18-9-2016 City wall cross Franeker

Voor aankondigingen, uitslagen en het voor- en nabespreken van wedstrijden.
Plaats reactie
Speedfreak98
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1214
Lid geworden op: ma 27 juli 2009, 17:15
Mijn mountainbike: Felt Edict

wo 3 augustus 2016, 14:29

City wall cross Franeker.

Mountainbikewedstrijd voor de jong en oud, voor de recreatieve- en wedstrijdrijder...voor iedereen die van spektakel en uitdaging houdt. De wedstrijd wordt verreden op het heilige gras van het Sjûkelân, waar jaarlijks het belangrijkste kaatstoernooi wordt gehouden...het PC. Daarmaast pver het prachtig achterliggende Westelijk Bolwerk met natuurlijke hoogteverschillen en ook nog dwars door het oudste studentencafé van Nederland, De Bogt Fen Guné.
De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen, een knock-out sprintrace en een korte cross. Er wordt in meerdere categorieën gestart, waarmee iedereen kans heeft op het podium.
Zorg dat je er bij bent en op de Facebookpagina vind je foto's van de laatste editie. Dan krijg je een indruk wat je te wachten staat. Uiteraard zullen we dit jaar weer nieuwe elementen toevoegen.
Een uniek evenement en de enige mountainbikewedstrijd in Friesland!

Bron : http://www.facebook/citywallcross" onclick="window.open(this.href);return false;
Speedfreak98
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1214
Lid geworden op: ma 27 juli 2009, 17:15
Mijn mountainbike: Felt Edict

do 11 augustus 2016, 18:27

Opgaaf AD City Wall Cross

Zondag 18 september 2016 is de vierde editie van de Franeker City Wall Cross. Net als afgelopen jaar bieden we een uitdagend parcours en een goede organisatie. Alles bij elkaar voldoende redenen om deel te nemen aan dit mooie en unieke mountainbike evenement.

Uniek is dit mountainbike event omdat het parcours over meerdere bijzondere historische plekken in de stad Franeker gaat. De start is op het heilige kaatsgrasveld van It Sjûkelân. Vervolgens gaan de rijders dwars door het oudste studentencafé van Nederland, de Bogt fen Guné. Tot slot is het Westelijk Bolwerk met zijn natuurlijke hoogteverschillen een echte kuitenbijter.

Er worden twee onderdelen afgewerkt, een afvalsprintrace (knock-out) en een korte cross. In de afvalsprintrace rijden in verschillende manches kleine groepen rijders een kort parcours op hoge snelheid. Uiteindelijk wordt in de finale bepaald wie het podium mag betreden. De korte cross, van ongeveer twintig minuten, is met een massastart en zijn meerdere rondes over een langer parcours.

Deelname is mogelijk voor zowel de geoefende (wedstrijd)rijder als de minder ervaren of beginnende mountainbiker. Ook voor jeugdige deelnemers, vanaf circa 8 jaar, is dit een zeer uitdagend evenement!
Voor wie zelf geen mountainbike heeft zijn er beperkt mountainbikes in bruikleen beschikbaar, email hiervoor naar Bart Boogaard: bartboogaard@hotmail.com

Afhankelijk van de opgaven, die we ontvangen worden deelnemers in categorieën ingedeeld. Bij deelname is een fietshelm verplicht. De kosten voor deelname zijn:

•Volwassenen € 10,00 (inclusief € 5,00 huur voor transponder)
•Jeugd € 7,50 (inclusief € 5,00 huur voor transponder)


Geef je op en geef het door.

Bron : http://www.agrarischedagenfraneker.nl/o ... all-cross/" onclick="window.open(this.href);return false;
Plaats reactie