Voorzorgsmaatregelen...

Bied hier je mountainbike, frame, onderdelen of wat maar met mountainbiken te maken heeft aan.
Gesloten
Gebruikersavatar
jf
Moderator
Moderator
Berichten: 7609
Lid geworden op: za 13 april 2002, 02:00
Mijn mountainbike: 8900 Reesert: 2.5
Contacteer:

di 12 juni 2007, 19:54

'Te Koop' is een onderdeel op ons forum waarmee wij jullie de mogelijkheid willen bieden met elkaar in contact te komen over het (ver)kopen van mountainbikes en aanverwante artikelen.

De rol van het mountainbike.nl team blijft daarbij beperkt tot het modereren van de topics, volgens de spelregels die je hier kunt vinden. Dit houdt in dat wij niet bemiddelen tussen kopers en verkopers. Mountainbike.nl distantieert zich nadrukkelijk van enige rol in de koop en verkoop van spullen die in dit onderdeel worden aangeboden.

Hoewel alleen leden van dit forum spullen kunnen aanbieden in dit onderdeel, kan het gebeuren dat er iets mis gaat. Om te voorkomen dat van (ver)kopen huilen komt, willen we jullie daarom een aantal tips aan de hand doen.
  • Zorg ervoor dat je weet wat je afspreekt. Leg vast wát er ge/verkocht wordt, hoe oud het is, in welke staat het verkeert, en vooral de afgesproken prijs. Vergeet niet ook af te spreken wie de kosten van het verzenden, brengen of ophalen voor zijn rekening neemt.
  • Weet met wie je te maken hebt. Wij adviseren om voordat je tot versturen of betalen overgaat, de contactgegevens van de andere partij te vragen, óók als je de koper bent. Vraag minimaal een emailadres, maar liever ook de echte naam, het huisadres en een telefoonnummer. Controleer of deze gegevens juist zijn. Voor alle duidelijkheid: mountainbike.nl verstrekt géén persoonlijke gegevens van leden aan derden. Aan alleen een gebruikersnaam op dit forum heb je dus niet genoeg. NB: controleer ook even de eventuele ervaringen van andere leden met het betreffende forumlid in dit topic.
  • Twijfel je over het aangebodene, ga dan kijken. Natuurlijk kunnen ook in ons kleine landje afstanden groot zijn, maar het leed is nog groter als blijkt dat die mooie cranks in werkelijkheid tot op de draad versleten zijn.
  • Neem geen overbodige risico's. Twijfel je, schat dan de risico's in en bepaal of je bereid bent die risico's te nemen.
Vanzelfsprekend is deze lijst niet uitputtend. Mocht je nog een goede tip hebben, laat het mij dan weten.

Tenslotte: laat je door dit topic niet afschrikken om iets van een mede-forumlid te kopen. Meestal gaat het namelijk gewoon goed, getuige dit topic.
Turn it up • Bring the noise • I'm on a horse.
Gesloten