De 75 km is een absolute aanrader, met prachtige stukken over de Elspeter Heide en langs de Leuvenumse Beek. Met dank aan de natuurbeheerders van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Gemeente Nunspeet en Willemsbos is het een schitterend, landschappelijk zeer afwisselend, parcours geworden, dat het nodige van de deelnemers zal vergen. Op de 30 km-route kan de jeugd van ca. 8 tot 15 jaar als groep starten onder begeleiding van enkele ervaren  clubleden. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Deze groep vetrekt om kwart over negen vanaf de startlocatie bij PV de Zilvermeeuw aan de Industrieweg 50. Inschrijving vanaf half negen.
Starten kan tussen negen uur en half tien. Wie komt om lekker rustig te fietsen raden we aan om na half tien te starten. Tijdens het evenement worden foto’s gemaakt door Beeldnieuws.nl. Jeugd tot en met 17 jaar kan gratis deelnemen aan het evenement.
2 sterren-tochtTijdens deze twee-sterrentocht, die bekend staat om de mooie routes en goede verzorging, kom je langs 2 verzorgingsposten. Bij de eerste post staan we klaar met bouillon en krentenbollen, bij de tweede post kun je sportdrank en een stuk banaan krijgen.
Inschrijven kan vanaf 8.30 uur, starten mag vanaf 9.00 uur. De deelnemers voor de 30 en 50 km kunnen starten tot 10.30 uur, de deelnemers voor de 75 km kunnen starten tot 10.00 uur.
RoutesHet parcours is zeer afwisselend. Je komt over interessante technische stukken met veel single tracks, maar er zitten ook bredere en snellere zandpaden en karrensporen in de route. De route is bijna 100% onverhard en gaat door bos en heidevelden. En hoewel we rond Nunspeet geen bergen hebben, zit er wel het nodige hoogteverschil in de route, waarop je je zeker even stuk kan bijten als je het gemiddelde hoog probeert te houden. Je kunt kiezen uit routes van ongeveer 30, 50 en 75 kilometer (zie kaart hieronder)
Rijd voor je plezierHet is geen enkel probleem om met de 50 kilometer te beginnen en later toch over te stappen naar de 30km. Er zijn 2 plaatsen waar je de 50km route kunt inkorten en je kunt dus altijd zelf bepalen hoever je echt gaat. Je zou zelfs stukken van de 75km kunnen pakken. Daar zitten een paar super mooie stukken over de heide in. Dat is vooral leuk als je ook graag hard rijdt, want dit zijn in principe de snellere stukken. Ook hier kun je altijd weer terug naar de 45km. Bij de start hangt een kaart en onderweg zijn er 2 verzorgingsposten, op de 75km zelfs 3, waar je altijd kunt vragen waar je bent. Ook zullen er punten langs de route gemarkeerd worden met letters, die ter oriëntatie dienen. Deze staan ook op die kaart, zodat je zelf al kunt bedenken waar je af zou willen snijden. Dat vinden we geen probleem, je rijdt alleen voor je eigen plezier. Het is geen wedstrijd!
Bereikbaarheid en kostenDe route naar startlocatie – PV de Zilvermeeuw, Industrieweg 50 - wordt duidelijk aangegeven, zowel vanaf de snelweg als de andere aanrijroutes. Er is ruime parkeergelegenheid, maar je kunt ook met de trein komen. Er is douchegelegenheid aanwezig, je kunt dus fris weer naar huis. De kosten zijn 4 euro en je krijgt 1 euro korting als je lid bent van NTFU of KNWU. Voor jeugd tot en met 17 jaar is deelname zelfs gratis.