De racefietsers rijden dinsdag 27 maart hun eerste rit. In het begin doen ze nog rustig aan, zowel qua snelheid als qua afstand (40 kilometer). Dat loopt gedurende het seizoen op naar temporitten van 70 tot 80 kilometer per dinsdagavond. De fietsers worden aan de hand van hun capaciteiten verdeeld over drie groepen, met elk een eigen wegkapitein.
De toercommissie heeft dit seizoen drie ritten op de kalender gezet. Op maandag 30 april is de 'Koninginnerit' naar Ommen, een tocht van zo'n 100 kilometer. Op zaterdag 16 juni fietsen ze de Holterbergroute. Bij voldoende belangstelling wordt op zaterdag 23 juni de monstertocht Epe-Gronau-Epe (meer dan 200 kilometer) gereden.
Een andere rit voor TCVeluwenaren is de gezamenlijke tocht van racefietsers en mountainbikers op zaterdag 18 augustus op de Posbank bij Velp. Op zaterdag 1 augustus vindt de uitwisseling plaats met Westphalia uit Gronau, waarbij in drie etappes 150 kilometer wordt gereden.
De mbt-ers beginnen op woensdag 28 maart aan hun seizoen. TCVeluwe heeft afdelingen voor de jeugd en volwassenen. Er is ook een damesmountainbikegroep.
Op dezelfde dag gaat ook de jeugd van start. Naast gewone trainingsavonden waarop in de bossen rond Epe wordt gefietst, organiseert de jeugdafdeling ook enkele techniekavonden. De jeugd van 10 t/m 17 jaar leert daar allerlei technieken die nodig zijn om de mountainbike onder alle omstandigheden te beheersen. Er wordt aandacht besteed aan onder meer het onderhoud van de fiets, snelheid en bochtentechniek.
Op zaterdag 21 april houdt de club een open dag voor dames en jeugd.
Alle trainingsritten gaan om 18.30 uur van start bij café-restaurant De Loreley aan de Heerderweg. Leden die willen meerijden, moeten het clubtenue en een valhelm dragen.
Meer informatie: A. Smith, tel. 627018, tcveluwe@wanadoo.nl en www.tcveluwe.nl.