Specifieke dames fully, welke zijn er nog?

Voor en door girlz, alle girls-gerelateerde mountainbiketopics of mountainbikegerelateerde girls-topics.
Gebruikersavatar
mud mate
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 7841
Lid geworden op: do 16 september 2010, 14:44
Mijn mountainbike: Nicolai G1 XL en Nicolai G1 XL EBOXX QLF
Contacteer:

Elke fiets is die standaard uit een fabriek komt, past voor een groot deel van de bevolking goed. Maar het is de vraag, wil je afgaan op goed, of wil je gaan voor perfect. De basis is het frame en daar moet je goed kijken hoe de geometrie is en waar deze voor ontwikkeld is.
Aanpassen van een XXL enduro frame voor iemand met een lengte van 2.08 meter door er een langere zadelpen van 50 cm op te monteren en een stuurpen van 90mm om hem passend te maken, maakt de fiets niet passend, maar hooguit fietsbaar. Echter niet meer waar hij voor ontworpen is, enduro, aangezien je het originele ontwerp zoveel geweld hebt aangedaan.

In het begin is vooral de basisvraag, wat wil je er voornamelijk mee gaan rijden, en hoe zit jij het comfortabelst op je fiets, daarnaast is het natuurlijk van belang om te kijken naar de maten van de rijder en naar de geometrie van frames. Uiteindelijk wil je het concept van de fiets zo min mogelijk beïnvloeden vanuit de basis van een goed passende geometrie. Als de basis klopt dan kun je de rest aanpassen door hem te finetunen. Maar ook niet meer dan dat...

Dus ga vooral verschillende modellen passen, ervaar wat jij lekker vindt en waar jij je goed op voelt. Je kunt ook een bikefitting doen, maar doe het dan wel bij iemand die daarbij gespecialiseerd is in mountainbikes. Dan kun je een fiets echt custom opbouwen naar de wensen die jij wilt. Voordeel van custom is dat je in sommige gevallen ook nog de kleur zelf kunt uitkiezen.

Maar net zoals zoveel dingen moet je bijvoorbeeld ook kijken naar de lengte van de cranks, de dikte van de handvatten, de breedte van het zadel etc etc. Er zijn heel veel variabelen die het verschil maken tussen goed en perfect.
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Moderator
Moderator
Berichten: 30262
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Mijn mountainbike: Heeft een motortje
Contacteer:

8 april 2022.....
Some days it's easy, some days it's a fight.

Disclaimer: Spellingscontrole vern#ukt mijn posts. Excuses voor vreemde woorden en afkortingen.
Plaats reactie