Vernieuwde route de Graafschap (Lochem en omstreken)

Voor alle vragen en tips over de vaste routes en leuke plekjes van Nederland.

Moderator: shiverer

Plaats reactie
nversteege
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 695
Lid geworden op: di 6 augustus 2013, 23:45

zo 16 april 2017, 20:02

Het wordt tijd voor een nieuw topic. Er loopt hier al een tijd een route-topic van de Graafschap, maar net als de route, leeft dat niet echt meer.

Het laatste jaar zijn er initiatieven om deze route nieuw leven in te blazen. De routes van Markelo, Rijssen en ook alle vernieuwingen verderop in Overijssel (Hellendoorn en Holten) maakt dat wij als Lochemers steeds vaker uitwijken naar die andere routes. En dat terwijl wij hier een fantastisch natuurgebied hebben met hoogteverschil, waar heel veel potentieel is voor een mooie route.

De huidige route maakt niet echt gebruik van de mogelijkheden van dit mooie gebied. Daarom komt er een nieuwe route. Het idee is vooralsnog een aantal verschillende, veel kortere lussen aan te leggen die dan te combineren zijn. Maar er zijn nog geen beslissingen genomen over de details van de route zelf, dit is nog vol in ontwikkeling.

Hier wat artikelen met wat meer details over hoe en wat:

http://www.destentor.nl/lochem/lochem-r ... ~a231989f/" onclick="window.open(this.href);return false;

Afbeelding

Afbeelding

Zie voor de laatste ontwikkelingen de Facebook pagina: https://www.facebook.com/mtbgraafschap" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik zal dit topic ook zo veel mogelijk up to date houden. Vragen, opmerkingen of ideeën? Plaats ze hier!
Silvia
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 284
Lid geworden op: za 13 april 2013, 14:19

wo 3 mei 2017, 12:48

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2 ... achterhoek" onclick="window.open(this.href);return false;

25.000 euro toegezegd door de gemeente Bronckhorst. 8)
pwassink
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 7
Lid geworden op: vr 5 december 2014, 10:30

za 3 juni 2017, 08:36

Silvia schreef:http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2 ... achterhoek

25.000 euro toegezegd door de gemeente Bronckhorst. 8)
En dat was alweer een poosje gelee, die subsidie zijn ze zeker aan het opkletsen .. ? :wink:
nversteege
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 695
Lid geworden op: di 6 augustus 2013, 23:45

do 6 juli 2017, 11:36

Er zijn weer een paar stappen gemaakt. Van de facebook pagina:
Het is rond! Het geld om de Graafschap route te gaan bouwen/verbeteren is door alle betrokken partijen vrijgemaakt! Samen met de provincie, de gemeentes Berkelland, Bronckhorst, Lochem en Zutphen, grondeigenaren en de MTB community (wij dus!) wordt nu gestart met het bedenken van de route. Doel is om voor de start van het broedseizoen 2018 de route gereed te hebben, maar veel hangt af van hoe snel afspraken gemaakt kunnen worden met grondeigenaren. Jullie hulp zal hierbij nodig zijn. Dus verwacht naast de updates op deze fb-pagina ook vragen om jullie inzet. Tot gauw!
RalfHorst
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 791
Lid geworden op: do 8 maart 2012, 11:13

vr 14 juli 2017, 09:04

Mooi initiatief, ik kom nog al eens in die regio dus t.z.t. zeker eens rijden.
Ben alleen bang dat voor het broedseizoen 2018 erg ambitieus is. Te denken aan toestemming van alle grondeigenaren en aanlegvergunning etc.
Forau
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1094
Lid geworden op: di 17 april 2007, 19:42
Locatie: Stanton / Soma / Santa Cruz

wo 29 augustus 2018, 09:46

Tubantia
Mtb-route door Berkelland wordt aantrekkelijker
BORCULO - Mountainbikers kunnen vanaf eind dit jaar hun hart ophalen met nieuwe parcoursdelen in Borculo, Ruurlo en Lochem. Volgend jaar moet de totale honderd kilometer aan nieuwe mtb-routes door de Achterhoek klaar zijn.
Facebook MTB Graafschap
Vorderingen routenetwerk:

De enthousiaste werkgroep MTB routenetwerk Graafschap werkt samen met Patrick Jansen van Tracks&Trails aan het nieuwe MTB routenetwerk Graafschap. De MTB Graafschaproute bestaat al langer, maar samen met Achterhoek Toerisme en de gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Lochem en Zutphen werken we hard aan een update van deze route.

Vijf routes
Routenetwerk Graafschap bestaat uit een netwerk van routes die aan elkaar gekoppeld worden. Het doel is om vijf routes uit te zetten die maximaal gebruik maken van de hoogteverschillen in het landschap. Na uitgebreide verkenningen in het gebied is de keuze gevallen op vijf routes bij Gorssel, Almen-Zutphen, het Grote Veld, Lochemse Berg en Ruurlo. We zijn in gesprek met diverse landeigenaren om de geplande routes over hun terrein te laten gaan, zoals Gelders Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Ook kleinere landeigenaren zijn benaderd en velen hebben hun medewerking al toegezegd.

Bouw lussen
De voorbereidingen verlopen dus goed! We verwachten in het najaar te kunnen starten met de bouw van twee lussen van het netwerk bij de Lochemse Berg en Ruurlo. De voorbereidingen voor de andere lussen zijn nog in volle gang. De werkgroep gaat met frisse moed verder met de realisatie van het MTB routenetwerk Graafschap. Voor nu wensen we jullie een fijne vakantie!
EmPeHa
Mountainbiker
Mountainbiker
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 1 oktober 2017, 21:29

zo 2 december 2018, 20:24

Al enig idee ongeveer wanneer er bij Ruurlo wordt gewerkt? Misschien dat ik dan kan meehelpen. Het idee van een permanente gravelroute spreekt mij ook wel aan.
nversteege
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 695
Lid geworden op: di 6 augustus 2013, 23:45

ma 3 december 2018, 20:10

Ik heb het even nagevraagd. De aanleg begint binnenkort als het goed is maar ze zijn nog niet zo ver dat vrijwilligers zich al kunnen aanmelden. Er moet volgens mij eerst nog het een en ander gebeuren.

Er zijn wel vrijwilligers nodig bij de eerste aanleg voor zo ver ik begreep: het snoeien van het bos zodat het kraantje er door kan. Ik houd jullie op de hoogte.
Plaats reactie