20-24.CC Bikepooling met je kinderen

20-24.CC is opgericht door ouders die zelf fanatiek mountainbiken. Uiteraard wil je graag als ouders, dat jouw kind gaat mountainbiken. Samen mooie trails rijden in het binnen- en buitenland. Echter, als ouder met meerdere kinderen, die verschillende sporten beoefenen is dat niet altijd eenvoudig en/of haalbaar.

Er ontstaan veel praktische vragen en drempels. De zoektocht naar een 2de hands mountainbike blijkt meestal een lastige opgave.

Hoe kan ik mijn kind starten met mountainbiken op een laagdrempelige manier? Hoe handig zou het zijn als ik de mountainbike direct kan vervangen voor een grotere wielmaat als die te klein is! Zelf fiets ik op degelijke mountainbike, voor mijn kind wil ik ook een degelijke mountainbike. Doodzonde als mijn kind het plezier in de sport verliest door een mountainbike die niet de juiste maat is, of in slechte technische staat verkeert. Voilà, het idee van de KIDS BIKEPOOL is geboren!

Onze doelgroep zijn kinderen die mountainbiken of willen starten met mountainbiken op regelmatige basis. Wij richten ons op de leeftijd vanaf 7-14 jaar.

Onze KIDS BIKEPOOL bestaat uit KONA MOUNTAINBIKES van 20" tot 27,5". De modellen in de BIKEPOOL zijn;
-KONA HONZO 20, wielmaat 20"
-KONA HONZO 24, wielmaat 24"
-KONA CINDER CONE, wielmaat 27,5"

Deze mountainbikes zijn kwalitatief hoogstaande mountainbikes voor kinderen. Er is geen beperkende factor voor het kind met deze mountainbikes. Op het moment dat een kind gaat "doorpoolen" naar een grotere maat zorgen wij ervoor, dat er een mountainbike klaar staat, die technisch 100% in orde is en uiteraard de juiste maat.

Onze klanten betalen maandelijks een huurbedrag om gebruik te maken van de bikepool.

Als je in het weekend op de vaste routes rijdt zie je steeds meer KIDS op de trails. Dat is geweldig! 20-24.CC hoopt ouders te stimuleren, om hun kinderen de mountainbikesport te laten beoefenen, door "mogelijke" drempels weg te nemen. Bovendien is de BIKPEOOL een praktische oplossing als je geen tijd wilt spenderen aan het op zoek gaan naar een degelijk mountainbike. En vervolgens deze weer moet verkopen omdat deze te klein is.

Voor meer informatie klik je op:
https://20-24.cc/#top

Canyon's eerste Kids Bikes

Eerste indrukken zijn van het allergrootste belang en net daarom dienen jonge bikers op gepaste
wijze kennis te maken met het leven op twee wielen. Dit was het uitgangspunt van Canyon tijdens
de ontwikkeling van zijn eerste serie Kids' bikes.

De technologische verfijningen en vooruitstrevende eigenschappen die van elke Canyon een unieke
creatie maken, werden ook toegepast op de Canyon Kids' serie. De fietsen combineren een scherp
design met elementen die de controle, het comfort en het vertrouwen van het kind ten goede komen,
zodat zij steeds het beste vanzichzelf kunnen geven en tegelijkertijd ten volle kunnen genieten van
hun rit.

De Canyon Kids' serie bestaat uit drie modellen voor kinderen vanaf drie jaar, beginnend bij de
Offspring AL 16, gaande naar de Offspring AL 20 en eindigend bij de Grand Canyon AL 24.
Het voornaamste doel dat voor ogen werd gehouden tijdens de ontwikkeling was de creatie van
mountainbikes voor kinderen waarmee daadwerkelijk off-road gereden kan worden.
De volledige serie is uitgerust met hydraulische schijfremmen, steekassen en meerdere versnellingen
(Offspring AL 16: 2-speed SRAM Automatix automatische naafversnellingen, Offspring AL 20 en
Grand Canyon AL 24:

1x9 SRAM Geometrie speelt ook een sleutelrol in de bijdrage aan een vlotte en stabiele rit met lage
standover hoogtes op alle frames voor meer vertrouwen. Slimme toevoegingen kan je op verschillende
plaatsen terugvinden, zoals een rubberen bumper voor extra veiligheid rond de cockpit, of een groter
18" voorwiel op de Offspring AL 16 voor een betere stuwkracht zodat ook de kleinste bikers zijn voorbereid
op alles wat hun pad kan kruisen.

Op de 'Berliner Fahrradschau' (3 - 5 Maart), zal de Canyon Kids' serie niet enkel tentoongesteld worden,
de fietsen zullen ook beschikbaar zijn voor een testrit. Canyon voorziet ook een Chill-Out zone naast het
testparcours waar de jonge bikers tot rust kunnen komen na hun rit. Naast het Canyon Event Team zullen
ook Brand Manager Milena Weber en Product Manager Michael Staab aanwezig zijn om alle vragen
over de nieuwe modellen te beantwoorden.

Voor verdere informatie over Canyon's nieuwe Kids's serie, ga naar
www.canyon.com/kids

Jeugdclinic met MTB-crack Jan Weevers

Als onderdeel van de ‘Omloop van Gorssel’, die zondag 18 augustus zijn 29ste editie kent, biedt de organiserende Wieler Toer Club vanaf 9 uur ook weer een clinic voor de jeugd van 8 tot 15 jaar. Dit jaar onder de bezielende leiding van kersverse Nederlands Kampioen mountainbiken bij de 40+ 'ers, Jan Weevers.

Onder leiding van MTB-crack Jan Weevers krijgen de kids in een stukje bos bij ‘De Kleine Haar’ en op omliggend terrein een kleine drie uur spelenderwijs onderricht in fietsbeheersing. ,,Zo kunnen ze beter door het terrein komen”, belooft een woordvoerder. ,,Ook versterkt dit het zelfvertrouwen en de fietsbeleving. Maar bovenal gaat het erom dat de jeugd lekker met de bike bezig is en plezier beleeft aan het fietsen.”

Herinnering
Halverwege de clinic wordt er wat gegeten en gedronken en aan het eind ligt er voor alle deelnemers een herinnering klaar. MTB’s zijn eventueel beschikbaar, maar toch is deelname altijd gratis. Aanmelden moet via 0573-432053. Zie verder www.wtcgorssel.nl.

Bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/juli/12/jeugdclinic_bij_omloop_go...

Mountainbike 3-daagse voor de jeugd (Dijkgat-en Robbenoordbos)

In de zomervakantie van 22 t/m 24 juli en van 29 t/m 31 juli organiseert Sport Nu Westerland, voor het 2de jaar, de mountainbike 3-daagse. Dit zijn 3 dagen die volledig in het teken staan van mountainbiken en is voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.

Tijdens deze dagen, van 10.00 - 16.00 uur, komen alle fijne kneepjes van het mountainbiken aan bod. Belangrijke technieken als schakelen, remmen, balans, bochten, hindernissen, klimmen en dalen worden spelenderwijs aangeleerd. En ook teambuilding is een belangrijk onderdeel tijdens deze dagen.

Meer: http://www.sport-nu.nl/mountainbike-3-daagse/

Jeugdmountainbikewedstrijd in Oldenzaal: 28 & 29 september 2013

Het laatste weekend van september wordt recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal omgetoverd naar mountainbikepark Het Hulsbeek. Zaterdag 28 september worden de landelijke jeugd mountainbike wedstrijden(JMW) verreden voor de jeugd.

JMW is hét platform voor ambitieuze jonge mountainbikers tussen 8 en 14 jaar om hun kunnen te tonen en om zich te meten met alle sportieve leeftijdgenoten uit heel Nederland. De KNWU speelt hierin een stimulerende rol. Om voor iedereen in Nederland de mogelijkheid te bieden deze wedstrijden te rijden wordt er dit weekend in Oldenzaal de mogelijkheid gegeven tot deelname.

De KNWU wil graag het jeugd mountainbiken stimuleren en laten groeien door deze mooie landelijke competitie verspreid over de gehele zomerperiode op afwisselende parkoersen. Natuurlijk is er aan het eind van het seizoen een winnaar, maar deze zaterdag gaat het natuurlijk om een sportieve strijd bij zowel de jongens als de meisjes en ook in bepaalde leeftijdscategorie.

Om 10.30 uur is de eerste start. Gedurende de gehele dag wordt er in diverse categorieën gereden en om 16.30 uur is de prijsuitreiking. De jeugdafdeling van MTB Het Twentse Ros is van plan om zich deze dag in meerdere categorieën naar een podiumplaats te rijden. Na afloop van dit spektakel zal er door liefhebbers van de Technische Unie uit heel Nederland in de funklasse gestreden worden om het jaarlijks terugkerend kampioenschap van de Technische Unie.
Start hiervan is om 17.00 uur.

Zondag 29 september staat in het teken van het jaarlijkse clubkampioenschap. Wie mag zich een jaar lang club kampioen noemen van zijn eigen club, de fel begeerde beker een jaar lang op de schoorsteen zetten en zich de beste noemen van Het Twentse Ros. De start is om 13.00 uur en er zal worden gestart is diverse categorieën: licentie rijders m/v (alle leeftijden), jeugdcategorieën 8-10jaar, 11+12jaar,13-14jaar(allen met onderscheid jongens/meisjes), niet-licentierijders heren t/m 29jaar; 30t/m39jaar; 40t/m29jaar en 50+. Ook niet licentie dames: alle leeftijden in een klasse.

In het ochtendprogramma wordt het eerste Open Twents MTB Kampioenschap verreden. Wie mag zich na afloop de eerste mountainbike kampioen noemen van Twente??? Er wordt gereden in de categorie leeftijd 15 jaar en ouder: niet licentie en licentie houders, M/V. Omdat er in Twente veel regionale rijders actief zijn zal de animo voor dit spectaculaire evenement groot zijn. Bij voldoende deelname is er aparte licentie wedstrijd. De eerste start is om 10.00 uur en de tweede om 11.15 uur.

Voor meer informatie:

www.mtbhettwentseros.nl

Landelijke jeugd mountainbike wedstrijd op Het Hulsbeek Oldenzaal: 15 september 2012

Wedstrijden voor jeugdmountainbiken alsmede fun wedstrijden vinden her en der in het land plaats. Zowel clubcompetities als regionale wedstrijden zijn nog steeds actueel.

Voor speciale Jeugd Mountainbike Wedstrijden is er een platform in Nederland voor ambitieuze jongelui om zich te meten met sportieve leeftijdgenoten uit het hele land. De KNWU speelt hierin een grote stimulerende rol. De KNWU heeft als doel het jeugdmountainbiken te doen groeien door een mooie landelijke competitie, verspreid over de gehele zomerperiode te verrijden op afwisselende parcoursen met als resultaat een laagdrempelige competitie. Jongens en meisjes tussen 8 en 14 jaar oud kunnen aan deze wedstrijden deelnemen en van de wedstrijden wordt een klassement bijgehouden.

Op zaterdag 15 september organiseert mountainbike vereniging Het Twentse Ros zijn eerste Jeugd Mountainbike Wedstrijd op het Hulsbeek in Oldenzaal. Binnen het kader van de landelijk Jeugd Mountainbike Wedstrijd de 14de van dit jaar.

Realisatie van dit grootse evenement ligt op Het Hulsbeek in Oldenzaal, waar een uitdagend en technisch parcours wordt uitgezet door de organiserende MTB vereniging Het Twentse Ros.

Op het NK in Apeldoorn (medio dit jaar) was al zichtbaar dat conditie voor de jeugdige bikers niet genoeg is. Techniek zal ook in Nederland voor deze groep steeds meer een belangrijke rol gaan spelen. Recreatiepark Het Hulsbeek leent zich voor zowel techniek als conditie prima, zo is al gebleken bij wedstrijden voor senioren.

Vele technische tracks worden in het parcours opgenomen, maar ook de bestaande ATB baan zal gebruikt worden, waarbij singletracks, dropoffs en rockpassages voor rijders, maar ook voor publiek aantrekkelijk worden. Voor alle leeftijdscategorieën is het parcours dusdanig aangelegd dat het publiek het geheel goed kan bekijken. Het programma zal verreden worden volgens de normen van de KNWU Jeugd Mountainbike Wedstrijden in 7 categorieën vanaf 8 – 15 jaar jongens en meisjes. Start is om 09.30 uur.

Op uitnodiging van MTB Het Twentse Ros zal deze dag ook de funklasse van de Technische Unie van start gaan. Manager van de Technische Unie Gerard Zwaferink vertelt dat 9 jaar geleden het idee is geboren om voor zijn klanten ook op niet-zakelijk gebied iets te betekenen. Interesse in de hobby’s en sporten van zijn klanten horen naar zijn zeggen bij de bedrijfsvoering van de Technische Unie. Toen is in samenwerking met Zwiep fietsen en OWC gestart om in de funklasse mountainbiken van de Benelux Cup klanten deel te laten nemen. Omdat het aantal deelnemers in de kortste keren al vrij snel opliep van 20 naar meer dan 80 werd besloten om een eigen TU Funklasse in het leven te roepen. Vorig jaar waren er al 200 deelnemers in deze funklasse en ook dit jaar wordt met dit aantal het wedstrijdveld groen en geel gekleurd. Deelnemers bestaande uit personeel, maar meer nog uit relaties van de TU en van de 12 leveranciers. Samen met de vestiging uit Enschede en Almelo is dit een gezamenlijke actie.

Op zondag 16 september worden de clubkampioenschappen van Het Twentse Ros verreden. Zowel  jeugd als volwassenen, maar ook licentiehouders en recreatieve leden zullen biken voor de zo fel begeerde titel van dit jaar: club kampioen in zijn/haar klasse. Start is om 13.00 uur op Het Hulsbeek locatie Outdoor Challenge. Na afloop is er voor de leden en familie een gezellige BBQ.

Jeugd MTB: Sportieve uitdaging voor Zaterdag 14 april 2012

WV Breda, nodigt jou uit om op zaterdag 14 april 2012 na de landelijke jeugd mountainbike wedstrijd een competitieve strijd aan te gaan met de ander of wel jezelf. Wil je de MTB wedstrijd gebruiken als training of ben je echt al zo goed om met de beste mee te gaan en te strijden voor de prijzen. Meld je dan snel aan. 

 

De wedstrijd is vooral bedoeld voor niet licentiehouders, maar uiteraard zijn ook KNWU-licentiehouders welkom! Inschrijfgeld voor de wedstrijd bedraagt 4 euro, exclusief borg stuurbordjes 3 euro.

De start is om 16.30 uur op 14 april dus op ons complex aan de Terheijdenseweg 520 in Breda. Inschrijven kan ter plaatse 15 minuten voor aanvang wedstrijd of via Peter Geelen via pgeelen31@gmail.com ovv MTB wedstrijd, je naam, je achternaam en adresgegevens.

We zien je de 14de toch!!!

Jeugd mountainbike is Fun for Kids

Sporten in de bossen met je mountainbike. Over uitgezette parcoursen een wedstrijdje rijden. Het is helemaal in om in de frisse boslucht lekker actief bezig te zijn. 

 

Met je mountainbike behendig over hindernissen rijden. Door zandbakken of vette blubber. Je leert hoe je snel hindernissen kunt nemen. Gezamenlijk door paadjes sturen en hellingen beklimmen.  Het komt allemaal aan de orde bij jeugd mountainbiken. Ook jij of uw kind kan kennis komen maken met mountainbiken.

Elke zaterdagochtend zijn er trainingen bij FMC The Whoopers in Berlicum. Omdat er nog niet zoveel mountainbike verenigingen zijn komen de jonge rijders uit heel de regio. Onder leiding van ervaren rijders leer je snel hoe je moet mountainbiken. Je hebt alleen een mountainbike nodig en een valhelm en als je wilt kun je deze eerst nog even lenen bij The Whoopers. Voor info: rcsteenbergen91@hetnet.nl

Jeugd mountainbikewedstrijd 10 maart in Berlicum

Op zaterdag 10 maart staat in Berlicum op recreatiegebied Engelenstede een heuse mountainbike wedstrijd voor kinderen op het programma. Dit als voorprogramma van de GP Kivada Wielersport van zondag 11 maart.

Vanuit heel Nederland komen 200 kinderen om wedstrijdjes te rijden in hun leeftijdscategorie.

Voor elke leeftijd zijn aparte parcoursjes uitgezet zodat de kroost door hun ouders goed kan worden gevolgd. Geen zware beklimmingen maar een parcours waar stuurmanskunst vereist is. Natuurlijk komen de eerste drie op het erepodium en zijn er prijzen voor alle deelnemers.

Doe mee en meld je aan.

Info op website: www.mtb-berlicum.nl

Mountainbike seizoen 2012 voor de jeugd van start

Het mountainbikeseizoen voor de jeugd gaat zaterdag 3 maart van start onder de naam Jeugd Mountainbike Wedstrijden 2012. De competitie bestaat uit 15 wedstrijden die georganiseerd worden voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar, zowel met als zonder wedstrijdlicentie.

Van Assen tot Den Helder en van Burgh Haamstede tot Beesel, de jeugd doorkruist het hele land om mee te doen aan de competitie van 15 mountainbike wedstrijden. Aan de wedstrijden kunnen alle kinderen meedoen, die een mountainbike hebben. Deelnemers kunnen zich voor 1 wedstrijd, voor enkele wedstrijden of voor alle wedstrijden van het seizoen inschrijven via de website www.jeugdmountainbike.nl.  Een wedstrijdlicentie is niet noodzakelijk. De bedoeling is dat de wedstrijden laagdrempelig blijven en voor iedereen makkelijk toegankelijk zijn.

De competitie is voor dit jaar omschreven als Jeugd Mountainbike Wedstrijden, afgekort JMW 2012. De eerste wedstrijd wordt op zaterdag 3 maart georganiseerd en deze vindt plaats in Assen. Op de website www.jeugdmountainbike.nl is meer informatie te lezen over de wedstrijdkalender, organiserende verenigingen, inschrijfprocedure en het Handboek (reglement). Hierin staat informatie over onder andere starttijden per categorie, startprocedures, klassement, regels waaraan de fiets moet voldoen, licentie, en nog veel meer. Tevens staan nog de verslagen en foto’s van het vorig seizoen op de site. 

Wedstrijddata Jeugd Mountainbike Wedstrijden 2012

Datum

Plaats

Organisatie

3-mrt

Assen*

Janseneventsportmanagement

10-mrt

Berlicum*

WSV de Zwaan i.s.m.

 

 

The Whoopers

17-mrt

Arkel

Jan van Arckel

24-mrt

Burgh-Haamstede

ATB Team X-treme

31-mrt

Norg*

Noordelijke ATB Club

14-apr

Breda

WV Breda

21-apr

Honselersdijk

WV Westland Wil Vooruit

28-apr

Havelte*

MTB vereniging Havelte

12-mei

Beesel

WV Midden Limburg

19-mei

Den Helder

HRTC Dok i.s.m.

 

 

WV Alcmaria

2-jun

Wijchen

MTB vereniging Licht Verzet

23-jun

Zuidwolde

MTB vereniging Zuidwolde

1-sep

Oldebroek

ATB vereniging Oldebroek

15-sep

Oldenzaal

Twentse Ros

22-sep

Bergschenhoek

Dirty Hill

Op 16 juni wordt in Apeldoorn het NK jeugd MTB georganiseerd.

* Bij deze wedstrijden zijn, i.v.m. een Top Competitie wedstrijd of tweedaagse evenement, afwijkende starttijden. U wordt hierover tijdig geïnformeerd via deze website. E.e.a. is afgestemd met de KNWU.

Landelijke Jeugd wedstrijd in Beesel: 17 september 2011

Zaterdag 17 september organiseert Wielerclub Midden Limburg een Landelijke Jeugd wedstrijd in Beesel (bij Reuver) met aansluitend een openklasse wedstrijd. Het is de op een na laatste LJC wedstrijd dus  deze mag je absoluut niet missen!

 

Het is de vereniging gelukt om een fantastisch mountainbike parkoers met leuke hoogte verschillen uit te zetten in het voormalige stuifzandencomplex tussen Beesel en Reuver in de kop van Limburg dus geef je op en doe mee!

ALGEMENE INFORMATIE  Walsberg MTB wedstrijd LJC en open klasse 17-9-2011

De wedstrijden zullen plaats vinden op de Walsberg te Beesel-Reuver, waar in een uniek bosgebied  3 uitdagende parkoersen worden uit gezet.

HOE TE BEREIKEN?

Komende over de A73 neemt u de afslag Beesel. Vanaf dat moment volgt u gewoon de MTB bordjes tot op de Beeselse weg.

Hier kunt u langs het zandpad naar het parcours uw vervoermiddel parkeren, echter wel zover mogelijk doorrijden en aansluiten op aanwijzing van de organisatie.

Mocht onverhoopt geen parkeerplaats meer voor handen zijn gelieve dan terug te rijden naar de Beeselse weg, rechts aanhouden en nog een keer rechts aanhouden.

U bent dan op de Heyackerstraat te Beesel (=navigatie punt). In dit gebied is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. U kunt hier ook op voorhand parkeren.  Daar waar de weg naar links draait, rechts aanhouden en te voet of stalen ros verdergaan. Na 350 meter bereikt u het start-finish-permanence terrein.

KANS OP VERTRAGING!

Op dezelfde zaterdag wordt traditioneel tussen Venlo en Beesel een zijspanmotortocht voor gehandicapten georganiseerd. Dit leidt in Beesel tussen 10.30 en 11.30 tot een vertraging van maximaal een half uur. Is dit uw aankomsttijd hou hier dan rekening mee.

PROGRAMMA

Het programma voor de LJC is het vastgestelde tijdschema, ondanks de open wedstrijdklasse is er voor gekozen om op de normale starttijd te beginnen. De weg naar Limburg is immers ver genoeg.

 9.30-10.15 inrijden cat.1tm.4

10.30 start cat.1 ca. 15 min.

11.00 start cat.2 ca. 20 min.

11.30 start cat.3 ca. 20 min.

12.00 start cat.4 ca. 30 min.

12.45 pauze en prijsuitreiking cat.1tm.4

12.40-13.15 inrijden cat.6 tm.7

13.30 start cat5. ca. 35 min

14.15 start cat6. ca. 45 min

15.15 start cat7. ca. 55 min

16.20-16.35 inrijden open klasse

16.30 prijsuitreiking cat.5 tm.7

16.45 start open klasse ca. 60 min

17.45 einde en prijsuitreiking open klasse

 INSCHRIJVING

Voorinschrijving voor de jeugd alleen mogelijk via website  www.LJC-MTB.nl  tot donderdag 15 september. Daarna kun je alleen nog op zaterdag 17 september inschrijven tot een half uur voor de start van jouw betreffende categorie.

Kosten met licentie €3,00 zonder licentie dus basislicentie plus €5,00 en zonder eigen stuurbord plus €2.50 (blijft daarna eigendom deelnemer)

Inschrijving voor de open klasse vanaf 15 jaar met of zonder licentie dient te geschieden op de wedstrijddag zelf.(geen voorinschrijving)

Kosten met of zonder licentie €4,00 en borg stuurbordje €10.00 (retour na wedstrijd)

HOOFD TERREIN PERMANENCE

Hier vindt u alles compact bij elkaar, zoals de jury, inschrijving, technische keuring, toiletten EHBO, catering(met Limburgse vlaai) en ruimte voor het plaatsen van uw verenigingstent.

NATUURGEBIED

Aan het organiseren van een dergelijk evenement zitten wel voorwaarden. De druk op dit natuurgebied is groot omdat vele mensen nu eenmaal gebruik maken van dit gebied. Als vereniging willen wij nog vaker van dit gebied gebruik maken. Het is daarom wenselijk dat u zich alleen op de aangegeven paden begeeft en het afval deponeert in de desbetreffende afvalbakken.

Alvast bedankt voor u medewerking en tot ziens op 17 september op de Walsberg!

Wielerclub Midden Limburg

Jeugd mountainbike wedstrijden: www.LJC-mtb.nl

Pagina's