Routes Malmedy eo (hardtail)

België heeft prachtige bikegebieden en hier kun je er alles over kwijt. Van vragen tot ervaringen.

Moderator: Pat.

Plaats reactie
stukkiefietsen
Mountainbiker
Mountainbiker
Berichten: 3
Lid geworden op: vr 17 mei 2019, 19:31

vr 17 mei 2019, 19:49

Hi Bikers,

een nieuwe forummember, maar toch niet helemaal. Ik het verleden was ik al actief op het forum maar mijn account werkt helaas niet meer.

Volgend weekend gaan we met z'n tweeën naar Malmedy om daar een weekendje te biken. Nu ben ik op zoek naar een paar leuke routes daar in de omgeving. We nemen een Teasi mee om ons de weg te wijzen, en misschien zijn er ook een aantal gepijlde routes die zonder navi te rijden zijn?
De vraag is nu of jullie aanraders hebben qua vaste/gepijlde routes of routes voor in de navi.

Even een beetje achtergrond info. We zijn beide in het bezit van een 100mm hardtail en fietsen veel in Sleen/Gieten/Exloo en af en toe in Sauerland. Dit is allemaal goed te doen, en bijvoorbeeld de freeride-strecke in Willingen komen we ook prima door op onze hardtails. De routes die we in de Ardennen willen rijden mogen dus best een beetje technisch zijn, maar het moet niet zo zijn dat we telkens stukken moeten lopen. Als we een eindje moeten rijden om bij een leuke route te komen is dit ook geen probleem. Qua afstanden mogen de routes best 60-80km zijn, zodat we een paar uurtjes onderweg zijn.

Hopelijk hebben jullie suggesties voor drie dagen bike-plezier. Alvast bedankt! :-q
matthiav
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 211
Lid geworden op: wo 15 maart 2017, 11:43

ma 20 mei 2019, 14:21

Malmedy is jammer genoeg geen regio meer om zomaar de leukste paadjes te ontdekken. Fietsen op niet-bepijlde paden is verboden, en daar waar er op veel plekken in de Ardennen een gedoogbeleid heerst, is dit in Malmedy niet meer het geval. Er zijn wel degelijk verhalen van mountainbikers wiens fiets in beslag worden genomen door de politie! Het is jammer maar mijn 'openbaar' advies is om de uitgepijlde mountainbike routes te volgen. Ik kan je niet verbieden om af te wijken maar dat is op eigen risico. Lowie, kenner van de streek, is om deze redenen gestopt met het delen van zijn tracks, die trouwens het beste in de streek naar boven wisten te halen. Ik ga dan ook niet anders aanbevelen.
stukkiefietsen
Mountainbiker
Mountainbiker
Berichten: 3
Lid geworden op: vr 17 mei 2019, 19:31

ma 20 mei 2019, 19:59

Hmmm, dat is jammer. Welke omgeving zou geschikter zijn om buiten de gepijlde padjes te gaan kijken? Zijn hier aan te raden routes van voor de navi?

En zijn de gepijlde routes aan te raden en geschikt voor hardtails?
Plaats reactie