Tijdens de slopende tocht door Nederland en Duitsland werd ook het officiële NK MTB Marathon georganiseerd. Deze tweede editie werd georganiseerd door de Nijmeegse Studenten Mountainbike Vereniging ( N.S.M.V.) Velocidad in samenwerking met de stichting ATB Sport.
Een startveld van ruim zestig studenten ging de strijd aan voor de Nederlandse titel voor studenten op deze in populariteit toenemende tak van de mountainbike-sport.
Frank Schotman en Ingrid Bosscha wederom succesvol Schotman en Bosscha werden een maand geleden in Houffalize, tijdens het tevens door N.S.M.V. Velocidad georganiseerde BSKMM, al de eerste Benelux Studenten Kampioen ooit. Schotman werd eerder dit jaar in Arnhem ook Nederlands Studenten Kampioen cross country en staat nu ruim aan de leiding in het Studenten Cup klassement.
De runner-up van het Dolphiq.nl Nederlands Studenten Kampioenschap mountainbike marathon (NSKMM) van 2005, Tim Ottens (King Racing team), moest deze keer wederom genoegen nemen met een tweede plek. Als derde kwam Rob van der Werf, zelf studerend in Nijmegen over de meet.
Lokale rijders domineren niet-licentie wedstrijdenBij de niet-licentie houders heren heeft de Nijmeegse Tibor Gijssen gewonnen. Robert Molenschot die vorig jaar kampioen werd bij de heren niet-licentiehouders op de 60 kilometer kwam enkele minuten later binnen op de tweede plek. Peter Kraayvanger werd derde.
De goede vorm die Ingrid Bosscha toonde in Houffalize was ook nu te zien. Ze finishte met drie minuten voorsprong op de nummer twee, Brechje Kaastra en 12 minuten op de nummer twee van het BSKMM, Laura van Leeuwen.
De Nijmeegse Noortje Janssen (Velocidad) schreef, na het NSK cross country, haar tweede nationale titel op haar naam. Na ruim 60 km samen te hebben gereden met de uiteindelijke nummer twee, Alieke van Dronkelaar, nam ze op het einde afstand en finishte met twee minuten voorsprong. Hanneke van Herk, uit het zelfde team als Noortje Janssen, eindigde op de derde plek..
Nederlandse editie op 24 septemberNa de eerste editie van het Dolphiq.nl NSKMM van vorig jaar in Houffalize werd het NSKMM dit jaar voor de eerste keer georganiseerd in Groesbeek. N.S.M.V. Velocidad heeft in samenwerking met stichting ATB-Sport de NSKMM georganiseerd tijdens het Nederlands Kampioenschap mountainbike marathon. Het sterk bezette veld heeft samen met de Groesbeekse omgeving voor een ultieme uitdaging gezorgd. Naast de marathon werd er dit jaar ook een toertocht georganiseerd worden in het Nederlandse mountainbike Mekka Rijk van Nijmegen e.o. Ook hier hebben veel studenten aan meegedaan. Voor meer informatie en alle uitslagen kan men terecht op www.atb-sport.nl. Voor meer informatie over de Studenten Cup surf naar www.studentenwielersport.nl.
Uitslagen NSK MTB Marathon 2006:

Licentie Heren

Plts
StartNr
Naam
Woonplaats
Tijd

1
6
Frank Schotman
Steenderen
3:11:39

2
33
Tim Ottens
Amsterdam
3:12:23

3
21
Rob van der Werf
Nijmegen
3:14:34

Licentie Dames

Plts
StartNr
Naam
Woonplaats
Tijd

1
507
Ingrid Bosscha
Tuk
4:06:38

2
510
Brechje Kaastra
Harderwijk
4:09:55

3
514
Laura van Leeuwen
Den Haag
4:18:00

Heren zonder Licentie

Plts
StartNr
Naam
Woonplaats
Tijd

1
341
Tibor Gijssen
Nijmegen
3:23:39

2
346
Robert Molenschot

3:33:40

3
256
Peter Kraayvanger
Utrecht
3:46:54

Dames zonder Licentie

Plts
StartNr
Naam
Woonplaats
Tijd

1
527
Noortje Janssen
Nijmegen
4:30:14

2
522
Alieke van Dronkelaar

4:32:10

3
532
Hanneke van Herk
Nijmegen
5:56:40