Ook is het design van de site in een nieuw jasje gestoken. Bezoekers kunnen nieuwe filmpjes van voorbeeldoefeningen voor balanstraining bekijken en daarnaast is de navigatiestructuur verbeterd. Verder zijn er nieuwe functionaliteiten zoals de ?Nieuws? optie in het menu en er kan nu ook worden gezocht op de website en zelfs specifiek binnen bepaalde sporttakken.
Op de massagetafel van Wilfried de Jong
Wilfried de Jong, bekend van de televisieprogramma?s Sportpaleis de Jong en Holland Sport, is gastheer op de site en ontvangt bezoekers aan de massagetafel. Verder geeft de site via een 3D-animatie een kijkje in het menselijk lichaam. Te zien is hoe het lichaam reageert op de verschillende blessures. Naast de nieuwe sporten konden debeoefenaars van de vijf grootste sporten in Nederland: voetbal, hockey, hardlopen, tennis en fitness al op de site terecht voor een persoonlijk advies. In oktober kan De Jong ook liefhebbers van de sporten skiën, snowboarden, skaten, skeeleren en skateboardenwelkom heten.
Samenwerkingspartners
De site voorkomblessures.nl is ontwikkeld in opdracht van de directie Sport van het ministerie van VWS en ZonMW. Bij de ontwikkeling en het onderhouden van de site wordt door Consument en Veiligheid samengewerkt met sportkoepel NOC*NSF, (de medische afdelingen van de participerende) sportbonden, de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG), vertegenwoordigers van de fitnessbranche en Zilveren Kruis Achmea.
www.voorkomblessures.nl