Deze tocht wordt georganiseerd door de Wieler Toer Club Ruinen. Er kan gestart worden tussen 9:00 en 10:00 uur en men kan kiezen om 50, 70 of 100 kilometer te fietsen.

De tocht is uitgezet in zuidwest Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Echten, Dwingeloo, Uffelte en Havelte en voert over terreinen van o.a. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particuliere boseigenaren. Er wordt dan door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden gereden. Bij Havelterberg kan men echt genieten van het glooiende landschap met korte, maar pittige beklimmingen. De route gaat zelfs langs monumentale gebouwen, gerestaureerde Saksische boerderijen, hunebedden en een schaapskooi met kudde. In het begin van de route is nu de “Bruinenberg” opgenomen, het is de enige berg die Ruinen rijk is, die twee keer beklommen zal moeten worden.

Het parcours, door al die natuurgebieden, kan alleen op deze dag gereden worden en is vergelijkbaar met een veldtoertocht, dus daardoor niet geschikt voor racefietsers, maar alleen voor MTB-ers en crossfietsers. Tijdens de tocht komen de deelnemers langs een aantal rustposten waar gratis eten en drinken wordt aangeboden. Natuurlijk is er na afloop gelegenheid om te douchen en om de fiets af te spuiten. De route naar de startplek is vanaf de invalswegen naar Ruinen aangegeven met pijlen.

De organisatie van de MTB Marathon van Ruinen heeft dit jaar een nieuw item samengesteld, een groepsarrangement. Er bestaat nu de mogelijkheid om bijvoorbeeld als bedrijf met werknemers, collega’s of zakenrelaties deel te nemen aan de MTB Marathon van Ruinen. Maar dit kan natuurlijk ook door bijvoorbeeld fietsclubs, teams of vrienden, zolang de groep maar uit minimaal 5 personen bestaat. De reservering van dit groepsarrangement kan echter alleen met voorinschrijving.

Voor meer informatie: www.mtbmarathonvanruinen.nl