Genkse singletracks

België heeft prachtige bikegebieden en hier kun je er alles over kwijt. Van vragen tot ervaringen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
rho
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 603
Lid geworden op: vr 26 november 2010, 08:33
Mijn mountainbike: Orbea Occam H20 / Orbea Rise H20

Ik weet niet of degene die de trails heeft aangelegd er ook echt bij was. Ik heb met die man 2 weken geleden op de trails gereden en die ...is niet meer zo betrokken bij de zaak ... zeker als het op de Wara social rides aankomt... had ik toch de indruk.
Ik hoop niet dat jullie ook "achter de draad" zijn gaan rijden want dat is verboden. Als ANB dat door krijgt vrees ik dat er binnenkort van het trail center niet veel sprake meer zal zijn.
Het zijn idd leuke trails daar. Vooral de rode trails vind ik leuk. De zwarte zijn lekker uitdagend op plaatsen en dat maakt ze interessant. Maar op een bepaalde manier vind ik ze iets minder leuk wat de route betreft. Ik kan er zo niet specifiek op duiden wat het net is.
De blauwe zijn hele leuke opwarmers. Zeker niet overslaan zou ik zeggen. Niet echt moeilijk, maar ideaal om er in te komen en de rest van je dag positief te laten verlopen. Vergeet ook niet het stuk onderaan de terril te rijden (Tilcas trail?).
De klim ... ik rijd er meestal met de eMTB en dan nog kan die pittig zijn. Maar als je 'm vaker doet merk je wel dat ie makkelijker wordt. Vooral omdat je de bochten beter leert nemen en veel minder energie verspeelt in en na de bocht. Ik kan me wel voorstellen dat het stuk met de switchbacks met een gewone MTB echt een killer is. (heb ik ook al gedaan hoor)
Wat er van de klim aan de andere kant gaat komen weet ik niet. Ik vrees dat de organisatie daar niet de financiële middelen voor heeft om die netjes aan te leggen. Met de hand graven lijkt me heel moeilijk, gezien de ondergrond. We zullen zien. Ik hoop er niet te hard meer op.
Ben je aan die kant gaan kijken? (kant van de zwarte afdalingen) Je kan er een stukje omhoog fietsen maar komt dan op een stuk van de zwarte trails uit. Dat valt haast niet te beklimmen. Dan merk je dat ook de klim aan die kant niet zoveel gaat onder doen voor de klim die er al is.
Welke trails hebben jullie gereden?
Ik ga er morgen weer mijn Rise vuil maken.
J.BL
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 275
Lid geworden op: zo 23 september 2007, 10:05
Mijn mountainbike: Ican S3, Felt Breed, Specialized Enduro, Commencal Absolut

Er was in ieder geval iemand bij die onderdeel is van Genkertrails en ook mee heeft geholpen de officiële routebordjes te zetten.
We zijn alleen op de uitgepijlde routes gebleven, niets illegaals 8)
We hebben van alles wat gereden; blauw, rood en zwart. Maar geen idee hoe die heten... Als opwarming hebben we nog een vrij lange (platte) slingerende singletrack gereden, die gepland ook legaal wordt, op Strava heet die "single track NK" denk ik.
Die brede klim met de hand graven gaat onmogelijk zijn, dus dat moet met machines. Ze leken nochtans positief dat dat uiteindelijk gaat lukken.
Singletrails, Gravel, Pumptracks & Bikepark
Gebruikersavatar
rho
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 603
Lid geworden op: vr 26 november 2010, 08:33
Mijn mountainbike: Orbea Occam H20 / Orbea Rise H20

Dat is Fredrik Engels van Genker trails. Die heeft ondertussen de verantwoordelijkheid wat over genomen.
Die "vlakke" singletrack hoort bij de blauwe route denk ik. Is ook wel leuk om te rijden.
Ik hoop dat ze gelijk hebben wat die klim betreft. Het zou echt handig zijn om aan beide kanten van de terril een klim te hebben.

Zaterdag lagen er 2 bomen op de trails. Net op 1 van de leukste stukjes onderaan. Dat brak de flow enorm.
Normaal gaan die ergens deze week weg gehaald worden.
Plaats reactie