Nadat het peloton geneutraliseerd door Willingen geleid werd, volgde een asfaltklim waar de koers vrij gegeven werd. Na de eerste serieuze klim in het terrein maakten zowel Brentjens als Bekkenk maar korte tijd deel uit van de kopgroep. Beide Nederlanders werden namelijk door een lekke band tot achtervolgen gedwongen.
Ze slaagden er goed samenwerkend in om weer vooraan aan te sluiten bij een grote groep die vanaf plaats drie reed. De Duitser Karl Platt en de Tsjech Peter Roman hadden op dat moment al een ruime voorsprong genomen. Platt werd nog door zowel Brentjens als Bekkenk ingerekend maar Roman wist Brentjens, die in de finale bij Bekkenk was weggereden, nog net voor te blijven. Bekkenk's ploeggenoot Ad de Brabander eindigde als derde Nederlander op de vijftiende plaats
"Jammer van die lekke band want wie weet had er anders nog meer voor me ingezeten. Gelukkig kreeg ik van mijn ploeggenoot Martin Schuttert die niet zover achter me reed een ander wiel zodat ik snel weer verder kon. Aan de andere kant, vooraf had ik getekend voor een podiumplaats", aldus een zeer tevreden Ramses Bekkenk.