Nieuws

Nieuwe Trek Top Fuel sneller en leuker

Door: Patrick Maas
24 mei 2019

De nieuwe Top Fuel gaat van een pure XC race bike naar een marathonachtige lichte trailbike, die hem aantrekkelijk maakt voor veel meer rijders. Opnieuw ontworpen met een langere veerweg en een vernieuwde geometrie.

Meer »

...en je mag de fiets houden als je de testrit afmaakt!

Door: Patrick Maas
17 mei 2019

Nou ja, maar dan moet je wel even flink gaan tekenen in Komoot, Strava of Maps. Liefst een route met veel gravelpaden en tracks door de bossen. En minimaal 500 km lang. Dat is de Ampler Challenge. Ondanks het feit dat het forenzenfietsen zijn is het wel een geschikte tocht om de anti lek banden echt goed te testen.

Meer »

Trails rijden met de Magped Enduro Pedalen

Door: Patrick Maas
15 mei 2019

Een klein jaar geleden kwam Magped op de markt met de innovatieve magneetpedalen. Afgelopen maand is het Enduro pedaal uitgebracht met magneten aan beide kanten van het pedaal. Wij monteerden ze en gingen in Luxemburg de trails op.

Meer »

Op pad met de MET Lupo

Door: Patrick Maas
09 mei 2019

XC, Trails rijden of lange All Mountain tochten tijdens je bike-vakantie. De MET Lupo is zo'n beetje het manusje van alles in het huis van MET. Tijd om deze eens goed te bekijken.

Meer »

Shimano GRX. 's werelds eerste specifieke gravel/adventure groep

Door: Patrick Maas
07 mei 2019

Met meerdere opties waaronder dubbele en enkele aandrijflijnen, mechanisch of elektronisch schakelen, 11 en 10-versnellingen, dropper post integratie en wide of close-range overbrengingsverhoudingen voor elke stijl van gravel en onverhard rijden.

Meer »

Wherever i may roam, Navigeren met de Wahoo Elemnt Roam

Door: Patrick Maas
05 mei 2019

Het nieuwste gezinslid in de familie van Wahoo is de Elemnt Roam. Een GPS fietscomputer met een simpele interface en Smart Navigation. Vind de meest directe route of wordt teruggeleid naar de originele track.

Meer »

Je fiets terugvinden met de vermogensmeter van 4iiii

Door: Patrick Maas
30 april 2019

Gedeeltelijk Powermeter en gedeeltelijk Bloedhond. 4iiii en Chipolo werken samen en voegen ‘s werelds eerste geïntegreerde fiets tracking-functie toe aan de lichtste en meest nauwkeurige vermogensmeter.

Meer »

Trails rijden met de Wolfpack Trail 27,5 x 2.25

Door: Patrick Maas
25 april 2019

Zoals velen al gehoord hebben is Wolfpack de nieuwkomer in de wereld van mountainbikebanden. De banden zijn ontwikkeld door compound goeroe Wolfgang Arenz. Wij monteerden een setje Trail banden om te zien wat de goeroe voor ons in petto heeft.

Meer »

Op vakantie met de Silca Ypsilon Travel en T-Ratchet momentsleutel

Door: Patrick Maas
18 april 2019

Zodra je op bike vakantie bent of in de werkplaats aan je bike werkt wil je zoveel mogelijk gereedschap meenemen in een kleine ruimte Silca's Y- en momentsleutel zijn compact maar ook duurzaam. Wij gingen er mee aan de slag.

Meer »

Op pad met de Canyon Exceed CF SL 6.0

Door: Patrick Maas
14 april 2019

Stel, je wilt een carbon frame met nette afmontage, scherpe prijs en goed stuurgedrag. Is het mogelijk om voor nog geen € 1500 te slagen? Wij namen de proef op de som en gingen op pad met de Canyon Exceed CF SL 6.0

Meer »

Trails rijden met Spengle Carbon Monocoque Wheels

Door: Patrick Maas
09 april 2019

Wie als biker in de jaren 90 al op de bike zat zal zich vast nog wel de 3 spaaks wielen van Spengle herinneren. Maar anders dan toen zijn ze nu terug met een dikke carbon wielset gemaakt voor het rijden van technische tracks. Wij konden in ieder geval niet wachten om de paden op te duiken toen ze op de redactie binnen kwamen.

Meer »

Terug naar de kern met de Rapha Core Collectie

Door: Patrick Maas
08 april 2019

De nieuwe core range bij Rapha is dit jaar gevarieerder dan ooit. Comfort en performance staat bij de core lijn voorop en ze zijn blij een aantal belangrijke producten hieraan toe te voegen.

Meer »

Enduro rijden met de Bluegrass Solid D30 bescherming

Door: Patrick Maas
05 april 2019

Rotsen, stenen, takken, jumps en wallrides. Een aantal factoren die zijn sporen op je lichaam achter kunnen laten. Om er voor te zorgen dat deze goed beschermd zijn werpen wij een blik op de Bluegrass Solid D30 protection.

Meer »

Je wielen beschermen met Pepi's Tire Noodle Rokkline

Door: Patrick Maas
02 april 2019

Lage bandendruk, carbon velgen, stenen en wortels. Een mooie combinatie om je carbon of aluminium velg te beschadigen. Je wielen krijgen dan ook heel wat te voortduren tegenwoordig. Wij monteerden in onze werkplaats Pepi's Tire Noodle in onze Carbon wielen. Iemand trek in Pasta?

Meer »

Singletracks rijden met de IRC Mythos XC 29

Door: Patrick Maas
28 maart 2019

Wie eind jaren 90 al op de mountainbike zat, kan zich vast wel het Volvo Cannondale Team herinneren en de banden met de bruinrode zijkanten. Na jaren van afwezigheid is de IRC Mythos weer terug en wij gingen op pad met de 29 x 2.25" versie.

Meer »

Op pad met de Magped Sport AL15 Pedalen

Door: Patrick Maas
26 maart 2019

Platform, klikpedalen of de gulden middenweg. Wel vastzitten maar toch de mogelijkheid hebben om supersnel los te komen zonder een zijwaartse beweging met de voet te maken. Wij gingen op pad met de magneetpedalen van Magped.

Meer »

Stan's NoTubes introduceert Flow EX3 velgen en wielsets

Door: Patrick Maas
25 maart 2019

Stan's NoTubes introduceert met trots de nieuwe Flow EX3, een extreem duurzame nieuwe lijn velgen en wielsets ontworpen voor downhill, enduro en de meest veeleisende trails.

Meer »

Rapha Explore schoen voor de avontuurlijke fietser

Door: Patrick Maas
21 maart 2019

Van schets naar schoenendoos, na twee jaar ontwikkeling brengt Rapha een nieuw Explore schoenmodel uit voor de avontuurlijke fietser. De schoenen zijn volledig in-house ontwikkeld en ontworpen om de meest comfortable fietsschoen aan te kunnen bieden. 

Meer »

Nieuwe helmtechnologie van Trek en Bontrager zet een nieuwe standaard in veiligheid

Door: Patrick Maas
20 maart 2019

Trek en Bontrager introduceren de baanbrekende helmtechnologie WaveCel, die tot 48x effectiever is bij het voorkomen van een hersenschudding ten gevolge van een val met de fiets dan standaard EPS-schuim.*

Meer »

Nieuwe Bryton App is een feit

Door: Patrick Maas
16 maart 2019

Bryton en Tehava zijn verheugd om te melden dat de nieuwe Bryton App officieel is gelanceerd. De nieuwe Bryton app, genaamd Bryton Active, is vanaf heden beschikbaar in de App Store en Google Play.

Meer »

Born Xtra Bar Lemon/Lime

Door: Patrick Maas
16 maart 2019

Tijdens duurinspanningen heb je ze nodig: energierepen. Je hebt immers maar voor 1,5 uur aan voorraad koolhydraten in je spieren. Belangrijk dus dat áls je aan de energierepen moet, deze lekker zijn en makkelijk te kauwen.

Meer »

20-24.CC Bikepooling met je kinderen

Door: Patrick Maas
12 maart 2019

20-24.CC is opgericht door ouders die zelf fanatiek mountainbiken. Uiteraard wil je graag als ouders, dat jouw kind gaat mountainbiken. Samen mooie trails rijden in het binnen- en buitenland. Echter, als ouder met meerdere kinderen, die verschillende sporten beoefenen is dat niet altijd eenvoudig en/of haalbaar.

Meer »

Podiumplaatsen voor Brouwer, Verhoeven, Mos en Smeenge

Door: Patrick Maas
12 maart 2019

In het duingebied bij Boomhiemke op Ameland lag zaterdag een uitdagend rondje klaar voor de mountainbikers. Karen Brouwer en René Hooghiemster waren een maat te groot voor de concurrentie en reden onbedreigd naar de overwining.

Meer »

Trails rijden met de Five Ten Kestrel Lace

Door: Patrick Maas
08 maart 2019

De keuze voor schoenen geschikt voor platformpedalen groeit gestaag maar soms moet je toch een schoenplaatje monteren. www.bikester.nl hielp ons in de zoektocht. Wij gingen op pad met de Five Ten Kestrel Lace schoenen.

Meer »

Trails rijden met de Bluegrass Eagle Magnete Lite

De handschoenen van Bluegrass Eagle, het Enduro broertje van MET, zijn voornamelijk gericht op het zware bike werk. Wij maakten een aantal mooie All Mountain tochten met de Magnete Lite Gloves.

Meer »

Pagina's