Het team kent in totaal elf rijders, waarvan er acht in wedstrijden uit komen. De meest opvallende verschijningen in de ploeg zijn de oud-zijspancrossers Wilfred van Werven (Heerde) en de gebroeders Jacky en Wiljam Janssen (Wezep). De fietsen worden gesponsord door Merida, Op deze fiets zijn verreweg de meeste wereldtitels en wereldbekeroverwinningen behaald. New Balance staat garant voor de kleding.
Met trots meldt Jeroen Wentzel, de teammanager, dat het New Balance - Merida MTB Team voor het komende wedstrijdseizoen een totaal nieuw gezicht heeft gekregen. `We zijn in 2003 begonnen met zijn drieën, in een soort losse vorm. Het jaar erop kregen we een paar kleine sponsoren en groeiden gestaag door. Sportief en qua professionaliteit. Veel professioneler als nu kan het haast niet.' Vier mountainbikers komen uit in het zogeheten satellietteam. `Maar we zijn allemaal even fanatiek hoor', aldus Marco Knoop, een van de rijders uit het satelietteam. `Het doel van ons is wel om het de mannen van het a-team zo moeilijk mogelijk te maken.'
Wilfred van Werven en de gebroeders Jacky en Wiljam Janssen zijn voor het grote publiek de bekendste namen. Tot drie jaar geleden streden de mannen met elkaar op de zijspancrossmotor. Voor Van Werven is het mountainbiken een geheel nieuwe sport. Hij zal uitkomen in de Masters-klasse. Zijn doelstelling is om de grenzen in de mountainbikesport te verkennen. Wiljam Janssen wil een goede klassering rijden tijdens het Nederlands kampioenschap in Limburg. De 34-jarige Wiljam komt ook uit in de Masters, een klasse voor mountainbikers tussen de 30 en 39 jaar oud. Hierin komt ook zijn broertje Jacky uit.
De rijders uit het team gaan zich richten op de cross-country- en marathonwedstrijden in binnen- en buitenland. Ook zal het team aan de start verschijnen bij de wedstrijden van de Bergrace Holland MTB Cup. Als voorbereiding op het drukke seizoen is het team regelmatig te vinden in de bossen van de noordoost Veluwe.
Het New Balance - Merida MTB Team bestaat het komende seizoen uit de volgende rijders: Erik Klink (Raalte, Funklasse), Jacky Janssen (Wijchen, Funklasse), Erik Hekkert (Raalte, Funklasse), Wilfred van Werven (Nunspeet, Masters), Wiljam Janssen (Wezep, Masters), Jeroen Wentzel (Elburg, Masters) en André Jansen (Hattemerbroek, Masters 2).
Het satelietteam bestaat uit: Evert Ruyter (Elburg, Masters), Marco Knoop (Zwolle, Masters 2), Nico van Beest (Wezep, Masters) en Reza van Eikenhorst (Zwolle, Masters 2).
Begeleiding- en verzorgingsteam: Han Hollander (mecanicien), Marcella Mennes, Margret Jansen, Wendy Janssen en Henrike Janssen. Het team bedankt de volgende sponsoren voor de ondersteuning: New Balance, Merida, Janssen Lastechnieken, NEH ICT Solutions, AA-Drink, Race en MTB Speciaalzaak V/d Put, Vredestein, Peopleatsports, LAS Helmen, Van Werven Grondverzet B.V., Loox Beauty Fashion, Wentzel Praktijkcentrum, Veltec, Sidi, en Cyclon.
www.newbalancemtbteam.nl
Bron: http://www.airplayradio.nl