Nieuws

Op vakantie met de Silca Ypsilon Travel en T-Ratchet momentsleutel

Door: Patrick Maas
18 april 2019

Zodra je op bike vakantie bent of in de werkplaats aan je bike werkt wil je zoveel mogelijk gereedschap meenemen in een kleine ruimte Silca's Y- en momentsleutel zijn compact maar ook duurzaam. Wij gingen er mee aan de slag.

Meer »

Op pad met de Canyon Exceed CF SL 6.0

Door: Patrick Maas
14 april 2019

Stel, je wilt een carbon frame met nette afmontage, scherpe prijs en goed stuurgedrag. Is het mogelijk om voor nog geen € 1500 te slagen? Wij namen de proef op de som en gingen op pad met de Canyon Exceed CF SL 6.0

Meer »

Trails rijden met Spengle Carbon Monocoque Wheels

Door: Patrick Maas
09 april 2019

Wie als biker in de jaren 90 al op de bike zat zal zich vast nog wel de 3 spaaks wielen van Spengle herinneren. Maar anders dan toen zijn ze nu terug met een dikke carbon wielset gemaakt voor het rijden van technische tracks. Wij konden in ieder geval niet wachten om de paden op te duiken toen ze op de redactie binnen kwamen.

Meer »

Terug naar de kern met de Rapha Core Collectie

Door: Patrick Maas
08 april 2019

De nieuwe core range bij Rapha is dit jaar gevarieerder dan ooit. Comfort en performance staat bij de core lijn voorop en ze zijn blij een aantal belangrijke producten hieraan toe te voegen.

Meer »

Enduro rijden met de Bluegrass Solid D30 bescherming

Door: Patrick Maas
05 april 2019

Rotsen, stenen, takken, jumps en wallrides. Een aantal factoren die zijn sporen op je lichaam achter kunnen laten. Om er voor te zorgen dat deze goed beschermd zijn werpen wij een blik op de Bluegrass Solid D30 protection.

Meer »

Je wielen beschermen met Pepi's Tire Noodle Rokkline

Door: Patrick Maas
02 april 2019

Lage bandendruk, carbon velgen, stenen en wortels. Een mooie combinatie om je carbon of aluminium velg te beschadigen. Je wielen krijgen dan ook heel wat te voortduren tegenwoordig. Wij monteerden in onze werkplaats Pepi's Tire Noodle in onze Carbon wielen. Iemand trek in Pasta?

Meer »

Singletracks rijden met de IRC Mythos XC 29

Door: Patrick Maas
28 maart 2019

Wie eind jaren 90 al op de mountainbike zat, kan zich vast wel het Volvo Cannondale Team herinneren en de banden met de bruinrode zijkanten. Na jaren van afwezigheid is de IRC Mythos weer terug en wij gingen op pad met de 29 x 2.25" versie.

Meer »

Op pad met de Magped Sport AL15 Pedalen

Door: Patrick Maas
26 maart 2019

Platform, klikpedalen of de gulden middenweg. Wel vastzitten maar toch de mogelijkheid hebben om supersnel los te komen zonder een zijwaartse beweging met de voet te maken. Wij gingen op pad met de magneetpedalen van Magped.

Meer »

Stan's NoTubes introduceert Flow EX3 velgen en wielsets

Door: Patrick Maas
25 maart 2019

Stan's NoTubes introduceert met trots de nieuwe Flow EX3, een extreem duurzame nieuwe lijn velgen en wielsets ontworpen voor downhill, enduro en de meest veeleisende trails.

Meer »

Rapha Explore schoen voor de avontuurlijke fietser

Door: Patrick Maas
21 maart 2019

Van schets naar schoenendoos, na twee jaar ontwikkeling brengt Rapha een nieuw Explore schoenmodel uit voor de avontuurlijke fietser. De schoenen zijn volledig in-house ontwikkeld en ontworpen om de meest comfortable fietsschoen aan te kunnen bieden. 

Meer »

Nieuwe helmtechnologie van Trek en Bontrager zet een nieuwe standaard in veiligheid

Door: Patrick Maas
20 maart 2019

Trek en Bontrager introduceren de baanbrekende helmtechnologie WaveCel, die tot 48x effectiever is bij het voorkomen van een hersenschudding ten gevolge van een val met de fiets dan standaard EPS-schuim.*

Meer »

Born Xtra Bar Lemon/Lime

Door: Patrick Maas
16 maart 2019

Tijdens duurinspanningen heb je ze nodig: energierepen. Je hebt immers maar voor 1,5 uur aan voorraad koolhydraten in je spieren. Belangrijk dus dat áls je aan de energierepen moet, deze lekker zijn en makkelijk te kauwen.

Meer »

Nieuwe Bryton App is een feit

Door: Patrick Maas
16 maart 2019

Bryton en Tehava zijn verheugd om te melden dat de nieuwe Bryton App officieel is gelanceerd. De nieuwe Bryton app, genaamd Bryton Active, is vanaf heden beschikbaar in de App Store en Google Play.

Meer »

20-24.CC Bikepooling met je kinderen

Door: Patrick Maas
12 maart 2019

20-24.CC is opgericht door ouders die zelf fanatiek mountainbiken. Uiteraard wil je graag als ouders, dat jouw kind gaat mountainbiken. Samen mooie trails rijden in het binnen- en buitenland. Echter, als ouder met meerdere kinderen, die verschillende sporten beoefenen is dat niet altijd eenvoudig en/of haalbaar.

Meer »

Podiumplaatsen voor Brouwer, Verhoeven, Mos en Smeenge

Door: Patrick Maas
12 maart 2019

In het duingebied bij Boomhiemke op Ameland lag zaterdag een uitdagend rondje klaar voor de mountainbikers. Karen Brouwer en René Hooghiemster waren een maat te groot voor de concurrentie en reden onbedreigd naar de overwining.

Meer »

Trails rijden met de Five Ten Kestrel Lace

Door: Patrick Maas
08 maart 2019

De keuze voor schoenen geschikt voor platformpedalen groeit gestaag maar soms moet je toch een schoenplaatje monteren. www.bikester.nl hielp ons in de zoektocht. Wij gingen op pad met de Five Ten Kestrel Lace schoenen.

Meer »

Trails rijden met de Bluegrass Eagle Magnete Lite

De handschoenen van Bluegrass Eagle, het Enduro broertje van MET, zijn voornamelijk gericht op het zware bike werk. Wij maakten een aantal mooie All Mountain tochten met de Magnete Lite Gloves.

Meer »

Nightbiken met de Exposure Lights Maxx-D

Door: Patrick Maas
03 maart 2019

Nu de frisse winteravonden weg beginnen te trekken is het een stuk aangenamer om na het werk nog even de bossen in te duiken. Wij gingen op pad met de ExposurLights Maxx-D

Meer »

Nieuwe Wolfpack banden vanaf 04-01-19 leverbaar

Door: Patrick Maas
28 februari 2019

Het nieuwe, Duitse bandenmerk Wolfpack wordt in Nederland op de Bike Motion voorgesteld door verdeler Elan. De hoogwaardige banden zullen direct na de beurs verkrijgbaar zijn via de vakhandel.

Meer »

Coen Vermeltvoort Nederlands Kampioen strandracen

Door: Patrick Maas
25 februari 2019

In het Zuid Hollandse Rockanje pakte Alecto rijder Coen Vermeltvoort de titel bij het Nederland Kampioenschap strandracen. Jasper Ockeloen nam het zilver en KMC biker Bram Rood ging ervandoor met de bronzen plak.

Meer »

Op pad met de Sigma ROX 12

Door: Patrick Maas
19 februari 2019

Sigma draait alweer heel wat jaartjes mee in de wereld van de fietscomputers. En ook daar staat de techniek niet stil. Wij namen de tijd om met de Sigma Rox 12 de bossen in te duiken.

Meer »

2moso brengt Wahoo Fitness, 4iiii en Rokform naar Bike MOTION

Door: Patrick Maas
18 februari 2019

Het fietsseizoen in de Benelux begint natuurlijk bij Bike MOTION in Utrecht. Om de het fietsseizoen zo vloeiend mogelijk te laten overgaan van binnen naar buiten brengt 4iiii zijn vermogensmeters mee. Rokform zorgt dat je goed voorbereid bent voor het appverbod op de fiets dat op 1 juli ingaat en Wahoo Fitness is natuurlijk aanwezig met de mooiste trainers fietscomputers.

Meer »

Ready to rock the gravel met de SKS Speedrocker

Door: Patrick Maas
11 februari 2019

De SKS Speedrocker is specifiek ontwikkeld voor gravelbikes, sportieve cyclocrossers en racefietsen met (bredere) banden van 32 tot 42 mm. Tevens heeft de speedrocker een nominatie gekregen voor een Bike Motion Award.

Meer »

Buskermolen en Slik winnen mtb strandrace bij Renesse

Door: Patrick Maas
11 februari 2019

Tijdens de vernieuwde Koga MTB Beachrace was het Jordy Buskermolen die er bij de heren met de overwinning vandoor ging. Bij de dames was het Rozanne Silk die als eerste over de finish kwam . De race over 73 km Zeeuws strand was extra zwaar door de harde wind die er vandaag  stond.

Meer »

Electronisch schakelen en droppen met SRAM Eagle- en Reverb AXS

Door: Patrick Maas
06 februari 2019

Een dropperpost en schakelgroep zonder kabels door je frame te leiden. Geen afleiding maar maximaal genieten van het moment. Een lichte druk op de knop en je bent klaar om de trails te bestormen.

Meer »

Pagina's