Unpaved: Victor; met open blik op een onbekende fiets (review)

De nieuwste productreviews, de lekkerste bikes en de mooiste bikeplekjes/evenementen!
Peelrijder
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 3911
Lid geworden op: zo 8 mei 2022, 10:06

Nadat ik eind vorig jaar ineens binnenviel bij de Bicycle Hub in Wijchen en daar Lars (TB) en Michiel (Suravida) ontmoet en gesproken te hebben kwam vanuit hun de vraag of ik eens wou rijden met de Victor van Michiel, omdat ze toch ook wel benieuwd waren naar mijn feedback.
Omdat ik ook langzaam maar zeker mijn weg aan het zoeken ben naar een nieuwe fiets (een fully, want ik ben inmiddels ook 40 :P ) kon ik me deze kans niet laten ontgaan en heb deze dan ook met beide handen aangegrepen!

Omdat ik er zo onbevooroordeeld in wou gaan als mogelijk heb ik pas letterlijk de eerste meters op de Victor gemaakt op de parkeerplaats langs het spoor bij De Zweef (Beukenlaan).
Hiermee is de testroute dus ook meteen bekend: Rijk van Nijmegen!
Het plan was om Nijmegen (rood), Groesbeek (paars) en Mook (blauw) te rijden, helaas niet volledig gelukt daarover later meer, maar voor het eindoordeel zal het uiteindelijk weinig verschil gemaakt hebben.

Omdat Michiel met dezelfde goddelijke proporties is geschapen als mij was er eigenlijk aan afstelling niets nodig en heb ik ruim 2 uur lang comfortabel gereden op dit stukje vakwerk!
Na de afdaling naar het Tonniepad (de klim parallel aan het traumapad) heb ik toch maar een beetje lucht uit de banden gelaten omdat die toch wel een heel klein beetje te hard stonden naar mijn zin.
Afijn, het Tonniepad omhoog, een van de vervelendste klimmen van heel RvN in mijn beleving waar ik nog altijd een soort haat-liefde verhouding mee heb.
Ondanks dat de fiets qua looks heel erg 'trail' lijkt te zijn klimt deze fiets boven verwachting goed ondanks dat ik hier heel erg 'rechtop' opzit (op mijn Epic HT rij ik met een drop van +/- 10cm) is er geen beleving van 'achterover' te vallen en is dit met een wheelie van een meter of 5 nog eens dubbel getest op deze klim.

Meteen maar volle bak erin en het traumapad naar beneden!
Zijn er betere manier om een fiets te testen? voor mij niet, want zonder eigenlijk een echte bocht gereden te hebben heb ik de Victor maar 'full send' naar beneden gestuurd en dan zien we wel waar het schip strand!
Na de eerste 2/3 bochtjes kom ik er wel achter dat ik hier iets harder moet werken met mijn lijf om de fiets door de bocht te krijgen en zet hierdoor de aanwezige dropper dankbaar omlaag, nu merk ik wel dat ik wat trager ben op deze fiets dan op wat ik gewend ben, maar niets waar ik echt van verschiet omdat ik de fiets immers net 10 minuten aan het rijden ben.
Eindresultaat: normaal rij ik dit stukje rond de 3 minuten, ditmaal een kleine 45 seconden trager (gevoelsmatig was het nog langzamer, maar ik zie de data pas aan het einde van de rit).
Conclusie: de fiets voelt trager dan dat deze waarschijnlijk is, let wel! ik rij hier met een balhoofdhoek van 64,5 graden t.o.v. de 68,5 graden die ik gewend ben, toch is daar minder van te merken dan je zou verwachten.

De eerste korte klimmetjes van Groesbeek kom ik eigenlijk redelijk moeiteloos over, waarbij ik me een enkele keer verslik in het schakelen van de nieuwe T-type derailleur omdat Michiel de bovenste knop heeft voor naar boven (lichter) en de onderste voor naar onder (zwaarder), als ras-autist die de 'mechanische' layout gewend is van de shifter is dit dus precies andersom :lol:
De 'worteltapijten' kom ik, ondanks de voor mij onbekende bandjes van Wolfpack, ook moeiteloos over wat vertrouwen schept over wat komen gaat namelijk de tweede test: De wortelklim.

Waar ik meteen het voordeel van een fully merk: meer controle op de afdaling, maar dan de klim! : Suprised :
Intuïtief is dit het punt waar ik altijd het lichtste verzet op de cassette zoek en doe ik dat hier ook (en meteen op het goede knopje gelukkig :P ) en ik kom de wortelklim eigenlijk probleemloos boven, waar bovenaan tot mijn verbazing de derailleur ineens besluit de laatste 2 kransjes nog op te schakelen.
Omdat ik gewend ben dit met een 36t te doen en hier nu een 32t (of 34t) op ligt had ik de laatste 2 kransje ook niet nodig gehad waarschijnlijk, geluk is met de dommen laten we maar zeggen.
Het minpunt van T-type in mijn beleving en iets waar ik gedurende de rit die ik nog verder maak wel regelmatig kleine ergernissen aan heb, ik heb 2 keer eerder met T-type gereden met hetzelfde eindoordeel: niets voor mij, ik weet prima wanneer en hoe vaak ik wil schakelen daar heb en wil ik geen hulp bij! :evil:

De enkele iets snellere/ technische afdalingen met snelle(re) bochtjes gaan steeds makkelijker en ik begin steeds meer feeling te krijgen met de fiets, die zich heel intuïtief laat sturen en echt stukken directer reageert dan hoe ik had verwacht!
Ondanks dat het stuur een kleine 6cm breder is als wat ik gewend ben is dit geen obstakel, vooral omdat de stem ontzettend kort is blijft de balans behouden tussen de reach en de breedte van je armen.

Nog niet belicht: de remmerij; deze fiets is voorzien van Hope XCR die gevoelsmatig heel erg overeenkomen met de Sram Level Silver die ik gewend ben, maar een iets krachtiger eindpunt hebben.
Geen slips gemaakt en overal zonder ongelukken over/ langs/ door gekomen.
Het optrekken van het voorwiel over de plassen die echt niet te ontwijken zijn, gaat relatief makkelijk, al heb ik het idee dat de Victor een goede halve kilo meer aan de voorkant heeft dan mijn Epic.

Helemaal eerlijk is dit ook weer niet omdat mijn Epic op 8,7kg uitkomt en de Victor op 11,7kg, maar zoals ik al zei, voor wat ik ervaar gaat alles heel natuurlijk en voelt de fiets geweldig aan.
Nu refereer ik continue aan mijn Epic een ultralichte racebak hardtail, maar ook de enkele fully waar ik ooit op gereden heb voelde met sturen net zo direct of iets directer aan, maar met afdalen een stuk nerveuzer.
Logisch ook want deze fietsen waren op de klimmen ook sneller, zonder nervositeit geen snelheid, een van de onvermijdelijke eigenschappen van XC racebakken (Spark, Supercaliber, Procaliber, Epic).
De enkele trailbike die ik ooit gereden heb (of bij benadering) was qua klimmen vergelijkbaar of trager, maar met vooral stuurgedrag een stuk lomer en minder direct dan de Victor terwijl deze op het dalen nauwelijks verschillend voelden.
Klein minpuntje van de Victor: de bracket staat relatief laag, wat ik t.o.v. de zithouding totaal niet verwacht had en waardoor ik af en toe wel een lichte tik voel aan het pedaal omdat ik een tak o.i.d. raak die op de trail ligt (er lagen ontzettend veel takken e.d. van de wind van gisteren op de trail, net voor jachtslot Mookerheide lag een boom over de trail die ik aan de kant heb weten te krijgen zodat degenen die na mij komen lekker door kunnen rijden).

Afbeelding

Inmiddels zijn we bij de fietsbrug aangekomen waar Groesbeek over gaat in Mook en waar een relatief lange, tamme klim zit die ik meestal met een redelijke snelheid omhoog rij.
Nu niet anders! Boven verwachting laat de Victor zich redelijk vlotjes op gang brengen en kan ik ook gang houden op de klim.
Mook is verder niet zo heel spannend te noemen dus we slaan een groot deel van de route over en zijn inmiddels op het lusje boven bij Klein Amerika beland, waar ik zowaar een PR rij (Mooker Trail part 7) op een van de meest kronkelige stukjes van Mook nota bene!
De klim tussen de weilanden de St. Jansberg op is modderig en ik begin ook steeds meer ruzie te krijgen met het schakelwerk dat steeds slechter lijkt te lopen (uiteindelijk bleek de derailleur niet goed vast te zitten waardoor ik niet verder kon schakelen dan de 10e krans omdat de ketting geen spanning meer had door de losse derailleur en dat vind zo'n T-type niet zo fijn) ik slip af en toe wat door met de Wolfpack rubber achterop, maar ik denk niet meer dan dat ik dat met de voor mij gewone Renegade zou hebben gehad.

Voor mij zijn we inmiddels op test 3 beland: de afdaling na de parkeerplaats op Mook (voor de ultra steile klim naar het bikepark), hier heeft de Victor geen enkel probleem mee en lijkt zelfs in zijn element te zijn op juist dit soort ruwe stukken, alsof hij op rails ligt geleid hij me naar beneden.
Met de ellende van het schakelwerk nog in gedachte bereid ik me maar vast voor op het klimmetje naar het bikepark waar ik over twijfel of ik deze hooguit wel ga halen, op een keer of 2 doorslippen na kom ik heelhuids boven en zelfs op dit soort klimmen voelt de fiets prima.
Veel 'langere' of 'slackere' fietsen hebben de neiging achterover te kiepen (gevoelsmatig) op dit soort klimmetjes maar hier is geen enkele sprake van, wat voor inzetgebied Nederland een perfecte eigenschap is voor een fiets.

We zijn bijna weer op het punt waar we begonnen zijn, maar eerst nog 2 testpuntjes: de rhododendron-klim en de lange afdaling naar de Maldensebaan.
Op de rhododendron-klim heb ik wederom wat onenigheid met het schakelwerk (hier wist ik nog steeds niet dat de derailleur los was) en moet hier halverwege toch echt van de pedalen omdat ik hier niet boven ga komen op deze manier, zonde!
De lange afdaling naar de Maldensebaan gaat wel weer als een raket, de dropper omlaag en alle registers open naar beneden!
Ook hier weer niets dan controle waarbij het insturen van links naar rechts en andersom kinderspel is en de Victor zich eigenlijk wederom in zijn element lijkt te voelen.

Uiteindelijk ben ik weer onderaan het Tonniepad en besluit ik toch eens gaan te kijken waarom ik zo beroerd schakel.
Het plan was om nog een rondje Nijmegen (rood) te doen om ook het kortere draai en keer werk korter op elkaar een keer te testen, helaas hoor ik terwijl ik de Victor ondersteboven zet iets sissen....
Er zit een niet in de achterband en als ik deze eruit trek en de band met het lek naar onder draai kom ik tot ontdekking dat Michiel nog echt oldschool is: binnenbandje! :-{ :lol:
Plan Nijmegen kan overboord en de conclusie dat de derailleur ook loszit doet met besluiten dan maar naar de auto te fietsen voor de band echt helemaal leeg is.
Helaas mislukt ook dit plan en eindigt dit avontuur met een gezonde wandeling naar de auto van een minuut of 10 (ik had ook halverwege Nijmegen lek kunnen rijden dus ik kom er nog genadig vanaf op deze manier).

Eindoordeel:

Voor een fiets die zit en voelt als een Trailbike, maar reageert als een XC fiets is dit met hier en daar een kleine aanpassing de ideale fiets voor de gemiddelde fietser in Nederland.
Voor mezelf komt deze fiets net tekort op het 'race-DNA' wat met een andere vork, stem, stuur en wielset wel iets of wat verschil had gemaakt, maar waarschijnlijk niet het verschil waar ik persoonlijk naar op zoek ben.
Voor iedereen die een 'do-it-all' fiets zoekt waar je werkelijk elke route binnen Nederland en ook in de Ardennen, Alpen of andere gebergtes en zelfs nog wel een bikepark mee kan rijden zeg ik: DOEN! deze heb je dan niet per se nodig, maar je wilt hem wel!

De Victor is in mijn beleving de ideale fiets om rond je 40e-45e te kopen, omdat dit waarschijnlijk de laatste fiets is die je koopt. :wink:
Zonder achter te gaan lopen op geometrie kan de Victor makkelijk 20 of 25 jaar mee en de mogelijkheden voor bandbreedtes zijn legio (ik durf te wedden dat je er nog wel een 2.8 in kan krijgen), de capabelheid voor zowel binnen als buitenland maken het een hele geschikte kandidaat voor mee op (fiets)vakantie te gaan en het gekozen materiaal maakt hem min of meer onverwoestbaar.

De combinatie van responsvolheid, comfort en kalmte waarmee deze fiets zich laat rijden is echt een unieke combi die ik nog niet eerder ervaren heb en waar ik als ik mijn wedstrijdhonger heb gestild zeker nog eens op terug ga komen!

Ter afsluiting:

Unpaved Victor: een vriend die je over grenzen heen durft te trekken zonder angst!
Laatst gewijzigd door Peelrijder op di 7 januari 2025, 21:07, 1 keer totaal gewijzigd.
DuReal schreef: di 10 december 2024, 17:37 Wat een achterlijk onderschrift
Gebruikersavatar
MSpark
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 427
Lid geworden op: di 4 oktober 2022, 20:53
Mijn mountainbike: Trek

Leuk verslag.
Gebruikersavatar
cheeta
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 8011
Lid geworden op: zo 24 juni 2007, 09:25
Mijn mountainbike: Plopsaland

:o het had zo in de Fiets kunnen staan.
"This post may contain irony: Discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure."

| Freie Fahrt fuer freie Buerger! | LHR | Black Trails Matter | Build Back Blacker |
Marco79
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1476
Lid geworden op: vr 6 juni 2014, 13:21
Mijn mountainbike: Nicolai Saturn 14 ST `21; Custom Orange Clockwork Evo `20; Kona Unit; Monocog 29-er

Mooi geschreven stuk. Waarbij je terecht opmerkt dat er een wezenlijk verschil zit tussen een hardcore XC racebak en een trailbike. Gezien de houding op een trailbike denk ik dat die voor ‘t gros van de bikers zou volsstaan. Ook in Nederland. Zeker als lijf leed ouder en minder soepel worden. Zelf ben ik overigens niet verbaasd over de klim capaciteiten van een fiets met een slacke(re) headtube angle. Als iets de laatste jaren wel ten goede is veranderd is imho de geometrie van de fietsen. Een slacke headtube angle icm een steile(re) zitbuis werkt gewoon erg goed.
Ik refereer hier aan de Saturn 14 ST die ik had en mijn Saturn 16. Die laatste is nog langer dan de S14, maar achterover kantelen met een goeie beklimming heb ik nog niet kunnen ontdekken.
Terug naar de Unpaved, welke fiets gaat het worden voor jou?
“Old, not obsolete”
Peelrijder
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 3911
Lid geworden op: zo 8 mei 2022, 10:06

Geen Pilot iig, die zijn failliet (wat voor 11ants, vittorio en Unpaved kansen biedt?)

https://www.wielerflits.nl/materiaalzon ... verklaard/

Maar ik heb mijn aandacht inmiddels weer verlegd naar een Epic, danwel een normale fully, EVO of toch een World Cup.
DuReal schreef: di 10 december 2024, 17:37 Wat een achterlijk onderschrift
Jurriaan
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 8498
Lid geworden op: za 3 november 2001, 02:00
Mijn mountainbike: Met stuur

cheeta schreef: di 7 januari 2025, 21:22 :o het had zo in de Fiets kunnen staan.
Je weet toch...




het ligt er wel heel dik bovenop




:bier:

Fijn geschreven. Je kan natuurlijk een custom racebak laten lassen.
'e-mtb is conditie kopen', wat is uplift/ skilift dan?
Peelrijder
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 3911
Lid geworden op: zo 8 mei 2022, 10:06

Alles kan, maar dan is het de vraag of dat ook daadwerkelijk is wat ik wil en dat denk ik niet.

Misschien denk ik daar 1 fiets verder weer anders over, fietsen is een leerproces waar dit een hele aangename waardevolle les in was.
DuReal schreef: di 10 december 2024, 17:37 Wat een achterlijk onderschrift
kermit
Genius
Genius
Berichten: 17868
Lid geworden op: wo 27 oktober 2004, 11:29
Mijn mountainbike: is niet de jouwe :)
Contacteer:

Met die titanium Victor heb je imo wel een van de mooiste (misschien wel de mooiste) fietsen van Nederland kunnen testen.
Mazzelaar :wink:

Heb je hem nog een beetje gepoetst, het zal wel een grote bende zijn geweest vandaag?
"I want to change the world but I don't know what to do
So I'm gonna leave it up to you"

Ten Years After
Lars TB
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 16437
Lid geworden op: do 2 mei 2013, 12:55

Jurriaan schreef: di 7 januari 2025, 22:03 Je kan natuurlijk een custom racebak laten lassen.
Inderdaad.

Toch even wat opmerkingen.


Ik geef het wel vaker aan: een testrit geeft niet direct het juiste aan. Hoewel dit een uitgebreidere testrit was, waar je zelfs tussen de regels door wel kunt lezen dat er enige gewenning plaatst vond.


Deze Victor is zeker niet als wedstrijdfiets opgebouwd. Ook niet afgesteld als wedstrijdfiets voor Peelrijder. Feitelijk zo uit de showroom meegenomen.


Waar mijn aanbod richting Peelrijder vooral was om ervaring op te doen. Met ander soort fietsen. Niet omdat dit in mijn ogen meteen de perfecte fiets voor zijn gebruik is. Maar meer omdat de volgende Epic World Cup ook een gelijk geometrie zal hebben. Waar je nu dus al wat ervaring mee op kunt doen.
Of dat dan inderdaad de geometrie is waar je NU al voor moet kiezen is de vraag. Nu is de huidige Epic al een schok voor de vastgeroeste xc-piloot, dus wat dat betreft staat Peelrijder al open voor afwijkingen. Maar de Victor is dus nog een generatie vooruit en vraagt meer gewenning dan een uurtje of 2 rijden. Nu moet je nog bewust met je lichaam werken en gebruik je ongebruikte spieren. Als ik op deze Victor spring, dan voelt deze bijna nerveus. Omdat ik nog meer lichaams-taal gewend ben!

Misschien is de Victor een stap te ver voor nu. Maar het aanbod was om een stukje ervaring op te doen. Waarbij je dus eigenlijk nog 3-4 fietsen meer zou moeten testen. De Epic die in beeld is staat dichter bij de huidige fiets van Peelrijder en voelt dus vertrouwder aan. Maar als er 2-3 fietsen bereden worden die juist meer richting de Victor gaan, dan zal het beeld is veranderen. Dan zal een rit op de huidige fiets opeens ouderwets aan gaan voelen!

Wat mij betreft is deze Victor ook niet de snelste wedstrijdfiets. Zo is deze fiets door Michiel nooit bedoeld. Zie ook mijn verslag (https://www.mountainbike.nl/forum/viewt ... &start=165). Het is eigenlijk een LTHT met een tikje meer controle en comfort. Gebouwd om lekker mee te raggen. Deze Victor Ti is nog licht opgebouwd, niet specifiek sportief.
Maar binnen wat Michiel denkt wat een Victor moet zijn, kunnen we zeker iets bouwen wat bijvoorbeeld een Peelrijder meer zou aanspreken. Dan spreken we voor 90% over de zithouding.


Bij ons is de mountainbike dagelijks onderwerp van gesprek. Alle aspecten daarvan. De wenslijst van te bouwen fietsen is lang. Binnenkort komen er sowieso 2 probeersels op wielen te staan. Die gaan een behoorlijk andere kant op wat inzetbereik betreft. Maar zitten wel op het niveau van 'daar leren we veel van'.
Ik heb eerder uit de doeken gedaan hoe de ideale wedstrijdfiets eruit zal zien. Dat is ook een fiets die ik graag door Michiel wil laten bouwen. Waar hij zeker voor open staat, maar waar we eerst nog 20 andere fietsen moeten maken om wat geld te verdienen (een gedeelte is al verkocht). En waar Michiel ook graag eerst een paar fietsen voor zichzelf zou willen bouwen. Omdat hij ook niet direct iets heeft met een dedicated wedstrijdfiets. En ik eigenlijk ook niet. Maar een moderne (2028) wedstrijdfiets is gelukkig wel zo allround dat ik daar best nog genoeg lol mee kan beleven. Op papier bestaat 'ie al!
Opmerkingen als in dit verslag luisteren we zeker naar. Daar leren wij ook van: hoe anderen het beleven. Of welke punten wij zelf nog niet bekeken hadden omdat we er anders in staan.


Of Peelrijder nog op een volgend prototype wil wachten betwijfel ik. Vind ik ook niet erg. Ik vind het al fantastisch dat hij de kans pakte om deze fiets te proberen. En er een heel leuk, gedetailleerd EN onderbouwd verslag van te doen. Over 2 jaar zijn we dan vast in beeld om alsnog een ultieme fiets te bouwen voor hem.


En verder staan we open voor meer proefritten voor serieus geïnteresseerden.
Weg met de labrador onderdelen!

"Mountainbikers don't get old. They just go downhill"
Lars TB
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 16437
Lid geworden op: do 2 mei 2013, 12:55

kermit schreef: di 7 januari 2025, 22:28 Heb je hem nog een beetje gepoetst, het zal wel een grote bende zijn geweest vandaag?
Ergens verwachten we binnenkort een eetbaar/drinkbaar pakket ter compensatie... :bier:
Weg met de labrador onderdelen!

"Mountainbikers don't get old. They just go downhill"
Peelrijder
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 3911
Lid geworden op: zo 8 mei 2022, 10:06

Lars TB schreef: di 7 januari 2025, 22:42 Of Peelrijder nog op een volgend prototype wil wachten betwijfel ik. Vind ik ook niet erg. Ik vind het al fantastisch dat hij de kans pakte om deze fiets te proberen. En er een heel leuk, gedetailleerd EN onderbouwd verslag van te doen. Over 2 jaar zijn we dan vast in beeld om alsnog een ultieme fiets te bouwen voor hem.
Willen wel, kunnen niet. :(

Nog 2 jaar op mijn huidige fiets rijden is onbegonnen werk, hij is gewoon op in dat opzicht wat ook niet vreemd is na 25000km.

Komend seizoen ga ik voor het eerst op licentie rijden en ben er ook wel enigzins ook gebrand om met NK's mee te gaan doen omdat dat toch wel iets is wat ik geweldig zou vinden om te bereiken.
Afhankelijk van hoe dit seizoen loopt ga ik weer keuzes maken en zo zit ik ook in een continue proces van keuzes.

Over 2-4 jaar bekijk ik weer hoe ik in het competitieve segment sta en of ik daar nog mee door wil gaan of dat ik het wedstrijdrijden vaarwel zeg (of in ieder geval stukken minder intensief), de Victor heeft wel een plekje in mijn 'most wanted' lijstje gekregen.

Custom en boutique fietsen zijn een gok, vooral als je er weinig of helemaal niet op gereden hebt.
En omdat ik nog steeds alles zelf mag betalen aan deze hobby moet ik keuzes maken, waaronder dus dat ik geen 2 jaar de tijd heb om te wachten op het 'ei van columbus' en ook geen tijd heb om het proces in te gaan om een echte custom racebak te maken.
Als ik nu een XC racebak koop, dan kan dit proces als een N+1 gaan leven, maar daar moet ik dan wel weer de middelen voor hebben....(en we zijn weer 4 jaar verder).

Ik heb Michiel ook aangegeven dat ik graag nog eens met de Victor op stap ga, maar dat ik dan graag op een iets meer race georiënteerde setup wil rijden.
Of en hoe dat we daar ooit vorm aan gaan geven zal de toekomst gaan uitwijzen.
Andere prototypes die van de band rollen wil ik ook zeker wel een keer een poging geven.

Niet dat ik de aangewezen persoon ben om zaligmakende adviezen te geven over een fiets, maar als 'boswielrenner' sta ik wel aan een kant van het spectrum waar maar weinigen zich bezig houden met optimalisering omdat de overtuiging is dat wat de grote S verkoopt het beste is.

Dat is niet zo! Maar dat conservatisme is moeilijk om te keren.
Als de eerste titanium racebak vooraan mee begint te doen, kan je de markt openbreken.
Ik zal niet degene zijn die vooraan mee gaat doen, maar ik kan wel de input geven die daar in mijn beleving voor nodig is.
DuReal schreef: di 10 december 2024, 17:37 Wat een achterlijk onderschrift
Lars TB
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 16437
Lid geworden op: do 2 mei 2013, 12:55

Het is niet dat we de juiste fiets pas over 2 jaar bouwen, maar zeker niet voor de zomer. Hoewel... als je volgende week 8k komt droppen, dan zou er in maart iets kunnen staan :bier:
(Maar goed, dat blijft voor jou nog steeds een gok, dat begrijp ik ook. Iets wat nu vertrouwder is past gewoon beter op korte termijn!)

Een (DE!) xc-bak die ik bedacht heb, komt er wel een keer. Het is dus meer dat ik die als proof of concept wil neerzetten. Gewoon omdat het kan. (Preciezer: omdat Michiel het kan!).
Weg met de labrador onderdelen!

"Mountainbikers don't get old. They just go downhill"
Peelrijder
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 3911
Lid geworden op: zo 8 mei 2022, 10:06

Misschien is dat ook wel wat ik wil, dat moet nog blijken.

Het enige geluk wat ik nog kan gaan hebben is dat als andere zaken vlucht gaan nemen rondom mijn (persoonlijke) situatie deze fiets voor mij (nog) sneller een realiteit kan gaan worden, maar daar leg ik geen blinde hoop of vertrouwen in.

Als er maar genoeg mensen mee willen gaan pionieren is alles binnen handbereik, mensen overtuigen daarvan is kostbaar.
DuReal schreef: di 10 december 2024, 17:37 Wat een achterlijk onderschrift
Marco79
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1476
Lid geworden op: vr 6 juni 2014, 13:21
Mijn mountainbike: Nicolai Saturn 14 ST `21; Custom Orange Clockwork Evo `20; Kona Unit; Monocog 29-er

Het verslag van Peelrijder maakte mij vooral duidelijk dat hij absoluut geen fan is van Sram Transmission :winkie:
“Old, not obsolete”
yo-eddy
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 6123
Lid geworden op: za 29 oktober 2005, 12:14
Mijn mountainbike: 11ANTS pANTher LTHT

wellicht interessant voor wat lezers hier zijn de ervaringen van Ramses aangaande Trail vs XC ..... https://www.facebook.com/ramses.bekkenk
https://www.instagram.com/hidde_extreme/
Mountainbiking is not a crime
Plaats reactie