De ultieme enduro bike? gebruikerservaringen...

Alles over freeride, downhill en andere extremere varianten van biken zoals Dual, 4X, Urban Assault, Street, Dirtjump en Trial.
Plaats reactie
Nickei
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 156
Lid geworden op: ma 30 augustus 2010, 14:06

Ik ben ook rustig aan het rond kijken naar een andere bike waar ik wat meer mee kan als alleen rondje NL. ( willen uiteindelijk fiets vak doen met een groep)
Ik zag in het topic ' jou mooiste actie foto's en filmpjes'' dat laatste filmpje van die man die in Marokko geweest is. En daar rijden ze met Giant. Is dat de Reign? En zo ja zijn dat een beetje goeie fietsen om zowel in NL als in het buitenland te fietsen?
Waarom ik dit vraag is omdat de LBS hier een paar Reign's en Trance's heeft staan en ik het wel mooie fietsen vind maar twijfel of het niet te veel van het goeie is.

Dank voor reactie's
leov
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1298
Lid geworden op: za 28 juni 2008, 21:55
Mijn mountainbike: 26 HT en 26 Fully
Contacteer:

De Trance is zeker niet te veel van het goede.
Gebruikersavatar
kusanagi
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 663
Lid geworden op: za 11 september 2004, 23:33
Mijn mountainbike: Rocky Mountain Altitude Rally Edition - Specialized Demo 8 - Specialized P1

Heb wel eens een dagje op een Reign (2) gereden, beetje trail riding wat heuvelachtig/bergachtig terrein. Vond het een lekkere fiets hoor. Niks mis mee.
Pashley 24Mhz
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 332
Lid geworden op: vr 11 augustus 2006, 19:36

Iemand ervaring met de Scott Genius LT? Nieuw model, dus niet de versie met pull shock.
Fly like a butterfly, sting like a bee
2005laurentz
Mountainbiker
Mountainbiker
Berichten: 2
Lid geworden op: wo 18 december 2013, 21:58

Hallo ,

ik ben ook op zoek naar een Enduro bike en ben uitgekomen op 2 modellen :

De Radon Slide Carbon 160 650B 8.0 en de Radon Slide 150 10.0.
De prijs is dezelfde ( 3000 euro namelijk). De slide is iets beter afgemonteerd. Gewicht rond de 12,5 kilo en 12,6 kilo voor de Carbon.

Nu ben ik sterk aan het twijfelen om een Carbon mtb te kiezen , ivm met sterkte van het kader.
De kans op een val is natuurlijk groot bij enduro ( Ardennen / Alpen / ...)

Hulp bij mijn keuze ?

Alvast bedankt !
martijn-th
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 10
Lid geworden op: vr 25 mei 2012, 12:57

Zelf heb ik een Canyon Strive 8.0. Deze fiets bevalt me erg goed. Bij aanschaf wilde ik een fiets welke ik in eigenlijk overal kon gebruiken. Het gaat mij niet om de snelste rondetijden in Nederland en dat is wel een vereiste als je z'n enduro fiets ook in Nederland wil gebruiken.

Het fietsen gaat natuurlijk zwaarder dan met een 29-er hardtail, maar ik moet zeggen het valt mij alles mee. De speciale achterbrug geometrie lijkt zijn werk goed te doen. Hierbij moet ik wel zeggen dat de voorvork en achterdemper harder opgepompt zijn als ik in Nederland rij.

Van de zomer kwam de Strive de eerste echte proef. Met een weekje Leogang/saalbach is hij echt gebruikt. Voor mijn gevoel transformeerde de fiets volledig. Met de Fox CDT vering in de Decent stand wordt alles lekker soepel en kan je ook in een bike park jezelf goed uitleven.

Het enigste nadeel wat deze fiets heeft zijn de wielen. Sinds mei zijn er al 8 spaaknippels gebroken en zijn de wielen hiervoor 2 X bij de LBS en 1 X terug naar sunringle geweest. Sinds ze terug zijn van Sunringle heb ik er geen problemen meer mee gehad, maar ik heb ook niet zo veel meer gereden.

Tijdens het shoppen voor deze fiets heb ik ook gereden met de Radon Swoop. Het viel mij meteen op dat de Strive veel speelser is en veel lichter rijdt. De Strive is echt super om op te spelen, hij is stabieler dan een wat ik gewent was van de XC fietsen door de hoek van het balhoofd, maar nog steeds heel wendbaar (volgens mij door de korte wielbasis maar ik ben geen geometrie specialist :D )
SugaHoneyIceTea
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 606
Lid geworden op: wo 14 augustus 2013, 12:54
Mijn mountainbike: Kona Coilair Supreme 2007

Kona 153 Process *kwijl*
joddi
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 341
Lid geworden op: vr 5 mei 2006, 12:46
Mijn mountainbike: Giant Reign Advanced / Giant Anthem
Contacteer:

Gister een dagje naar Ferme Libert geweest en kon een Cube Stereo Race 140 meekrijgen (29"), in eerste instantie was ik een beetje sceptisch, de relatief steile balhoofdhoek, grote wielen, groot frame toch relatief weinig veerweg. Eenmaal op de fiets was ik aangenaam verrast de fiets is behoorlijk wendbaar maar toch erg stabiel wat het voor mij mogelijk maakt om wat agressiever te rijden zonder daarop afgerekend te worden.

Voordelen:
+ Stabiel
+ Stuurt goed ook in korte bochten
+ Rolt makkelijk over alles heen

Nadelen:
- Steile balhoofdhoek (68graden) icm lange stuurpen (90mm) maakt hem op steile stukken wat nerveuzer dan op de vlakker stukken waar je giga veel stabiliteit hebt
- Springt niet super maar verwacht dat dat met een iets kortere stuurpen wel beter word evt. met een breder stuur.
Gebbetje
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1355
Lid geworden op: zo 25 juli 2010, 05:11
Mijn mountainbike: 26er logischerwijs

Vandaag voor het eerst de Slash uitgelaten, echt uitgelaten. Ik had al een rondje om de kerk gefietst een maand of zes geleden. Maar goed, WAT EEN BIKE!!! Ik heb toch minstens een fietsje of 25/30 in mijn bezit gehad de laatste vijfentwintig jaar maar dit is echt de allerbeste bike die ik ooit heb bereden! Ik heb nog nooit een uitspraak als deze gedaan over een fiets maar deze verdient het echt. Ik weet niet hoe ze het gedaan hebben maar sjongejonge zeg......chapeau chapeau! Uiteraard komt deze fiets geheel niet tot zijn recht in NL maar vandaag ff een stukje hoogteverschil opgezocht. Klimmen, dalen, jumpjes, switchbacks ze doet het allemaal zonder morren....sterker nog, ze wil alleen maar meer en harder. Als ik haar vergelijk met m'n Scott Geniussen of met m'n Beefcake.....die voelen nu aan als bejaarde stoomboten. Ik ben zoooo blij dat ik nog een 26er heb weten te bemachtigen....ik meen dat ze vanaf 2014 alleen nog als reuzeradversies te krijgen zijn...eeuwig jammer, echt.
Laatst gewijzigd door Gebbetje op ma 10 maart 2014, 22:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Wa nie rekt da scheurt wa!
Beste MTB voor NL....een CX?
Biking skills or hospital bills
Gravity beats doping
Lars TB
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 16046
Lid geworden op: do 2 mei 2013, 12:55

joddi schreef: - Steile balhoofdhoek (68graden)
Voor een 29" is 68 graden zeer vlak, te vergelijken met 66 graden op een 26"! Het gaat namelijk voor een zeer groot deel juist om de naloop (komt voor uit balhoofdhoek en vorksprong) en die is door het grotere wiel bij een 29" al snel groter dan bij een 26" en daarmee stuurt een 29" juist zo gemoedelijk. In jouw geval zorgde inderdaad de langere stuurpen voor het nerveuzere rijgedrag. De balhoofdhoek heeft natuurlijk wel invloed, maar dat is meer op de snelheid van het reageren.
Weg met de labrador onderdelen!

"Mountainbikers don't get old. They just go downhill"
Duert
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 218
Lid geworden op: wo 29 februari 2012, 13:37
Mijn mountainbike: Kona Stinky

Iemand ervaring met de Specialized FSR SX?

Wil een fiets gaan opbouwen voor een beetje allround gebruik (wat xc, sneller afdalen en allmountain/trailgebruik). Hoeft echt niet de meest lichte en snelst klimmende te zijn, zolang de funfactor maar hoog is!
Demo8pro rider
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 4402
Lid geworden op: di 8 februari 2005, 21:29
Mijn mountainbike: een paar Transitions
Contacteer:

Duert schreef:Iemand ervaring met de Specialized FSR SX?

Wil een fiets gaan opbouwen voor een beetje allround gebruik (wat xc, sneller afdalen en allmountain/trailgebruik). Hoeft echt niet de meest lichte en snelst klimmende te zijn, zolang de funfactor maar hoog is!
De Specialized SX is een model welke gemaakt is voor 4X/dual-slalom racing en slopestyle gebruik, is dus echt een kleine speel bike, welke mij niet echt geschikt lijkt voor xc-en, laat staan on mee te klimmen. Plus dat er geen voor derrie op kan, dus ben je gebonden aan 1X aandrijfingen.

Voor wat bij beschrijft zou je bij Specialized beter een Stumpjumper fsr of Enduro kopen IMHO.
"There`s no such thing as failure, only results and feedback. Feedback will help you learn, correct and improve, because failure is your very own, guaranteed ego crusher"


* A couple of Transitions
* Something new is in the make
dirty sanches
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 158
Lid geworden op: za 27 december 2008, 21:54

Zoek niet verder!
Het is geen populair merk in nl! ( ben benieuwd waarom niet trouwens)Maar koop een liteville 301. Dat is de beste allrounder die er is. Geen marketing gelul en ieder jaar weer opnieuw het meest briljante nieuwe ontwerp! Net als specialized/cannondale en vele anderen. Ze hebben gewoon 4 modellen. En die zijn stuk voor stuk gewoon goed.
Rij zelf de 601 van net geen. 14kg maar heb jaren op een 301 gereden. En die zijn makkelijk rond de 11kg te krijgen.
Je kan er net zo makkelijk in Oostenrijk een berg mee afraggen als de Duchenne heroes ermee fietsen.
OK, zit een prijskaartje aan! Maar spec/cannondale durven ook tussen de 3 en 6 duizend te vragen voor een fiets die niet meer te bieden heeft!!
Maar dit zal wel weer niet in de smaak vallen.
Maar zou er toch eens serieus naar kijken.
Christiaan
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1762
Lid geworden op: za 20 december 2003, 18:43
Mijn mountainbike: Intense M6/Yeti DJ/GT Lopes 55/Yeti SuperX
Contacteer:

EEUWEN WACHTTIJD bij LITEVILLE
dirty sanches
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 158
Lid geworden op: za 27 december 2008, 21:54

Hoezo,heleboel zaken hebben het gewoon op vooraad! Ok, als je het allernieuwste model wil voordat die uitkomt dan moet je lang wachten. Maar een mk10 of mk11 kun je zo bestellen.
Plaats reactie