19-10-2019 - Emst - Gisola Emster Veldtoertocht

Bij een evenement geweest? Laat ons weten hoe het was! Een tocht die we niet mogen missen? Plaats 'm.
Plaats reactie
Paparazzi
All rounder
All rounder
Berichten: 54
Lid geworden op: ma 12 oktober 2009, 22:18
Mijn mountainbike: CUBE Race One
Contacteer:

vr 4 oktober 2019, 19:49

Persbericht Gisola Emster Veldtoertoch

Eerst fietsen in Emst, daarna gratis naar de sauna.
Veel fervente mountainbikers en fietscrossers en mensen die incidenteel een schitterende rit kriskras door een prachtig natuurgebied fietsen, hebben de datum al lang in hun agenda aangekruist. Wie dat vergeten is en die dag een andere afspraak heeft, kan die maar beter meteen annuleren. Want de jaarlijkse Veldtoertocht van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst, daar willen ze bij zijn.
Op zaterdag 19 oktober is het zo ver. Dit keer krijgen alle deelnemers gratis een voucher van Thermen Bussloo. Mooiere en beter georganiseerde veldritten zijn er nauwelijks. Daarom is de “Gisola Emster Veldtoertocht” er één waaraan de organisatie van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) het keurmerk “Extra Goed Geregeld” mag verbinden. De organisatoren scoren op alle beoordeelde onderdelen volgens het “Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen” van de grootste wielersportbond van ons land een 10. Dat cijfer kreeg het evenement van Houdt de Ketting Strak ook van een bekend wielerblad voor de organisatie, route en andere aspecten.
En als klap op de vuurpijl werd de “Gisola Emster Veldtoertocht” tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Epe op maandag 8 januari 2018 uitgeroepen tot winnaar van de “Heel Epe Beweegt Sportprijs”. Daar komen de liefhebbers massaal en van ver op af.
De afgelopen jaren namen er meer dan 1300 ATB ‘ers deel aan de tocht. Ze waren het roerend eens met de stelling van de organisatoren dat deze rit door een van de mooiste gebieden van Nederland gaat en de deelnemers kunnen genieten van schitterend natuurschoon van de diverse landgoedeigenaren.
Na de start vanaf sportpark het Hanendârp van voetbalvereniging Emst rijden de deelnemers meteen het bos in, om daar pas vlakbij de finish weer uit te komen.
Op het sportpark kunnen ze gebruik maken van alle faciliteiten, zoals douche- en kleedgelegenheid.
Hun fiets wordt keurig schoongespoten. Hun auto kunnen ze vlakbij in één van de weilanden parkeren.
De fietsers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer. De 30-kilometerroute is ideaal om kennis te maken met het ATB’en. De rit leidt over vele mooie bos- en heidepaden in een prachtige omgeving. Ook zeer geschikt voor wie maar af en toe een stukje fietst.
De 60-kilometerroute is speciaal voor de geoefende ATB’er. Een ware uitdaging voor de liefhebbers en conditioneel sterke deelnemers. De route van 45 kilometer zit daar mooi tussen in. Onderweg is een grote verzorgingspost waar de deelnemers worden getrakteerd op een beker bouillon, thee, krentenbol, energie reep en drank en een banaan. Hier is ook een reparatiepost.
De routes worden duidelijk gemarkeerd. Ook de veiligheid krijgt veel aandacht. Gevaarlijke oversteekplaatsen zijn duidelijk aangegeven met borden en er staan gediplomeerde verkeersregelaars. Zo’n 80 vrijwilligers van Houdt de Ketting Strak zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld en vlekkeloos verloopt.

Deelnemers aan de 30 en 45 kilometer kunnen starten tussen 09.00 uur en 10.30 uur en aan de 60 kilometer tussen 09.00 uur en 10.00 uur, allemaal vanaf sportpark 't Hanendârp aan de Hanendorperweg 83 in Emst, waarnaar in de omgeving met borden wordt verwezen.
NFTU-leden betalen 5 euro inschrijfgeld, niet-NFTU-leden betalen 7 euro. Jongeren tot en met 16 jaar mogen gratis deelnemen aan de Gisola Emster Veldtoertocht. Ze krijgen bij terugkomst een aardigheidje als herinnering uitgereikt.
Voorinschrijving is mogelijk via de sites van de NTFU (www.ntfu.nl) en HDKS https://www.hdks.nl/.Heb je al voor ingeschreven, dan kun je sneller starten, omdat je geen NTFU-inschrijfformulieren meer hoeft in te vullen en het inschrijfgeld al betaald hebt. Die deelnemers gaan dan naar de speciale Scan & Go inschrijftafel en kunnen daarna meteen aan de tocht beginnen. De NTFU-leden die zich niet hebben voor ingeschreven maar wel hun pasje bij zich hebben hoeven ook geen NTFU-inschrijfformulieren in te vullen en kunnen na het scannen van de barcode van het NTFU-pasje bij de Scan en Go inschrijftafel en betaling van 5 euro direct starten.

Afbeelding
Paparazzi
All rounder
All rounder
Berichten: 54
Lid geworden op: ma 12 oktober 2009, 22:18
Mijn mountainbike: CUBE Race One
Contacteer:

di 15 oktober 2019, 10:49

De organisatie is er klaar voor, de routes liggen er prima bij en de vooruitzichten zien er goed uit voor zaterdag.
Oké …. er valt nog wat regen maar op onze zandgronden zakt het meeste snel weg ….. maar wie wil er nu schoon aan de finish komen.
Je bike word weer netje schoon gespoten, je kan zelf douchen en je kan weer op krachten komen met een hapje of een drankje in de kantine, en hier kun je ook je voucher voor een gratis saunabezoek afhalen.

De routes worden dit jaar, anders dan in voorgaande jaren, in omgekeerde richting gereden en zijn waar nodig aangepast. Altijd weer een hele puzzel om op zo'n klein beschikbaar gebied routes in te passen, voordeel is wel dat je bij pech nooit ver van een hulppost bent verwijderd.

Parkeren kan dicht bij de start en de routes zijn prima uitgepijld, er is een verzorgingspost onderweg, voor de 60km twee keer.

Dus …….. we zien jullie graag komen a.s. zaterdag in Emst
zwaantje
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 2110
Lid geworden op: wo 16 juni 2010, 15:51
Mijn mountainbike: Trek
Contacteer:

vr 18 oktober 2019, 11:41

Ik heb me inmiddels al ingeschreven voor de 60KM.
Het is maar een mening wat ik geef.

Geef mij maar rekenwerk in taal ben ik slecht in.
Paparazzi
All rounder
All rounder
Berichten: 54
Lid geworden op: ma 12 oktober 2009, 22:18
Mijn mountainbike: CUBE Race One
Contacteer:

zo 20 oktober 2019, 20:05

Het was de hele dag prima fietsweer in Emst ……. behalve tussen half twaalf en half een.
Buienradar gaf in de ochtenduren de nodige regen aan haar dat viel heel erg mee, en daardoor viel de opkomst wat tegen. Toch kwamen er nog 539 dappere fietsers opdagen en die genoten weer met volle teugen van de route en de perfecte organisatie.
Toen de regen toch wel behoorlijk uit de hemel viel veranderde het parcours in een glibberig pad her en der en vanuit de droge tent kozen enkele kleumende fietsers voor de kortste weg naar de start. Velen zagen de humor er wel van in trapten dapper door, en beleefden een onvergetelijk moment.

Foto’s en verslag zijn te vinden op HDKS.nl
Plaats reactie