Dice Oldskool schreef: ↑di 26 februari 2019, 14:49
Als dit de 1e aanzet is tot een zonovergoten voorjaar en zomer dan voorspel ik dat meer dan de helft van de Nederlandse routes voor de vakantie al zo droog en mul zijn dat er niet meer gefietst kan worden.
Dat was precies wat ik dacht toen ik afgelopen zondag de route in Leersum en Amerongen reedt...
Zeker Leersum heeft snel last van mul zand.
Het gaat over drank en Mul zand en nutteloos komt in één keer op gang.
Ach ja, zoveel smaken en zoveel meningen over die smaken.
Ik kan een stout/porter/ipa wel goed hebben.
Veel kennis erover heb ik niet. Ook niet nodig. Ik proef en drink graag op een festivalletje.
Over dat Mul zand heb ik ook geen kennis. Blijkbaar reikt mijn kennisniveau niet zulke grote hoogtes als die van anderen hier.
Wat ik wel weet is dat ik mul zand lastig vind om door te komen met een fiets. Maar daar zijn vast wel technieken voor om te leren.
Jan Willem schreef: ↑di 26 februari 2019, 14:37
Is genoteerd. 26 februari 2019.
Zon, warm, terrasje, biertje. WOW!
Hoe is het mogelijk, exact een jaar geleden had het een graad of 15 gevroren en was de gevoelstemperatuur -20ºC.
Heb in die week toen op vrijdag en zaterdag op schitterend natuurijs geschaatst.
Op 26 februari 1986 had het ook gevroren en werd er ook op natuur ijs geschaatst.
Dice Oldskool schreef: ↑di 26 februari 2019, 14:49
Als dit de 1e aanzet is tot een zonovergoten voorjaar en zomer dan voorspel ik dat meer dan de helft van de Nederlandse routes voor de vakantie al zo droog en mul zijn dat er niet meer gefietst kan worden.
Behalve de routes op kunstmatig aangelegde vuil stort heuvels
Maar goed, noblesse oblige... Als ik dan tòch wat over bier moet vertellen: hieronder volgt een verhaal hoe La Chouffe bier aan zijn naam is gekomen.
Hoe de naam Achouffe ontstond.
In de tijd toen er op de baraque de fraiture nog geen frituur stond, verschalkten de tempeliers zich in de bossen van Cédrogne om hun geheime vergaderingen te houden in de spookcommanderij van Chession. Daarover wordt in de archiefstukken geen enkel woord gerept, maar het was onder leiding van Renaud d'Houffalize dat de tempeliers aan hun slechte naam zijn gekomen. Ze dronken als tempeliers. Ze dronken kabouterbier. Uit ware historische feiten groeide in de vallei der feeën, in de nabijheid van Houffalize, een legende van een ondergrondse brouwerij welke door kabouters werd gerund. Deze kabouters brouwden dagelijks 15 miljoen hectoliters bier, dat is de productie van België, welke ze bovengronds lieten uitstromen, als een bierbron in de bossen van Cédrogne. Omdat dit ook het hoogste punt van Belgie was, vloeide dit bier vanzelf naar alle hoeken van het land, en zo ontstond de benaming: Belgie, het bierland. Als deze lilliputters als verpozing even buiten hun brouwerij boven de grond kropen, konden ze niet tegen het felle zonlicht en moesten steeds niezen: aaaa-chouffe, aaaa-chouffe. Dit verklaart meteen de naam van deze toen nog onbekende plaats en de kabouters werden voortaan les nains d'Achouffe genoemd. Door het vertrek van de tempeliers op kruistocht waren de brouwkabouters genoodzaakt hun bierproductie terug te schroeven. De pest kwam de streek teisteren en verscheidene dorpen verdwenen volledig. De grond boven de kabouterbrouwerij stortte in, waardoor het hele kaboutervolkje levend werd begraven. Daardoor ligt nu het hoogste punt van Belgie iets verderop. Nu komt uit de bron van Cédrogne alleen maar water. Een kabouter overleefde de ramp. Hij heette A. Chouffe. Het was pas in 1978 dat A. Chouffe, op een van zijn nachtelijke tochten, een zekere Pierre Gobron en Christian Bauweraerts tegen het bierlijf liep. Zij wilden dit kabouterbier weer in eer herstellen, doch het recept was mee met de kabouterbrouwerij in de aarde verzwolgen. Onder de leiding van A.Chouffe, die ondertussen reeds aan aderverkalking leed, experimenteerden zij in de ondertussen beroemd geworden kelder van de familie Raveau in houffalize, bij de schoonouders van Pierre en Chris. In 't frans wordt nu een caveau waar bier bewaard wordt een "raveau" genoemd. Achttien jaar geleden (augustus 1982) is de wens van de oudste kabouter van Achouffe in vervulling gegaan. Het recept van het kabouterbier was teruggevonden. Hij dronk er een glas van, niesde nog een maal en gaf de geest. Op zijn begrafenis kwamen alle tempeliers terug uit de kruistochten en bleven in de streek wonen, op voorwaarde dat de brasserie d'Achouffe hen van la chouffe-bier kon voorzien. Als dank werd de laatste nain d'Achouffe op het etiket afgebeeld.
Fietst op staal tussen zijn MS-aanvallen door.
A result doesn't define me. Refusing to quit in the darkest moments does.
Ad58 schreef: ↑di 26 februari 2019, 17:45
Maar goed, noblesse oblige... Als ik dan tòch wat over bier moet vertellen: hieronder volgt een verhaal hoe La Chouffe bier aan zijn naam is gekomen.
Hoe de naam Achouffe ontstond.
In de tijd toen er op de baraque de fraiture nog geen frituur stond, verschalkten de tempeliers zich in de bossen van Cédrogne om hun geheime vergaderingen te houden in de spookcommanderij van Chession. Daarover wordt in de archiefstukken geen enkel woord gerept, maar het was onder leiding van Renaud d'Houffalize dat de tempeliers aan hun slechte naam zijn gekomen. Ze dronken als tempeliers. Ze dronken kabouterbier. Uit ware historische feiten groeide in de vallei der feeën, in de nabijheid van Houffalize, een legende van een ondergrondse brouwerij welke door kabouters werd gerund. Deze kabouters brouwden dagelijks 15 miljoen hectoliters bier, dat is de productie van België, welke ze bovengronds lieten uitstromen, als een bierbron in de bossen van Cédrogne. Omdat dit ook het hoogste punt van Belgie was, vloeide dit bier vanzelf naar alle hoeken van het land, en zo ontstond de benaming: Belgie, het bierland. Als deze lilliputters als verpozing even buiten hun brouwerij boven de grond kropen, konden ze niet tegen het felle zonlicht en moesten steeds niezen: aaaa-chouffe, aaaa-chouffe. Dit verklaart meteen de naam van deze toen nog onbekende plaats en de kabouters werden voortaan les nains d'Achouffe genoemd. Door het vertrek van de tempeliers op kruistocht waren de brouwkabouters genoodzaakt hun bierproductie terug te schroeven. De pest kwam de streek teisteren en verscheidene dorpen verdwenen volledig. De grond boven de kabouterbrouwerij stortte in, waardoor het hele kaboutervolkje levend werd begraven. Daardoor ligt nu het hoogste punt van Belgie iets verderop. Nu komt uit de bron van Cédrogne alleen maar water. Een kabouter overleefde de ramp. Hij heette A. Chouffe. Het was pas in 1978 dat A. Chouffe, op een van zijn nachtelijke tochten, een zekere Pierre Gobron en Christian Bauweraerts tegen het bierlijf liep. Zij wilden dit kabouterbier weer in eer herstellen, doch het recept was mee met de kabouterbrouwerij in de aarde verzwolgen. Onder de leiding van A.Chouffe, die ondertussen reeds aan aderverkalking leed, experimenteerden zij in de ondertussen beroemd geworden kelder van de familie Raveau in houffalize, bij de schoonouders van Pierre en Chris. In 't frans wordt nu een caveau waar bier bewaard wordt een "raveau" genoemd. Achttien jaar geleden (augustus 1982) is de wens van de oudste kabouter van Achouffe in vervulling gegaan. Het recept van het kabouterbier was teruggevonden. Hij dronk er een glas van, niesde nog een maal en gaf de geest. Op zijn begrafenis kwamen alle tempeliers terug uit de kruistochten en bleven in de streek wonen, op voorwaarde dat de brasserie d'Achouffe hen van la chouffe-bier kon voorzien. Als dank werd de laatste nain d'Achouffe op het etiket afgebeeld.
Dice Oldskool schreef: ↑di 26 februari 2019, 14:49
Als dit de 1e aanzet is tot een zonovergoten voorjaar en zomer dan voorspel ik dat meer dan de helft van de Nederlandse routes voor de vakantie al zo droog en mul zijn dat er niet meer gefietst kan worden.
Dat was precies wat ik dacht toen ik afgelopen zondag de route in Leersum en Amerongen reedt...
Zeker Leersum heeft snel last van mul zand.
Revival of the fatbike. Gaan die dingen toch een nut hebben nu ze alweer heel wat jaartjes in menig schuur stof staan te vangen.
Ad58 schreef: ↑di 26 februari 2019, 17:45
Maar goed, noblesse oblige... Als ik dan tòch wat over bier moet vertellen: hieronder volgt een verhaal hoe La Chouffe bier aan zijn naam is gekomen.
Hoe de naam Achouffe ontstond.
In de tijd toen er op de baraque de fraiture nog geen frituur stond, verschalkten de tempeliers zich in de bossen van Cédrogne om hun geheime vergaderingen te houden in de spookcommanderij van Chession. Daarover wordt in de archiefstukken geen enkel woord gerept, maar het was onder leiding van Renaud d'Houffalize dat de tempeliers aan hun slechte naam zijn gekomen. Ze dronken als tempeliers. Ze dronken kabouterbier. Uit ware historische feiten groeide in de vallei der feeën, in de nabijheid van Houffalize, een legende van een ondergrondse brouwerij welke door kabouters werd gerund. Deze kabouters brouwden dagelijks 15 miljoen hectoliters bier, dat is de productie van België, welke ze bovengronds lieten uitstromen, als een bierbron in de bossen van Cédrogne. Omdat dit ook het hoogste punt van Belgie was, vloeide dit bier vanzelf naar alle hoeken van het land, en zo ontstond de benaming: Belgie, het bierland. Als deze lilliputters als verpozing even buiten hun brouwerij boven de grond kropen, konden ze niet tegen het felle zonlicht en moesten steeds niezen: aaaa-chouffe, aaaa-chouffe. Dit verklaart meteen de naam van deze toen nog onbekende plaats en de kabouters werden voortaan les nains d'Achouffe genoemd. Door het vertrek van de tempeliers op kruistocht waren de brouwkabouters genoodzaakt hun bierproductie terug te schroeven. De pest kwam de streek teisteren en verscheidene dorpen verdwenen volledig. De grond boven de kabouterbrouwerij stortte in, waardoor het hele kaboutervolkje levend werd begraven. Daardoor ligt nu het hoogste punt van Belgie iets verderop. Nu komt uit de bron van Cédrogne alleen maar water. Een kabouter overleefde de ramp. Hij heette A. Chouffe. Het was pas in 1978 dat A. Chouffe, op een van zijn nachtelijke tochten, een zekere Pierre Gobron en Christian Bauweraerts tegen het bierlijf liep. Zij wilden dit kabouterbier weer in eer herstellen, doch het recept was mee met de kabouterbrouwerij in de aarde verzwolgen. Onder de leiding van A.Chouffe, die ondertussen reeds aan aderverkalking leed, experimenteerden zij in de ondertussen beroemd geworden kelder van de familie Raveau in houffalize, bij de schoonouders van Pierre en Chris. In 't frans wordt nu een caveau waar bier bewaard wordt een "raveau" genoemd. Achttien jaar geleden (augustus 1982) is de wens van de oudste kabouter van Achouffe in vervulling gegaan. Het recept van het kabouterbier was teruggevonden. Hij dronk er een glas van, niesde nog een maal en gaf de geest. Op zijn begrafenis kwamen alle tempeliers terug uit de kruistochten en bleven in de streek wonen, op voorwaarde dat de brasserie d'Achouffe hen van la chouffe-bier kon voorzien. Als dank werd de laatste nain d'Achouffe op het etiket afgebeeld.