TopniveauMet een groot aantal mountainbikeprofs aan de start en ruim 3.800 hoogtemeters behoort de Ischgl Ironbike tot één van de meest prestigieuze en zwaarste mountainbikewedstrijden van Europa. Ook dit jaar was het deelnemersveld sterk. Aan de start stonden enkele rijders uit de UCI-ranglijst, te weten winnaar Alban Lakata, Italiaan Johann Pallhuber, Belg Roel Paulissen en Italiaan Massimo de Bertolis.
Verschillende parcoursDit jaar vond de Ischgl Ironbike op 2 augustus voor de 14e maal plaats. Door de organisatie zijn verschillende parcours ontwikkeld. Deelnemers konden kiezen uit drie afstanden; 27, 48 en 79 kilometer, waarbij de laatste twee ronden de bergtoppen van de Idalp, Salaaserkopf en Idjoch passeren. Aan de startlijn verschenen zowel profs als amateurs.
De Ischgl Ironbike is een race in de UCI Categorie E2 en onderdeel van de ÖRV’s AUSTRIA MarathonCup. Meer informatie over de exacte routes op: www.ischglironbike.com. Consumenten kunnen voor informatie over mountainbiken in Ischgl terecht bij Tourismusverband Paznaun-Ischgl, tel: 0043 5444 5266, fax: 0043 5444 5636, email: info@ischgl.com of via de website www.ischgl.com