Naast de routes biedt de site ook tips voor accommodaties en bezienswaardigheden onderweg. Tevens zijn er gratis brochures te bestellen met fietsroute-informatie.
Fietsen door Wales is een ideale manier om het land te leren kennen. De liefhebber kan genieten van een rustige fietstocht op een fietspad of juist een steile, ruige afdaling; voor ieder is er wat wils. Wales heeft steeds meer mooie fietsroutes. Maar bovenal, heeft het land een indrukwekkende natuur. Als fietsgebied is Wales het ruigere broertje van Ierland en Engeland; de heuvels zijn net wat steiler en de hellingen net wat pittiger.
Mountainbiken in WalesVoor mountainbikers heeft het land ook veel te bieden. En niet alleen vanwege het prachtige heuvelachtige landschap. In Wales zijn honderden kilometers speciale mountainbike routes te vinden, die geschikt zijn gemaakt voor beginners tot zeer gevorderden. De beste routes, erkend door de  'International Mountain Biking Association' (IMBA), zijn gelegen rondom zeven Mountain Biking Wales Centra. Van Gwydyr Forest, gelegen in Nationaal Park Snowdonia in Noord-Wales, tot Cwym Carn in Zuid-Wales, een van de meest bezochte centra met prachtig uitzicht over uitgestrekt bosgebied en de  Black Mountains. Behalve uiteenlopende routes, bieden de centra ook accommodatie, verhuur, opslag en reparatie van mountainbikes. Voor meer informatie specifiek over mountainbiken in Wales www.mbwales.com
Liefhebbers van actieve vakanties kunnen in Wales hun hart ophalen. Fietsen, wandelen en golfen zijn dan ook veel beoefende activiteiten. Ook cultuurliefhebbers zijn in Wales op het goede adres. Men kan op zoek naar de sporen van beroemde legenden zoals die van Koning Arthur, zich onderdompelen in het grote culturele aanbod in de hoofdstad Cardiff of een keuze maken uit de meer dan 641 prachtige kastelen - het grootste aantal ter wereld -  die verspreid over het hele land liggen.