[faq] Quoten en "Tags" (opmaakfuncties berichten)

Gesloten
Gebruikersavatar
shiverer
Site Admin
Site Admin
Berichten: 17242
Lid geworden op: wo 7 april 2004, 20:49
Locatie: Crisp - Turner Flux
Contacteer:

ma 2 februari 2009, 00:32

Een quote plaatsen in je bericht kan verhelderen op wie je precies reageert. Moeilijk is het niet, ook al lijkt het voor sommige mensen rocket-science:

gewoon op de Afbeelding knop drukken die rechtsonder de post staat die je wilt Quoten, en er opent automatisch een scherm waarin je je nieuwe bericht kunt composeren. Het komt vaak voor dat men maar een deel van het bericht wil gebruiken. Dat kan, maar hou dan wel het volgende in de gaten:

een quote begint zoals zoveel forumfuncties met een begin- en een eind-tag. in dit geval:

Code: Selecteer alles

[quote][/quote]
Daartussen komt de tekst die je in het quote-frame wilt plaatsen (of het staat er al als je de [citeer]-knop gebruikt hebt).

Als je een deel van de tekst verwijdert, zorg dan dat de tags blijven staan! Anders werkt de quote/citeerfunctie niet correct.

Een bijzondere quote is de gepersonaliseerde quote, waarbij de naam van de bron wordt weergegeven: "shiverer schreef". Dit kun je bereiken door de begintag als volgt aan te passen:

Code: Selecteer alles

[quote="shiverer"]Waar heeft 'ie het over?! :~ [/quote]
wordt dan:
shiverer schreef:Waar heeft 'ie het over?! :~
Merk op dat de sluittags [/...] hetzelfde blijven bij alle functies! Soms heb je meerdere quotes "genest" (in elkaar staan). Het aantal begintags moet dan overeen komen met het aantal sluittags. Het wordt gewaardeerd als je hier aandacht aan besteedt, je posts zien er zo een stuk verzorgder uit.

Een bijzondere tag is de -code- tag:

Code: Selecteer alles

[code]
[/code]

de code-tag schakelt alle andere tags uit. Handig om zaken uit te leggen ;)

Makkelijk "achteraf Quoten".
Als je al een post aan het "composen" (schrijven, typen..) bent, kun je alsnog op een makkelijke manier een quote invoegen. Scroll eens naar beneden op het schrijf-scherm, en merk op dat ook daar weer posts staan. Ook hier vind je weer de Afbeelding knop. Als je daar op klikt, voeg je het betreffende bericht in als Quote.

-- Erger u niet, verwonder u slechts.. -- Small hops, grasshopper.. -- <2 -- Roc'ing all over the world! And I like it, I like it I li-li-like it.. Here we gooooooohooo!
Gesloten