Jan Willem schreef: ↑ma 14 oktober 2019, 10:56
Zelf maken = zelf maken, dus geen pakketten voor mij.
Lijkt me geweldig als dat lukt en zoals je in grote lijnen omschrijft, bijna te simpel om waar te zijn.
Zal me er toch eens in verdiepen, benieuwd naar vragen zoals 'hoe regel je het alcoholpercentage', 'hoe zit het met die schuimkraag / koolzuur' enz.
We doen inderdaad de wat moeilijkere manier door eerst een pap te maken en dergelijke.
Maar je kan het nog moeilijker maken door ook je eigen recept te maken en je mouten zelf te "schroten". Wil je het helemaal ingewikkeld maken, dan kun je ook nog je water "behandelen" om de juiste hardheid en PH-waarde te krijgen die nodig zou zijn voor een bepaald soort bier.
Alcohol meet ik nog niet (standaard zitten de thuisbieren rond de 6%). Wellicht dat we dit in de toekomst wel gaan doen door de begin SG-waarde te meten en een eind SG-waarde te meten.
Ik haal mijn basisrecepten uit dit boek:
En dan in de kookperiode voegen we onze eigen smaken eraan toe.
Zoals ik al zei, easy peasy, life is peachy.