Garmin Edge 820

Discussiehoek voor GPS Routes/tracks, Navigators, Software en meer.
Plaats reactie
scheurneus
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 420
Lid geworden op: za 29 september 2012, 09:18
Contacteer:

vr 28 oktober 2016, 17:03

Als aanvulling:
GPX wordt naar FIT geconverteerd in een Edge
TCX wordt ook naar FIT geconverteerd in een Edge (de beste conversie van de 2).
TCX is/was de voorganger van FIT format.

Weet het niet meer helemaal zeker, maar dacht dat TCX een Garmin specifiek eigen formaat is (wel redelijk open) en is het Tranings eXchange formaat. FIT is een open protocol waar Garmin ook naar is over gestapt.

FIT en TCX kan ook info bevatten over rondes in een koers, in GPX kan dat niet.
Marco :)

(gps vragen via forum en niet via pb s.v.p.)
bennie83
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 155
Lid geworden op: ma 14 oktober 2013, 11:41
Mijn mountainbike: Bulls copperhead 29 plus

vr 28 oktober 2016, 18:42

scheurneus schreef:Als aanvulling:
GPX wordt naar FIT geconverteerd in een Edge
TCX wordt ook naar FIT geconverteerd in een Edge (de beste conversie van de 2).
TCX is/was de voorganger van FIT format.

Weet het niet meer helemaal zeker, maar dacht dat TCX een Garmin specifiek eigen formaat is (wel redelijk open) en is het Tranings eXchange formaat. FIT is een open protocol waar Garmin ook naar is over gestapt.

FIT en TCX kan ook info bevatten over rondes in een koers, in GPX kan dat niet.
Bedankt voor je antwoord, dus eigenlijk is er wat betreft het simpel "tracks na fietsen" (afslag meldingen/aanwijzingen) geen verschil tussen het GPX bestand en het TCX betand dat ik van GPSies download (op eventuele extra informatie als ronde tijden etc na) en op mijn garmin zet?
(Oke wellicht is TCX iets beter omdat dat dan een Garmin eigen formaat is)
Duidelijk verhaal, dank je!
bennie83
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 155
Lid geworden op: ma 14 oktober 2013, 11:41
Mijn mountainbike: Bulls copperhead 29 plus

wo 9 november 2016, 17:27

Er is weer een firmware update 5.10

http://www8.garmin.com/support/download ... p?id=10386
depadenop
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 312
Lid geworden op: di 3 augustus 2004, 22:25

vr 11 november 2016, 10:23

Heb sinds kort ook een 820.

Wie kan me vertellen hoe ik als ik ga rijden gewoon alleen de kaart op het scherm kan krijgen.

De bijgeleverde kaart valt me mee overigens

Ga deze winter naar Zuid Afrika neem m'n fiets mee, moet nog uizoeken hoe ik er een kaart van Kaapstad en omgeving op ga zetten.
bennie83
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 155
Lid geworden op: ma 14 oktober 2013, 11:41
Mijn mountainbike: Bulls copperhead 29 plus

za 12 november 2016, 10:52

Kijk even onder:
instellingen > activiteitenprofiel(bv. Race) > gegevensschermen en selecteer "Kaart" en dan Show Map die moet op Always staan.
Als je verolgens in het hoofdmenu op Race klikt om je activiteit te starten kun je opzij swipen door alle gegevensvelden tot je de map ziet.
depadenop
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 312
Lid geworden op: di 3 augustus 2004, 22:25

wo 16 november 2016, 12:20

bennie83 schreef:Kijk even onder:
instellingen > activiteitenprofiel(bv. Race) > gegevensschermen en selecteer "Kaart" en dan Show Map die moet op Always staan.
Als je verolgens in het hoofdmenu op Race klikt om je activiteit te starten kun je opzij swipen door alle gegevensvelden tot je de map ziet.
Bedankt voor de tip, zo werkt het uistekend!

Kaart van Zuidafrika eropzetten was ook supersimpel , gewoon een OSM kaart gedownload en die erop gezet, niets hoeven hernoemen en het werkte direct.
Gasd'rop !!!
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1297
Lid geworden op: di 23 oktober 2007, 23:50

di 27 december 2016, 18:12

Ik heb sinds kort een Garmin 820 Explore.
Heb er nu 4 ritten mee gereden en ook al 4 keer hetzelfde probleem gehad.

Ik fiets dan een opgeslagen route van een bepaalde afstand en bij alle 4 de ritten stopt op ongeveer driekwart van de route de turn by turn functie.
Het paarse lijntje van de route blijft wel staan.
De software is up to date.

Heeft iemand dit ook al mee gemaakt?
[Quote:] Rustig an mi die grauwte wiele!!!
terp1234
All rounder
All rounder
Berichten: 141
Lid geworden op: di 17 december 2013, 07:41
Mijn mountainbike: Cube LTD 29

di 27 december 2016, 22:43

Gasd'rop !!! schreef:Ik heb sinds kort een Garmin 820 Explore.
Heb er nu 4 ritten mee gereden en ook al 4 keer hetzelfde probleem gehad.

Ik fiets dan een opgeslagen route van een bepaalde afstand en bij alle 4 de ritten stopt op ongeveer driekwart van de route de turn by turn functie.
Het paarse lijntje van de route blijft wel staan.
De software is up to date.

Heeft iemand dit ook al mee gemaakt?
Ik heb zelf geen 820, maar Garmin heeft zelf ook een uitgebreid forum. Misschien kun je daar wat vinden of je vraag plaatsen: https://forums.garmin.com/forumdisplay. ... xplore-820" onclick="window.open(this.href);return false;
bennie83
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 155
Lid geworden op: ma 14 oktober 2013, 11:41
Mijn mountainbike: Bulls copperhead 29 plus

wo 28 december 2016, 00:20

Gasd'rop !!! schreef:Ik heb sinds kort een Garmin 820 Explore.
Heb er nu 4 ritten mee gereden en ook al 4 keer hetzelfde probleem gehad.

Ik fiets dan een opgeslagen route van een bepaalde afstand en bij alle 4 de ritten stopt op ongeveer driekwart van de route de turn by turn functie.
Het paarse lijntje van de route blijft wel staan.
De software is up to date.

Heeft iemand dit ook al mee gemaakt?
Jep dat had ik ook een keer, ik dacht toen dat het vast aan het gedownloade gpx bestand lag maar blijkbaar hebben meer mensen dat probleem.
Ik heb sindsdien geen route meer nagereden dus weet niet of het ondertussen is opgelost met nieuwe firmware update 5.20
Gebruikersavatar
D-man
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 400
Lid geworden op: do 22 januari 2015, 20:34
Mijn mountainbike: Specialized Epic expert 2018 met Zeal Houffa 25 wielen

do 29 december 2016, 20:22

Misschien nog een handig weetje... in de modus batterij besparing gehad tijdens Drenthe 200... 11:24 uur over gedaan.. 51% accu over... das met gekoppelde hartslagmeter, cadanssensor en snelheidssensor.. en zonder Bluetooth connectie naar mijn telefoon..
Ik ben mij er eentje...
hermannnn
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 15
Lid geworden op: vr 4 november 2016, 09:43

zo 5 februari 2017, 16:28

vandaag eerste ritje gemaakt, werkt super.

telefoon gekoppeld maar whats app komt niet op display ? oproepen wel.

nar drie uur fietsen batt op 57 procent
JanPolet
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 22
Lid geworden op: za 31 december 2016, 16:49
Mijn mountainbike: Cube Reaction HPA Pro 2015

di 7 februari 2017, 17:51

Vandaag mijn 820 binnen als opvolger van de 500. Duurde wel even voor alle updates verwerkt waren en alle instellingen naar mijn zin. Gebruik hem voor race met alle sensoren en met de MTB alleen met de hartslagband. Ben benieuwd hoe het in het bos zal gaan. Koppelen met telefoon gaat helaas niet een te oud model. Wordt tzt opgelost.
Peter243
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1017
Lid geworden op: vr 15 juni 2012, 22:20

di 7 februari 2017, 19:42

hermannnn schreef:vandaag eerste ritje gemaakt, werkt super.

telefoon gekoppeld maar whats app komt niet op display ? oproepen wel.

nar drie uur fietsen batt op 57 procent
Volgens mij alleen sms geen whatsapp
RickHavinga
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 14
Lid geworden op: ma 9 januari 2017, 15:01
Mijn mountainbike: Specialized Rockhopper Comp

wo 8 februari 2017, 00:39

Je kan in de Garmin Connect app aangeven welke apps meldingen mogen tonen op je toestel.
Instellingen - - > slimme meldingen
JanPolet
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 22
Lid geworden op: za 31 december 2016, 16:49
Mijn mountainbike: Cube Reaction HPA Pro 2015

za 11 februari 2017, 23:59

Vrijdag 10-2 een MTB rit gemaakt met een een route die ik had opgeslagen. Invoeren via Newfiles gaat prima. Eerst het touchscreen op hoog gezet. Profile van MTB gekozen en toen de koers geselecteerd. Na een kleine minuut was deze ingeladen en kwam het scherm met rijden. Op de kaart is de route duidelijk te zien. Eerst gaan rijden op de kaart met de velden onderin van snelheid en hartslag. Na enige tijd met handschoen (winterhandschoen van de Aldi van 7 euro) scherm geveegd en .. hij reageerde direct. Naderhand weer teruggeveegd en ook toen direct resultaat. In het bos wordt de route snel gevolgd en er kan prima op de kaart.route gereden worden. Na afloop route gestopt en binnen was er vrij direct een synchronisatie met Strava.Tot nu dus best tevreden.
Plaats reactie