieuw Explore schoenmodel uit voor de avontuurlijke 

fietser. De schoenen zijn volledig in-house ontwikkeld en ontworpen om de meest comfortable fietsschoen aan te kunnen bieden. 

Meer »

Nieuwe helmtechnologie van Trek en Bontrager zet een nieuwe standaard in veiligheid

Door: Patrick Maas
20 maart 2019

Trek en Bontrager introduceren de baanbrekende helmtechnologie WaveCel, die tot 48x effectiever is bij het voorkomen van een hersenschudding ten gevolge van een val met de fiets dan standaard EPS-schuim.*

Meer »

Born Xtra Bar Lemon/Lime

Door: Patrick Maas
16 maart 2019

Tijdens duurinspanningen heb je ze nodig: energierepen. Je hebt immers maar voor 1,5 uur aan voorraad koolhydraten in je spieren. Belangrijk dus dat áls je aan de energierepen moet, deze lekker zijn en makkelijk te kauwen.

Meer »

Nieuwe Bryton App is een feit

Door: Patrick Maas
16 maart 2019

Bryton en Tehava zijn verheugd om te melden dat de nieuwe Bryton App officieel is gelanceerd. De nieuwe Bryton app, genaamd Bryton Active, is vanaf heden beschikbaar in de App Store en Google Play.

Meer »

20-24.CC Bikepooling met je kinderen

Door: Patrick Maas
12 maart 2019

20-24.CC is opgericht door ouders die zelf fanatiek mountainbiken. Uiteraard wil je graag als ouders, dat jouw kind gaat mountainbiken. Samen mooie trails rijden in het binnen- en buitenland. Echter, als ouder met meerdere kinderen, die verschillende sporten beoefenen is dat niet altijd eenvoudig en/of haalbaar.

Meer »

Podiumplaatsen voor Brouwer, Verhoeven, Mos en Smeenge

Door: Patrick Maas
12 maart 2019

In het duingebied bij Boomhiemke op Ameland lag zaterdag een uitdagend rondje klaar voor de mountainbikers. Karen Brouwer en René Hooghiemster waren een maat te groot voor de concurrentie en reden onbedreigd naar de overwining.

Meer »

Trails rijden met de Five Ten Kestrel Lace

Door: Patrick Maas
08 maart 2019

De keuze voor schoenen geschikt voor platformpedalen groeit gestaag maar soms moet je toch een schoenplaatje monteren. www.bikester.nl hielp ons in de zoektocht. Wij gingen op pad met de Five Ten Kestrel Lace schoenen.

Meer »

Trails rijden met de Bluegrass Eagle Magnete Lite

De handschoenen van Bluegrass Eagle, het Enduro broertje van MET, zijn voornamelijk gericht op het zware bike werk. Wij maakten een aantal mooie All Mountain tochten met de Magnete Lite Gloves.

Meer »

Nightbiken met de Exposure Lights Maxx-D

Door: Patrick Maas
03 maart 2019

Nu de frisse winteravonden weg beginnen te trekken is het een stuk aangenamer om na het werk nog even de bossen in te duiken. Wij gingen op pad met de ExposurLights Maxx-D

Meer »

Nieuwe Wolfpack banden vanaf 04-01-19 leverbaar

Door: Patrick Maas
28 februari 2019

Het nieuwe, Duitse bandenmerk Wolfpack wordt in Nederland op de Bike Motion voorgesteld door verdeler Elan. De hoogwaardige banden zullen direct na de beurs verkrijgbaar zijn via de vakhandel.

Meer »

Coen Vermeltvoort Nederlands Kampioen strandracen

Door: Patrick Maas
25 februari 2019

In het Zuid Hollandse Rockanje pakte Alecto rijder Coen Vermeltvoort de titel bij het Nederland Kampioenschap strandracen. Jasper Ockeloen nam het zilver en KMC biker Bram Rood ging ervandoor met de bronzen plak.

Meer »