Om 12.00 uur zal het startschot worden gelost voor de 4 uur durende estafette en zullen Teams van 2 tot maximaal 4 renners , in verschillende categorieën, om de hoogste eer gaan strijden. Deelname is mogelijk voor renners van 10 jaar en ouder óf die deze leeftijd in 2010 bereiken. Dit jaar is weer de mogelijkheid om individueel deel te nemen aan de 4 uur durende mountainbike wedstrijd.

 

In deze wedstrijd zal een breder én vooral ook anders samengesteld rennersveld aan de start staan dan bij een individuele wedstrijd het geval is. In een estafette telt de teamprestatie i.p.v. de individuele prestatie. Teams behoeven niet per sé uit wedstrijdrenners te bestaan, ook recreatieve mountainbikers kunnen zich inschrijven. Een team bepaald tenslotte zelf de samenstelling en inzet van de renners dus ook gezinnen, bedrijven of ….. kunnen zich met een (gelegenheids) team inschrijven. Indien een renner niet over een deugdelijke mountainbike en helm beschikt is er een beperkte mogelijkheid om deze te gebruiken.

 

Prijzen zijn er te winnen voor de eerste 3 teams in de categorie Mannen (17 jaar en ouder), Vrouwen (17 jaar en ouder), Jeugd (10 t/m 16 jaar), Gemengd (mannen en vrouwen) en Individueel (17 jaar en ouder). Naast ereprijzen krijgt iedere jeugddeelnemer t/m 16 jaar een extra attentie. Dames en damesteam betalen geen inschrijfkosten alleen de noodzakelijke licentiekosten. 

Wedstrijdinformatie

Datum/Tijd:    Zaterdag 10 april van 12.00  tot 16.00 uur

Parcours:       Burgh-Haamstede, parcours “Boswachterij Westerschouwen”

Categorieën:  Mannen (17 jaar en ouder), Vrouwen (17 jaar en ouder),  Jeugd 10 t/m 16 jaar, Gemengd (Mannen en Vrouwen 17 jaar en ouder), individueel (17 jaar en ouder). De leeftijd die bereikt wordt in  2010 is bepalend voor de categorie. Dames en damesteam betalen geen inschrijfkosten alleen een noodzakelijke licentie.

Inschrijven:   Bij voorkeur vóóraf via e-mail (download het inschrijfformulier van www.teamx-treme.nl) van 1 februari t/m 31 maart.

Op de dag van de wedstrijd, van 9.30 tot 11.00 uur in de tent nabij het parcours “Boswachterij Westerschouwen”.

                        Vanwege de verplichte verzekering is een licentie vereist. Renners die géén licentie hebben kunnen een zgn. daglicentie aanschaffen bij de inschrijving.

Informatie:     www.teamx-treme.nl of x-treme.4-uurs@zeelandnet.nl