[med] Welkom, nieuwe biker!

Gesloten
Gebruikersavatar
shiverer
Site Admin
Site Admin
Berichten: 17227
Lid geworden op: wo 7 april 2004, 20:49
Locatie: Crisp - Turner Flux
Contacteer:

ma 2 februari 2009, 21:33

Welkom op het forum van mountainbike.nl!

Mountainbike.nl is de grootste mountainbike-community binnen de Benelux. Een plaats waar je bikers kunt leren kennen, en bike-afspraken kunt maken met je forumgenoten. In de buurt, of juist elders in Nederland. Je kunt er je (technische) vraagstukken kwijt, of juist je kennis delen met anderen.

Een groot forum heeft natuurlijk structuur nodig om het overzicht te bewaren voor iedereen. Hieronder een eerste handreiking bij je zoektocht waar je topic het best te plaatsen.

Aanmelden als member en kiezen nickname
Als je meer wilt halen uit het forum, en actief wilt deelnemen aan de discussies danwel je eigen vragen wilt stellen, dan kun je je aanmelden. Wanneer je je aanmeldt, wees dan selectief met het kiezen van je nickname! We zien vaak dat members na een aantal maanden realiseren dat het gebruik van hun eigen naam omwille van privacy geen slimme zet was. Ook ben je na twee jaar wel uitgekeken op een naam waarin "newbie" (of alle verwanten) in voorkomt. Een mailtje naar een admin zal je niet helpen: er worden geen namen aangepast!

Jezelf voorstellen als nieuwe biker
Ben je nieuw, en wil je je graag voorstellen? Dan is de beginnershoek de juiste plaats. Wil je naast jezelf, ook meteen je bike voorstellen? Dan open je beter een topic (onderwerp, te maken door op "nieuw bericht" te klikken binnen de onderwerpenlijst) in Show Your Stuff (in de volksmond SYS genaamd). Zoals de naam al doet vermoeden vereist het laatste onderdeel wel dat je "real life" foto's van je bike toevoegt aan je topic. Fabrieksfoto's of showroomfoto's hebben we allemaal al gezien, dus alleen home-made pic's worden toegestaan in SYS.

Je zoekt advies over je nieuwe bike
In Bike-advies vind je de beste plaats om advies te winnen over jouw selectie. Er wordt van je verwacht dat je zelf wat voorwerk verricht, een open vraag zoals "welke bike is het beste" zonder zelf een selectie te maken leidt zelden tot nooit tot een bevredigend antwoord. Zoek dus zelf naar de bikes die jou wat lijken, en laat de members aan de hand daarvan adviseren.

Om je alvast wegwijs te maken in de wereld die mountainbiking heet, kun je dit topic Bikeadvies voor beginners doorlezen. Hier vind je antwoorden op basisvragen als welke onderdelen zijn goed, welke disciplines zijn er binnen mountainbiken, enzovoorts.

Een vraag over onderdelen misschien?
Onderdelendiscussie en Technische vragen en onderhoud zijn dé plaats waar je je technische sores kwijt kunt.

Hoe weet ik waar ik mijn andere vragen en discussies kan plaatsen?
Ieder onderdeel heeft een ondertitel, waarin kort en bondig wordt omschreven wat in dat onderdeel hoort. Dit is natuurlijk nooit helemaal sluitend. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je eventueel een PB (persoonlijke bericht) aan een aanwezige moderator sturen (te herkennen aan de afwijkende kleur onderaan de indexpagina) of anders je topic plaatsen waar jij denkt dat deze het beste past. Mocht deze het nodig achten, zal een moderator hem verplaatsen naar een betere locatie.

Regels, hebben we die hier ook?
Jazeker.

Hieronder de belangrijkste regels even op een rijtje:

De forumpolicy
Hierin vind je de algemene forumregels. De regels zijn er, zoals de policy zelf ook al aangeeft, om het voor iedereen zo leuk mogelijk te houden. De moderators en site-admin's zien toe op de naleving van de regels.

Verkoopvoorwaarden
Als extraatje voor de members van het forum is er de verkoophoek. Hieraan zijn wel wat regels gebonden omdat mountainbike.nl er niet naar streeft een mountainbike-marktplaats te worden. Wil je iets verkopen, zorg dan eerst dat je de inhoud van deze voorwaarden kent, en je er daarna ook aan houdt.

Voorwaarden deelname Bikersdagen en Let's ride's
Door en voor bikers worden vaak tochten georganiseerd. Één of twee maal per jaar een bikersdag, en veel vaker nog kleine initiatieven, de Let's ride's. Omdat dit geen georganiseerde tochten zijn, maar gezamelijke ritten met een local die bereid is jou de verborgen paden te laten zien of juist te gidsen over de gebaande paden, hebben we gemeend aan de deelname wat basisvoorwaarden te koppelen. Op deze manier is iedere deelnemer optimaal voorbereid aan de tocht die voor hem ligt.

Onderaan dit topic vind je nog de aanmeldingsvoorwaarden. Deze worden vaak vergeten, maar je hebt jezelf er weldegelijk aan geconformeerd bij aanmelding. Zorg dus ook dat je kennis hebt van dié voorwaarden ;)

Aanmeldingsvoorwaarden:

Door het betreden van "Mountainbike.nl" (in wat volgt wordt hiernaar verwezen als het gaat over "wij", "ons", "onze", "Mountainbike.nl" of "http://www.mountainbike.nl/forum"), ga je automatisch akkoord met de volgende voorwaarden. Als je niet akkoord gaat met één van de voorwaarden, betreedt/gebruik "Mountainbike.nl" dan niet langer. We hebben het recht om deze voorwaarden op ieder moment te wijzigen en zullen je daar zoveel mogelijk van op de hoogte houden. Het is echter aan te bevelen op regelmatige basis zelf de voorwaarden te controleren op wijzigingen. Als je niet akkoord gaat met één van de wijzigingen, maak dan niet langer gebruik van "Mountainbike.nl". Als je wel gebruik blijft maken van "Mountainbike.nl", ga je automatisch akkoord met de wijzigingen.

Dit forum werkt op basis van phpBB (in wat volgt wordt hiernaar verwezen als het gaat over "zij", "hen", "hun", "phpBB-software", "www.phpbb.com", "phpBB Groep", "phpBB Teams"). Dit is een forumpakket vrijgegeven onder de "General Public License" (of "GPL") en kan gedownload worden vanop http://www.phpbb.com" onclick="window.open(this.href);return false;. De phpBB-software vergemakkelijkt alleen discussies via het internet en GPL verbiedt hen tussen te komen in wat wij toestaan en/of verbieden als toelaatbare inhoud en/of gedrag. Voor meer informatie omtrent phpBB, zie: http://www.phpbb.com/" onclick="window.open(this.href);return false;.

Verder plaats je geen kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, racistische, seksueel-georiënteerde of andere inhoud die in strijd is met internationale wetten, de wetten van je eigen land of het land waar "Mountainbike.nl" gehost wordt. Als je dit toch doet, kan dit leiden tot een onmiddellijke permanente uitsluiting en waarschuwen we, als we dit nodig vinden, je internetprovider. Je IP-adres wordt bij iedere post opgeslagen, waardoor we het volgen van de voorwaarden kunnen afdwingen. Je gaat ook akkoord met het feit dat "Mountainbike.nl" het recht heeft om op ieder moment een onderwerp te verwijderen, verplaatsen of sluiten. Als gebruiker sta je ook toe dat je informatie in onze database wordt opgeslagen. Deze informatie wordt nooit aan derden doorgegeven zonder je instemming. Noch "Mountainbike.nl", noch phpBB zijn verantwoordelijk als je gegevens door een forumhack toch openbaar gemaakt zouden worden.

-- Erger u niet, verwonder u slechts.. -- Small hops, grasshopper.. -- <2 -- Roc'ing all over the world! And I like it, I like it I li-li-like it.. Here we gooooooohooo!
Gesloten