In deze recreatiegebieden zijn talloze mogelijkheden en kan er een kilometers lange route gefietst worden. Er is nu een korte route aangelegd door de beheerder van de natuurgebieden. Helaas zonder contact met de toekomstige gebruikers van de route.

Het resultaat is een korte onduidelijke route die geen uitdaging vormt voor mtb’ers. De verwachting is dat veel mtb'ers de route niet zullen gebruiken en toch gaan fietsen op plekken waar het verboden is.

De nieuwe route is een stap in de goede richting aangezien verschillende groepen mtb'ers in het verleden plannen gepresenteerd hebben aan de gemeente Haarlemmermeer voor een mtb-route. Door een goede uitdagende route te maken zullen de mtb’ers minder overlast veroorzaken voor de andere gebruikers van de recreatiegebieden. Een uitdagende route zorgt er voor dat de mtb’ers van de Haarlemmermeer op een prettige manier hun sport kunnen uitoefenen.

Frans Steenbrink van bikeshop Bikeforce en Vincent Blauw zijn opzoek naar mtb'ers die ideeën hebben om de route uit te bouwen tot een lange uitdagende route waarbij mtb'ers geen overlast veroorzaken naar de vele andere gebruikers van de natuurgebieden. De bedoeling is een werkgroep op te richten om op die manier een serieuze gesprekspartner te zijn.

Zowel Hoofddorpers Vincent Blaauw als Frans zijn enthousiaste mtb’ers die vrijwel wekelijks bezig zijn met hun sport en regelmatig mee doen met mtb wedstrijden/toertochten/strandraces. Frans is ook lid van de mtb werkgroep van Le Champion, de grootste wielervereniging in Noord-Holland. Le Champion organiseert talloze wielerevenementen voor leden en niet leden in binnen- en Buitenland.

Frans Steenbrink is ook eigenaar van webshop/werkplaats BikeForce en is gespecialiseerd in de verkoop, onderhoud en montage van onderdelen voor mtb’s en racefietsen. Natuurlijk zijn alle fietsen welkom voor reparatie en onderhoud!

Wil je lid worden van de werkgroep? Neem dan contact op met Frans Steenbrink van BikeForce via info@bikeforce.nl of via 0623260846

https://www.facebook.com/mtbhaarlemmermeer