MTB Assen is een initiatief van MTB Team Bike Select Center, bekend van de Ronde van Kloosterveen, en MTB World, organisator van de 6 en 24 uurs mountainbikerace. Beide groepen fietsten al jaren afzonderlijk van elkaar en vonden het tijd worden voor één mountainbikeplatform in Assen en omstreken. Een gebied waar relatief veel mountainbikers actief zijn.

MTB Assen wil mountainbiken als sport of recreatie stimuleren en een breder draagvlak creëren. Men richt zich op jong, oud, beginners en gevorderden door trainingen, wedstrijden en clinics te organiseren en gezamenlijk deel te nemen aan toertochten, wedstrijden en in de wintermaanden ook spinninglessen. Vaste trainingsavonden zijn er op dinsdag en donderdag. Er wordt om 19.30 uur gestart vanaf Hippisch Centrum Sunrise-Stables nabij de Baggelhuizerplas. Het centrum dient tevens als vast onderkomen tijdens vergaderingen en clinics.

MTB Assen is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), waardoor leden tevens profiteren van de voordelen die dat met zich meebrengt (fietsschadeverzekering, korting toertochten, ledenmagazine, etc.). Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met FC Unitas waardoor ook wedstrijdrijders van een KNWU-licentie kunnen worden voorzien.

Op www.mtbassen.nl kunt u meer lezen over deze kersverse vereniging en ziet u hoe u lid kunt worden. De eerste 100 leden ontvangen een gratis MTB Assen fietsshirt.