Garmin 530?

Discussiehoek voor GPS Routes/tracks, Navigators, Software en meer.
byorka
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 8376
Lid geworden op: ma 26 juli 2004, 20:29
Mijn mountainbike: Ne ne Niner

wo 19 februari 2020, 23:00

Dag,
Mijn Wahoo Element is kwijt dus nu wil ik een andere kopen.
Hij beviel op zich prima maar natuurlijk kijk ik ook wat verder en ben ik ook de Garmin 530 aan het bekijken.
Hoe zijn de ervaringen hiervan?
Voor mij is belangrijk:
Lange accuduur.
Duidelijk scherm ivm track volgen.

Natuurlijk ook hartslag en Strava.

Bvd.
Ik ploeterde en rook de overwinning!

Later bleek het alleen maar gebakken lucht te zijn.
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 17932
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Mijn mountainbike: Is stoffig
Contacteer:

wo 19 februari 2020, 23:17

De 530 doet dat wel.
De 130 is eenvoudiger, geen kaart, maar wel een track en een heel helder zw scherm. Helaas is in de winter de130 accu te snel leeg voor lange tochten.
De Bryton Roder 420 is ook een optie als je geen kaart wilt. Vergelijkbaar met de 130, maar de accu gaat langer mee.
Some days it's easy, some days it's a fight.

Disclaimer: Spellingscontrole vern#ukt mijn posts. Excuses voor vreemde woorden en afkortingen.
byorka
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 8376
Lid geworden op: ma 26 juli 2004, 20:29
Mijn mountainbike: Ne ne Niner

wo 19 februari 2020, 23:36

Er moet een kaart onder en de batterij moet lang meegaan.
6-8 uur een track volgen is voor mij heel normaal. Een uurtje of 10 zou mooi zijn.
Ik ploeterde en rook de overwinning!

Later bleek het alleen maar gebakken lucht te zijn.
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 17932
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Mijn mountainbike: Is stoffig
Contacteer:

do 20 februari 2020, 00:31

Even het Garmin forum checken vwb die 10 uur.
Zal 's winters op het randje zijn.
Klant wil kleine kastjes én veel functies, Garmin geeft kleine accu's
Some days it's easy, some days it's a fight.

Disclaimer: Spellingscontrole vern#ukt mijn posts. Excuses voor vreemde woorden en afkortingen.
byorka
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 8376
Lid geworden op: ma 26 juli 2004, 20:29
Mijn mountainbike: Ne ne Niner

do 20 februari 2020, 09:31

Ik heb net een topic gelezen over de 530. Een hele discussie over koppelen met Strave en gedoe met kaarten en gps-netwerken :roll: :roll: .
Goeiendag, dan is de Wahoo toch een stuk handiger.

Ik begrijp dat het via Connect naar Strava moet?
Gaat dit dan allemaal automatisch in 1 moeite of moet ik meerder apps op mijn telefoon openen?

Ik vond de kaart van Wahoo prima door zijn eenvoud. Rustig en overzichtelijk.
Is dat bij Garmin een stuk slechter door teveel details en hoe is de zichtbaarheid wanneer de zon erop staat?

bvd
Ik ploeterde en rook de overwinning!

Later bleek het alleen maar gebakken lucht te zijn.
baron062
Moderator
Moderator
Berichten: 3021
Lid geworden op: vr 25 maart 2005, 17:02
Mijn mountainbike: 101mk1/601mk2/29+ Pinion into the making

do 20 februari 2020, 11:31

Als je het eenmaal goed heb ingesteld is het een 1 button actie : na de rit, druk op stop, rit bewaren? > Ja. Dan wordt het automatische geupload naar Strava, via Connect. Althans, bij mijn 520+ :tong
Gebruikersavatar
RRon
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1389
Lid geworden op: za 14 juli 2012, 15:16
Mijn mountainbike: Specialized Epic expert 2018!

do 20 februari 2020, 21:32

Dat is bij mijn 830 ook zo. Eenmaal Strava gekoppeld met Garmin connect en na afsluiten rit gaat alles via connect naar Strava.
Mijn 830 haalt die 10 uur makkelijk. 😉
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 17932
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Mijn mountainbike: Is stoffig
Contacteer:

vr 21 februari 2020, 14:25

byorka schreef:
do 20 februari 2020, 09:31
Ik heb net een topic gelezen over de 530. Een hele discussie over koppelen met Strave en gedoe met kaarten en gps-netwerken :roll: :roll: .
Goeiendag, dan is de Wahoo toch een stuk handiger.

Ik begrijp dat het via Connect naar Strava moet?
Gaat dit dan allemaal automatisch in 1 moeite of moet ik meerder apps op mijn telefoon openen?

Ik vond de kaart van Wahoo prima door zijn eenvoud. Rustig en overzichtelijk.
Is dat bij Garmin een stuk slechter door teveel details en hoe is de zichtbaarheid wanneer de zon erop staat?

bvd
Je hoeft niets te doen met de kaart, in de 530 zit een Garmin/OSM kaart.
Die is al 10x beter dan de Wahookaart.
Maar anders dan bij de Wahoo kan je in de Garmin een andere (nog betere) kaart plaatsen. Als je wilt, hoeft niet, kan wel.
Bij de Garmin kan je het kaartdetail instellen. Dus van simpel (zoals op de wahoo) tot heel gedetailleerd, net wat je wilt.
Bij Garmin kan je gps systemen kiezen, als je wilt. Goede keuze is GPS + Glonass. (Een combi met Galileo zou op papier nog beter zijn, als Galileo straks helemaal operationeel is). Geen idee hoe dat bij Wahoo is/was.

Als je Connect op je phone hebt en je vult je Strava account in, dan gaat alles vanzelf, zoals de baron schrijft.
Met Connect kan je op je phone ook gpx tracks openen die je hebt gedownload, uit je mail of uit Whatsapp. Handig als je in LHR staat en je wilt die trail rijden waar je vrienden het over hadden. Snel ff delen, laden en klaar.
Met Connect kan je ook datavelden of datapages downloaden die niet standaard in je 530 zitten (Connect IQ).
Met Connect kan je (nog) niet je 530 instellen. Dat moet (nog) met de knopjes op het toestel. Vind ik zelf een gemiste kans...
Je kan enorm veel datapages maken, indelen. 1 veld per pagina tot 8 velden pp.
Maar niet overdrijven, je moet er onderweg ook doorheen scrollen ;)
Maar het kan wel.

Al die dingen die kunnen maken het initieel misschien wat ingewikkelder.
Er is een reden waarom een Tomtom zo simpel is;)
Some days it's easy, some days it's a fight.

Disclaimer: Spellingscontrole vern#ukt mijn posts. Excuses voor vreemde woorden en afkortingen.
byorka
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 8376
Lid geworden op: ma 26 juli 2004, 20:29
Mijn mountainbike: Ne ne Niner

vr 21 februari 2020, 14:37

Nou goed. Ik zal het denk ik moeten ervaren.
Ik eerder ook 2 Garmins gehad maar de eenvoud van Wahoo sprak me aan en de bediening via de app is helemaal geweldig.

Maar goed,
Als ik mijn Wahoo na dit weekend nog niet gevonden heb bestel ik een 530.
Ik ploeterde en rook de overwinning!

Later bleek het alleen maar gebakken lucht te zijn.
ThijsE
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 37
Lid geworden op: vr 3 januari 2020, 09:15
Mijn mountainbike: Scott Spark 940 2019

vr 21 februari 2020, 14:37

En naast de connect app kun je ook inloggen op https://connect.garmin.com/ waar je nog meer statistieken kan bekijken en bijv. ritten met elkaar kan vergelijken.

En uiteraard ook koersen maken (zelf geen ervaring mee).
Gebruikersavatar
Tijgerhaai
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 2235
Lid geworden op: vr 24 april 2009, 15:43
Mijn mountainbike: Scott
Contacteer:

ma 24 februari 2020, 11:36

Ik heb een 530, ondertussen zijn wij een aantal updates verder en werkt het ding zoals het zou moeten.

De zaken die leest in het andere topic zijn van toen het toestel net op de markt was en zijn nu dus wel verholpen. Je kan 'm gerust op GPS + Galileo zetten dan heb je de beste registratie en nauwkeurigste positie op de kaart. Ook de elevatie is veel beter als met alleen GPS of GPS + Glonass. (klopt, of zit er hooguit een paar meter naast i.p.v. tientallen meters of erger)

De toeters en bellen die er op zitten kunnen ook uit. Zaken als ClimbPro en Strava segmenten heb ik uit staan. Leuk voor als je je daar mee bezig houd. Maar ik vond het vooral irritant.

Maar aan de andere kant. Als je tevereden was over de Wahoo waarom niet gewoon een nieuwe Wahoo?
Mountainbiker sinds 1991 Trailforks | Komoot | Strava | Heatmap
Alien
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 974
Lid geworden op: do 17 juli 2008, 13:10

ma 24 februari 2020, 12:42

ThaSingleTrackMastah schreef:
vr 21 februari 2020, 14:25
Met Connect kan je (nog) niet je 530 instellen. Dat moet (nog) met de knopjes op het toestel. Vind ik zelf een gemiste kans...
Dat kon tot mijn stomme verbazing al niet toen ik (jaren geleden) m’n 520 kocht, en is sindsdien een veelgehoorde vraag aan Garmin. Ik zou er maar mee rekenen dat je die (nog) van jou gerust weg kunt laten.
Vorsprung durch Pedantik.
Gebruikersavatar
Tijgerhaai
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 2235
Lid geworden op: vr 24 april 2009, 15:43
Mijn mountainbike: Scott
Contacteer:

ma 24 februari 2020, 13:08

Zo'n probleem is dat toch niet? Eenmalig instellen, klaar.
Mountainbiker sinds 1991 Trailforks | Komoot | Strava | Heatmap
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 17932
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Mijn mountainbike: Is stoffig
Contacteer:

ma 24 februari 2020, 21:47

Nee, is natuurlijk geen probleem.
Je kan het via de knopjes prima instellen, en je doet het maar 1x.
Maar je kunt wel via de app Connect IQ custom velden downloaden en op je gps plaatsen.
Maar een pagina met hun eigen voorgebakken datavelden kan je niet indelen via de app. :~
Dat is dom, en in zekere zin een belediging van de consument.
Some days it's easy, some days it's a fight.

Disclaimer: Spellingscontrole vern#ukt mijn posts. Excuses voor vreemde woorden en afkortingen.
byorka
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 8376
Lid geworden op: ma 26 juli 2004, 20:29
Mijn mountainbike: Ne ne Niner

ma 24 februari 2020, 22:16

Ik ga het meemaken. Morgen of woensdag krijg ik hem binnen.
Sensoren koppelen, connectie app downloaden en wat puzzelen met instellingen.
Daarna wat gps tracks overzetten.
Ik ploeterde en rook de overwinning!

Later bleek het alleen maar gebakken lucht te zijn.
Plaats reactie