Het evenement houdt van 17 tot en met 22 december alle ogen op zich gericht wanneer de deelnemers de (letterlijk) adembenemende valleien, ravijnen, toppen en passen van Jabal Akhdar bedwingen. Het bike and run-parcours van  Oman Adventure 2006 zal pas vlak voor de start worden onthuld.  Zeker is wel dat de kandidaten een indrukwekkend aquarando (water hiking) parcours zullen moeten afleggen.

MountainbikeHet gevarieerde mountainbike parcours vraagt het uiterste van de deelnemers, crossings en hikings met de fiets in hand beloven een spectaculaire race. Iedereen die met een GPS systeem uit de voeten kan, kan zich inschrijven voor de race.
PrijzengeldHet prijzengeld van EUR 6.000 zorgt ook dit jaar voor grote belangstelling onder triatleten, cross-country en adventure racing specialisten. Kosten voor deelname bedragen EUR 600,- per team. Meer informatie over dit evenement is beschikbaar via www.authentiqueaventure.com
Oman: dé klimbestemming van de 21e eeuwLiefhebbers van adventure tourism weten het Sultanaat al sinds jaar en dag te vinden. De bergen, kliffen en rotsen van Oman bieden eindeloze mogelijkheden voor toerisme.
Oman ois voor liefhebbers van adventure tourism erg aantrfekkelijk door  de combinatie van woestijn en gebergte. Het gunstige vluchtschema naar het Sultanaat en het altijd aantrekkelijke klimaat maken van de bestemming een onontdekt juweel voor de liefhebber van een vakantie met pit.
AllroundIn het begin van de 20ste eeuw begon Zwitserland met het ontwikkelen van een infrastructuur in de alpen, Oman zet alle zeilen bij om zich op de kaart te zetten als dé allround adventure bestemming van de 21ste eeuw. Oman heeft reislustige avonturiers naast caving, hiking, mountainbiking en bergbeklimmen voldoende te bieden: een 1700 kilometer lange kustlijn, eeuwenoude cultuur, soeks, wadi's en oases en een uitgestrekte woestijn zorgen voor een unieke mix van mogelijkheden. Meer informatie over het Sultanaat Oman is beschikbaar via www.visitoman.nl