Nationaal kampioenschapDe marathonwedstrijd is dit jaar tevens het decor van de Nederlandse en Belgische kampioenschappen marathon mountainbike. In diverse categorieën wordt er gestreden om de nationale titels. Ook in 2007 was de Challenge het decor voor deze kampioenschappen. Destijds was het de eerste keer dat beide bonden een gecombineerd kampioenschap organiseerden. Net als vorig jaar wordt eerst de Belgische Voerstreek aangedaan. Daarna wordt er het Limburgse heuvellandschap ingetrokken. De ongetwijfeld boeiende finale loopt via Eckelrade en Sint Geertruid weer terug naar Eijsden en is gescheiden van de overige tochten, waardoor er een zuivere finale gereden kan worden.
De start en finish van de Bart Brentjens Challenge zijn wederom in het Nederlandse Eijsden. De wedstrijd zal om 10.00uur starten en wel in de Kerkstraat, ter hoogte van de Vroenhof. De finish van de elite wordt verwacht rond 13.30uur. Op de Vroenhof zal de hele dag voor de nodige sfeer gezorgd worden door een dj, diverse eetkraampjes en een drankbuffet.
ToertochtenVoor de mountainbike liefhebber, die niet over een licentie beschikt, zijn er een drietal toertochten uitgestippeld van respectievelijk 55, 75 en 100km. Net zoals de wedstrijdrijders, rijden de deelnemers aan de toertochten grotendeels over onverharde wegen door de Zuid-Limburgse heuvels en bossen. Bij het bepalen van de routes is er onder andere gesproken met gemeentes en natuurinstanties, maar ook met andere evenementen die op dezelfde datum plaatsvinden. Elke deelnemer krijgt bij de start een bikechip overhandigd, waarmee onder andere zijn tijden worden geregistreerd en sms’jes kunnen worden verstuurd naar familie en vrienden. Voor meer informatie over de Bart Brentjens Challenge en voor inschrijvingen kun je terecht op www.bartbrentjenschallenge.com