De deelnemers van Duchenne Heroes gaan van 12 t/m 18 september de strijd aan tegen de spierziekte Duchenne. Ze fietsen in zeven dagen van Luxemburg naar Nederland. Al fietsende geven ze honderden kinderen met deze slopende ziekte een betere kans op overleven. Elke deelnemer werft namelijk minimaal € 2500 sponsorgeld.

Laatste 100 startbewijzen!
De interesse in Duchenne Heroes groeit elk jaar, want veel mountainbikers zien het als de tocht die ze eens ‘moeten’ meemaken. Vandaag heeft het team Costa Bikers zich aangemeld, en met die aanmelding zijn er nu al 300 startbewijzen vergeven. Dat betekent dat nog 100 fietsers zich voor het evenement kunnen inschrijven!

Henk Stavorinus (47) is deelnemer van Costa Bikers en fietst voor de tweede keer mee: ‘Mijn zoontje Cody van zeven heeft de ziekte van Duchenne. Dat hoorden we twee jaar geleden. Hij was wat onhandig en langzaam op school. Maar dit hadden we nooit verwacht. Duchenne Heroes is voor mij een manier van verwerken. Even helemaal weg, de natuur in: na die schitterende week was mijn hoofd vorig jaar weer fris, ik was minder moe. En ik voelde mij écht gesteund door al die helden. Daarom doe ik nu weer mee. Cody is zelf trouwens ook gek op fietsen. Dat doet hij elke dag als hij uit school komt, op zijn fiets met trapondersteuning. Fietsen maakt hem altijd vrolijk!’

De ziekte van Duchenne
De opbrengst van Duchenne Heroes wordt gestoken in de ontwikkeling van een medicijn dat helpt overleven. Duchenne is een ernstige spierziekte die vooral bij jongens voorkomt. Alle spieren breken langzaam af. Lopen wordt steeds moeilijker en ook de ademhalingsspieren en de hartspier worden langzaam zwakker. Dat maakt de ziekte dodelijk: de jongens worden vaak niet ouder dan dertig jaar.

Meedoen
Mountainbikers kunnen zich nog steeds aanmelden op www.duchenneheroes.nl