Wielertoerclub Tubbergen en Radsport Ferein Olympia Uelsen tekenen voor de organisatie. Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstanden 75 en 110 kilometer.
Liefhebbers van het zwaardere mountainbikewerk worden tijdens de grenslandmarathon op hun wenken bediend. Decor is het Nederlands-Duitse grensgebied waar Tubbergen en de Duitse evenknie Uelsen elkaar de hand reiken. Een afwisselend parcours met rotsige paden, slingerende hellingen en scherpe afdalingen. Daaronder ook onvervalste kuitenbijters als de Tutenberg, Wilsumerberg en Lönsberg.
Co-productieHet evenement is een co-productie van de Wielertoerclub Tubbergen en Radsport Ferein Olympia Uelsen en wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Toerfiets Unie en de Duitse wielerbond. Het geheel in goed overleg met overheden, grondeigenaren en natuurbescherming-organisaties aan weerszijden van de grens.Het wielerspektakel wordt gesponsord door het bedrijfsleven en de gemeente Tubbergen.
Afstanden - start - finishDe echte durfals kiezen de monsterafstand van 110 kilometer. Zij die er iets minder lang over willen doen, moeten nog altijd 75 kilometer bedwingen. Om 08.30 valt het startschot voor de massastart waarna nog tot 10.00 uur individueel gestart kan worden. Start en finish bij Overheempark 'n Kaps, Tibsweg 2 in Tubbergen. Onderweg zijn meerdere posten voor verzorging en technische ondersteuning ingericht.Vorig jaar meldden zich ruim 750 liefhebbers aan de inschrijftafels. Gezien het aantal voorinschrijvingen lijkt de belangstelling dit keer zeker zo groot. De organisatie mikt op duizend deelnemers.
InschrijvingInschrijving kan elektronisch via de website: www.grenslandmarathon.nl De kosten bedragen € 12,50. Op de dag zelf kan men zich ook laten inschrijven. De inschrijvingskosten zijn dan € 2.50 hoger. Na afloop is er gelegenheid tot massage, tevens kan gebruik worden gemaakt van een pastabuffet.Tijdens de tocht wordt er door staatsbosbeheer gecontroleerd op zwartrijders.