[faq] Rangen & postcount

Gesloten
Gebruikersavatar
shiverer
Site Admin
Site Admin
Berichten: 17228
Lid geworden op: wo 7 april 2004, 20:49
Locatie: Crisp - Turner Flux
Contacteer:

ma 2 februari 2009, 00:29

Aan de postcounter is een "rangensysteem" gekoppeld. Vroeger, toen spam nog uit blik kwam, was de postcount een weerspiegeling van de verdienstelijkheid van een member op het forum, uitzonderingen daargelaten. Dat dit niet geheel het geval meer is, moge duidelijk zijn. Er zijn members met veel posts die weinig toe te voegen hebben, maar anderen zijn weer wel een grote bron van kennis. Omdat het "helmpjessysteem" toch nog steeds charme heeft, voeren we deze tot op de dag van vandaag nogsteeds. De verdeling is grofweg als volgt:

Afbeelding Mountainbiker 0 - 3 posts
Afbeelding Mtb Fanaat 4 - 50 posts
Afbeelding All rounder 50- 150 posts
Afbeelding Mountainbike Junk 150 - 500 posts
Afbeelding Extreme Biker 500 - 900 posts
Afbeelding Pro Biker 900 - 1500 posts
Afbeelding Elite Mountainbiker > 1500 posts

Dan zijn er nog wat speciale rangen:

Afbeelding Reporter

De reporters van mountainbike.nl verzorgen de nieuwsberichten op de frontpage ( http://www.mountainbike.nl" onclick="window.open(this.href);return false; ) en/of hebben een bovengemiddelde neus voor de nieuwtjes. Daarnaast is er een team van Reporters belast met het namens mountainbike.nl uitvoeren van produkttests en het opstellen van reviews.

Afbeelding Genius

Genius zijn de zeldzame members die aangetoond hebben over een grote kennis te bezitten op een breder of juist smaller gebied. De genius kan zijn kennis hebben vergaard binnen zij werkveld, of juist door zijn enorme passie voor het biken. De genici hebben een aparte rang gekregen om voor de beginnende mountainbike.nl-forummer duidelijk te maken wie er in ieder geval verstand van zaken hebben. Let wel, een Genius die grote technische kennis heeft van onderdelen, hoeft niet persé ook veel te weten van trainingstechniek en andersom. Buiten de geniussen zijn er natuurlijk nog legio andere members die echt ook verstand van zaken hebben.

Afbeelding Moderator

De moderators zijn er om toe te zien op naleving van de policy's en aanvullende regels. Zij zijn het die ingrijpen dáár waar discussies bijvoorbeeld ontsporen. Ook zien zij toe op offtopicgedrag en beoordelen ze of topics op de juiste plaats staan in het betreffende subforum. Hun taak is nog veel breder natuurlijk, maar samengevat zijn het de moderators samen die toezien op de inhoud van het forum. De moderators zijn verder herkenbaar aan hun groene nickname.

Afbeelding Site Admin

De Site Admins hebben een extra functie binnen het moderatorteam. Naast hun moderatorzaken zijn zij het die zich bezighouden met de diepere techniek achter het forum en de website. Bij technische problemen (forum offline, niet kunnen inloggen, etc) kunnen de Site Admins ingrijpen als dat nodig is.

Naast de bovenstaande rangen zijn er nog een paar exclusieve rangen die we hier niet nader zullen aanhalen. Een aantal members hebben een speciale rang verdiend door hun inzet binnen de site of de mountainbikewereld. Mocht je hier eens een vraag over hebben, kun je natuurlijk altijd iemand van ons team PB'en. (een persoonlijk bericht zenden).

Postcounter / berichtenteller

Links van je berichten staat je berichtenteller. Naarmate je wat vaker op het forum komt, kan het je op gaan vallen dat er bij bepaalde onderdelen geen bijtelling van nieuwe posts plaatsvindt. Dat klopt. De subfora "Lounge" en "Show Your Stuff" tellen niet mee bij de tellingen. Omdat hier veel offtopic gecommuniceerd wordt is ooit besloten deze onderdelen niet mee te laten tellen in de totalen. Hiermee wordt spamgedrag (mooie bike!, mooie bike!, mooie bike!) ontmoedigd, het heeft immers geen "hoger" doel.

Verkopen..

je hebt je net aangemeld op het forum, en je bent erachter gekomen dat je geen verkooptopic kunt openen. Lees dan eerst (onderandere) het volgende topic eens door, alvorens je berichtenteller op te krikken ;) :

http://www.mountainbike.nl/forum/viewto ... 20&t=52583" onclick="window.open(this.href);return false;

-- Erger u niet, verwonder u slechts.. -- Small hops, grasshopper.. -- <2 -- Roc'ing all over the world! And I like it, I like it I li-li-like it.. Here we gooooooohooo!
Gesloten